Dejtakuten: en tisdag i Stockholm!

10:24 2019-09-10

Kajsa:
HEJ!!! Nu vänder jag mig till dig i hopp om hjälp. Jag ska bli bjuden på födelsedagsmiddag av killen jag är så tusans kär i, vi har sets ett år men bor på olika orter (han på finska sidan vilket är lite kulturkrock) MEN detta kommer vara första gången han kommer och hälsar på MIG i Stockholm. Jag bor på söder (Sofia skolan ish), har ändå bott här ett tag men med studentbudget så har jag inte kunnat utforska så mycket.
Fråga 1. VAR ska vi äta?? Jag ska få välja detta och tänker mig ändå nått vi kan strosa till så vill hålla mig på ”min sida av stan”
2. VAD ska jag ha på mig?? Vill vara chic men ändå lite chill??
3. HUR fortsätter kvällen efter middagen??

Obs detta är en tisdag, så ändå mitt i veckan.

HJÄLP? TIPS? NÅTT? tusen tack oavsett om du svarar eller ej. Diggar dig starkt


Hanna svarar:

Älskade Kajsa! Fan va mysigt att få guida runt sin kille i sin stad! Älskar sånt. Att få planera och äga en dag. Bestämma. Ni kommer ha det så bra, blir nästan avundsjuk på dig.

Vi börjar givetvis med de viktigaste, kläderna.

Kalla mig wild and crazy men jag tycker du ska ha på dig ”den lilla svarta” men med en tvist. Den här klänningen från Other stories ligger i min beställningskorg pga perfekt form och längd. Kan inte komma på ett enda tillfälle då den inte skulle ”göra sig” ???

Vad har du till då? Hmm nu är jag lite galen här, men boots? Kanske tom riktiga sånna cowboysboots. Alternativt sånna klassiska blanka ”finskor”. Ett par riktigt rena och klassiska sneakers skulle också funka. Du har såklart utsläppt hår med lite snedbena + roliga örhängen. Plommonfärgat läppstift? Jajjemen det ska på!

Men jag har även en annan idé!

Den här roliga och starka tröjan från Zara fick igång mina dregelkörtlar(?). Så himla fint att matcha exakt som på bilden. Det är också en väg att gå. Helvete vad fint!!!!!

Nu över till er kväll ihop. Får nu gåshud när jag tänker på er (lite oroväckande psykopatiskt kanske).

20:05 …är klockan då ni rullar in på Indio Kitchen på Kocksgatan för middag. Japansk-peuriansk mat med sviiiingod sushi. Lagomt hippt, bra priser men känns fortfarande lyxigt och mysigt. Dela på en flaska vin och massa sushi och ceviche. Perfekt födelsedagsmiddag en tisdag.

Men hey, vill du ha lite mer uppstyrd klassisk födelsedagsmiddag så kan man ju alltid styra sig in mot stan och käka skaldjursplattå eller kräftor på Sturehof. Eller något superlyxigt på Matbaren? Där åt jag på min 30-årsdag och det var svingott (men dyrt ;PPpPpPP).

22:30 Dags för drinkar! Ni vill se lite folk men samtidigt höra vad den andra säger. Det är ju ändå tisdag och ni har inte setts på ett tag. ”Ska vi dra till där Hanapee brukar hänga?” säger du och syftar på Häktet på Hornsgatan. Din kille blir lite fundersam, han vet nämligen inte vem ”Hanapee” är, men han säger ”absolut, va roligt!” eftersom han är en socialt anpassad person som älskar dig.

Ni har jättekul, kommenterar andra folks beteenden, planerar framtiden och du pratar jättelänge om saker du tänkt mycket på senaste tiden och din kille lyssnar jättelänge.

Ha en fantastisk födelsedag Kajsa! Det är du värd! Puss puss

28 kommentarer | “Dejtakuten: en tisdag i Stockholm!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Hanna skriver:

  Skönt att Patrik verkar hålla sig undan från dejten!!! Grattis i förskott Kajsa, jag är också lite avis på denna magiska tisdag

 2. nora skriver:

  Önskar det var JAG som hade en kille som skulle hälsa på mig i min stad, det är ju drömmen!!!! sparar den här tills det händer *optimistisk*

  …. satt dock på helspänn genom hela rädd för att paaaatrik skulle dyka upp

  1. anonym skriver:

   Haha samma!!! Ba neeej snart kommer PATRIK

   1. Elin skriver:

    Hahhaha jag med. Blev SÅ glad när jag kom till slutet och insåg att Patrik inte skulle komma!

 3. Clara skriver:

  Hanna!! Jag behöver din hjälp! Min pojkvän friade till mig i lördags!! Och vi har båda tänkt oss ett midsommarbröllop (alltså 2020!) så jag behöver akut hjälp – vad skulle du ha på dig om du och Anton gifte er på midsommar?? Vi tänker en lada på landet/skärgården eller liknande scenario. Jag tror jag vill ha en enkel, lång sommardröm men jag behöver inspo!
  TACK på förhand!! / Clara

  1. Johanna skriver:

   Inte Hanna men ska också gifta mig på midsommar! Mitt bästa tips till dig är att gå och TESTA alla klänningsmodeller. Även om du inte tänkt köpa en klänning från en ”bröllopsbutik” så gå och testa där ändå! Och gör det ganska snart så du slipper stressa att hitta rätt.

   Jag hade en hel fix idé om vad jag ville ha, tills jag gick och testade och fastnade för en heeeelt annan modell. Köpte inte min utan fick den uppsydd men gick fortfarande till 4-5 butiker för att hitta vad jag gillade och inte gillade.

   Personalen brukar också vara superduktig (bor dock utomlands men verkar vara samma i Sverige) så du berättar till dom vart du ska ha bröllopet, vilken vibe du vill ha, om det är nått du absolut inte vill ha osv osv.

   Lycka till!!!!

 4. Julia skriver:

  Grattis Kajsa! Om ni vill ha lite lyxigare finmiddag som inte kostar för mycket så tycker jag det här stället är toppen. Lite Sturehof känsla fast mindre och inte lika dyrt https://www.thesparrow.se/restauranger-och-barer

 5. E skriver:

  Har funderat så mycket på hur folk beteeeer sig med läppstift på dejter?! Förekommer det inte en del ”närhet” under en dejtkväll med sin (nya) kille? Hur kysser man varandra utan att läppstiftet är både på min kille och utsmetat runt min mun???

  1. Emma skriver:

   Har ett starkt tips i form av detta läppstift: https://www.nyxcosmetics.com/lips/liquid-lipstick/liquid-suede-cream-lipstick/NYX_201.html?cgid=liquid-lipstick#start=4&cgid=liquid-lipstick

   Sitter som berget när det torkat (tar typ 2 min)! Inte undersökt om det håller för grovhångel hehe men helt klart för ”normala” kyssar

  2. Hanna skriver:

   Men en sitter väl inte och hånglar offentligt på restaurang???

   1. E skriver:

    Haha neeej, men typ en hej-puss så är det ju kört ?!

  3. Elsa skriver:

   Jag brukar ha läppbalsam med lite färg i, typ ett från nivea. https://www.nordicfeel.se/makeup/lappar/lappbalsam/nivea-care-colour-35915

   Då ”försvinner” det (äts typ upp antar jag) när man hånglar typ, inte så pigmenterat att det blir smetigt! Ändå bra om man vill ha mjuka läppar och lite färg

 6. Kajsa skriver:

  Tuswn tusen TACK!!!!

  Den svarta från Other stories var ju on top, sprang direkt via där idag och kika men de hade inte fått in den än så håller tummarna att den kommer i veckan annars får jag beställa den. Om inte jag har den på dejten så vill jag ändå att den ska finnas i min garderob!!

  Ska nämna dig i mitt tal på vårt framtida bröllop.

  PUSS OCH KRAM

 7. Kristina skriver:

  Åh bodde på Åsögatan förut så måste tipsa om Cafe Nizza, bästa maten och perfekt för en dejt! Annars lokalhaket Lokes (Hoa Hoas ställe) mysigt, billigt men med god mat. Dessutom är hundar välkomna och vem älskar inte sånt!

  1. Hanapee skriver:

   Jaaa älskar café Nizza

 8. Sophia skriver:

  Också Bananas för god vedugnspizza + mysig dejt-atmosfär + hundar e välkomna hehe. Väldigt god mat, prisvärt och bra vin-utbud! Lilla persien annars också mysigt för dejt, mmm. Och sen en drink på Lilla hotellbaren om du vill stanna på ”din” del av söder. OBS! Dock, Indio kitchen alltså, så GOTT! Kanske en fördrink på Mosebacke/ Champagnebaren för mysig moodsetter/ utsikt!

 9. Sofia skriver:

  Pats place är också oerhört dejtvänligt och prisvänligt och supergott och man delar på olika smårätter super romantic!

  1. Hanapee skriver:

   Ja fast nu har jag ju redan tipsat så nu kan ni andra sluta…… SKOJA :-)

 10. Anna skriver:

  Nizza omotiverat dyrt, Vina (Greta garbos torg) mycket mycket bättre.

  1. Hanapee skriver:

   Gud vad ni fortsätter tipsa

 11. A skriver:

  Åh snälla, gå inte till Indio Kitchen! Haft sådan enorm pepp för detta ställe så LÄNGE men sällan har mitt latinamerikanska hjärta blivit SÅ besviket. Otroligt kass service och överdrivet höga priser. Sushin var helt okej, men inget utöver det vanliga.

  1. Hanapee skriver:

   Pfff

 12. Jennifer skriver:

  Hanna! Master! Eftersom du är ett geni (!) så är det väl självklart att ”vad skulle Hanna köpt…” kom upp i tankarna när jag satt och funderade på vad jag ska ge min kille i när vi ”firar” två år ihop nästa månad! Det är lite lite lite töntigt att ge något kanske men eftersom han gör lumpen och endast är hemma någon helg ibland, så känner jag att jag vill ge något ~speciellt~. Det måste verkligen inte (helst inte) kosta en massa pengar men vara lite gulligt<3 du är somsagt ett geni när det kommer till en massa saker och detta känns som en av dom!!

  Puss och kram <3

 13. Kim skriver:

  Hanna har du sett dokumentären Parning? Finns på SVT och handlar om två unga som möts och trevar sig fram i dejting/relationstjoff. vill så höra dina reflektioner om den, snälla se!!

 14. E. skriver:

  Hahhhahaa älskaaaaaaar att d är min bästis som skickat *elscooter* smset efter att ha frågat mig ”om en kändis som gillar elscooter” svarade att jag tror hanapee åker sån voi ibland hahhaa

  1. Hanapee skriver:

   hahahahaha

 15. Sandra skriver:

  Hanna, kan inte du helt fräckt sno Sandra Beijers lista och göra på bloggen? Om kändisar. Älskar när du gör listor pga roligast!!

 16. Julia skriver:

  Hanna! Jag har en tyvärr ganska skral budget men börjar bli desperat pga känns som att jag letat överallt. Började på nytt jobb i somras och jobbar numera på kontor. Det går inte riktigt ihop med min personliga stil av halvtrasiga jeans, cargo pants, sneakers, korta jackor och magtoppar eller avklippta sweatshirts.

  Jag är kort och lite kurvig och vill gärna klä mig efter mina former. Har ofta höga jeans och instoppat bl.a.!!! MEN vad sjutton ska jag ha på mig på jobbet? Trivs inte i en stel krispig skjorta, vet inte hur jag ska känna mig som JAG och ändå se proper ut. Har dessutom gärna långärmat pga den enda här med tatueringar :):) Bor i Kalmar så har tillgång till de vanliga kedjorna + online-butiker ofc. Please send help???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla