Bröllop i Säffle!

13:26 2019-09-16

Hallå älskade!

Jag är tillbaka och jag har varit i Säffle.

Först och främst; herregud vad Värmland är fint? Ja, det är väl att sparka in öppna dörrar men tycker det är sådär sagolikt och som att man känner historiens vingslag i Värmland. Störigt att jag säger landskapet istället för orten? Ja, men så gör tydligen Stockholmare har jag märkt. ”Vi ska till Värmland” man bah ”DU SKA TILL SÄFFLE”, men nu är jag likadan.

I alla fall. Jag har varit på min gamla kollega och fina kompis Amandas bröllop. Hon gifte sig med Morre vars släkt vuxit upp på gården i Mässvik i flera generationer, och det var alltså där bröllopet var. Jag som trodde mina föräldrars gård var magisk fick är hård konkurrens. Men vi återkommer till det.

Klockan 15:00 på fredagen gick Klara och Kjells Land rover från Söder mot Säffle. Om det hade packats ner sex flaskor prosecco? Jajjemen. Om jag och Klara lyckades svepa tre av flaskorna på två personer? Ja det kan hända 8-) Vad bra ens sminkning blev efter det lilla intaget.

Fördrink! Vi svängde in i VÄRMLAND runt 19 och bytte om efter klädkoden ”casual” hos underbara Stefan och Birgitta vars hus på gården vi hyrde.  Sen var det bara att vandra ner mot gården och mingla med soppa och rödvin i väntan på vigseln.

Helt vanligt monogram(heter det så?) i halm för Amanda och Morre. Gick och väntade på att det skulle tuttas på likt Gävlebocken, men tydligen färre psykopater i Värmland.

Vigsel för de här två mycket älskvärda personerna!!!!!!!!!!! Fick ingen bra bild för hade satt mig så långt bak, men som ni ser var det ju några andra som fick bilder.

Dag två. Och dags för smokingmiddag.

Ja, så här blir det när man är lite stressad. Jag HAR inte någon bättre bild på min klädsel än den här med vattenberedaren och headandshoulderschampot som bästa accessoar. Klänningen är från H&M Studio och mitt backslick höll i hela två minuter.

Får man bo såhär? Är det lagligt?

Måste för övrigt påminna farsan om att han borde börja kratta gruset hemma.

Så HÄRLIGT med finklädda i lantlig miljö! Pirret! Förväntningarna! Uj uj uj

Finklädda killar och tjejer! (Ja nu börjar min energi för bildtexter ta slut som ni märker).

Middag. Så jäkla fint. Några av många saker jag tar med mig till mitt eget bröllop: runda bord, extra höga ljus och att man kanske ska vara på mamma och pappas loge ändå….? Rädd bara att mamma kommer få en hjärtattack av det. Får läggs halva bröllopsbudgeten på att skicka iväg henne på semester veckan då vi fixar, annars kommer hon va där och oroa sig.

DANS!!!!!!!

Kom hem 04:15 och är fortfarande bakis såhär två dagar senare.

Underbar helg och tack till Amanda och Morre för att vi fåra leva samtidigt som er.

14 kommentarer | “Bröllop i Säffle!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sofia skriver:

  Vad är det för fantastisk väska du har??

  1. Hanapee skriver:

   Från Forever 21

 2. Karin skriver:

  Så fina örhängen 😍 varifrån?

  1. Hanapee skriver:

   Sophie by Sophie!

 3. Elin skriver:

  Som värmlänning kan jag bara älska att du har varit i Säffle 😍

  1. Hanapee skriver:

   SÅÅÅÅ fint där

 4. Gabriella skriver:

  Stödkommenterar efter din story!! Kul med bröllop! Snygg outfit! Hoppas ni kan gifta er på logen! Heja!

 5. Lisa skriver:

  Sympatikommentar som du cashade in via instastory! Uppskattar alltid det du skriver, men är så dålig på att kommentera? Du är skitbra, tvivla ej!

 6. Malin skriver:

  Hanna! Jag ska på bröllop om två veckor. Snälla hjälp mig, vad ska jag ha på mig? Det är i Sverige på en båt.

 7. Sandra skriver:

  Skriver också symptikommentar efter din story! Älskar din blogg. Och som värmlänning blir jag glad att du tyckte om Säffle!
  Ska själv gifta mig snart (hoppas på nästa sommar om vi hittar lokal) och är rädd för att alla stockholmare (typ hela vår umgängeskrets) ska känna övhhh palla åka till Värmland, men nu fick jag hopp!

 8. Kicki skriver:

  NEEJ! 😳Bröllop här igen! Hjälp!! Har börjat tugga på köksmattan och river mitt hår!!!!!😱😱

 9. Amanda skriver:

  Hahaha, min pappa krattar (okej räfsar på skånska) alltid gården när gäster väntas. Eller en fredagkväll när han vill glida runt i en av sina veterantraktorer.

 10. fredagkväll när han vill glida runt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp