306. Stirra in i vaginan

11:24 2020-03-09

Äntligen det senaste om Slussenbygget! Hanna har fått DM:s om folks traumatiska födslar och Martin minns tillbaka till förlossningarna och Josefins irritations mot hans beteende. Det blir snack om överklassviruset Corona och det faktum att kvinnor tydligen är rädda att deras män ska se när de föder (ja, Hanna rasar givetvis). 

Ni hittar podden där poddar finns.

Är du vän med en hålslagare, dricker kall oboy till frukost och bär skorpor som skor? Tryck play nedan:

16 kommentarer | “306. Stirra in i vaginan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Linnea skriver:

    Älskar att det är preggosnack i podden! Vill höra meeeer, så känns ingen stress över att det blir mycket. / En som både var pepp på förlossningen från början och älskade att föda barn hehehe.

    1. Hanapee skriver:

      åh älskar BRA historier om födslar

  2. Johanna Kroon skriver:

    För min del får ni prata huuuuur mycket som helst om din graviditet!!!

  3. Maja skriver:

    Tycker det är spännande att höra gravid/förl snacket!! Ffa för att det diskuteras ut ett för mig realistiskt perspektiv, varken rosaskimrande eller dystopiskt. Tänker att alla som delger sina traumatiska förlossningar kanske har behov av att bearbeta dem själva.. //en som födde barn för 1 mån sen och hade en tuff förlossning men som upplevde allt superpositivt ändå, kan tänka mig att föda barn igen!

  4. Hanna J skriver:

    Önskeinlägg:

    Hanna! Jag ska flytta ihop med min kille och måste erkänna att nervositeten kryper lite i mig??
    Det vore så kul att höra dina tankar kring att bli sambo, vad är det svåraste, bästa, mest utmanande osv. KRAM

  5. Ida skriver:

    Underbart med gravidsnack i podden! Du borde gästa Vattnet går när bebben är ute i världen, lyssnade igenom en massa avsnitt när jag var preggo och tycker att inställningar som din behöver spridas mer. Tänkte skriva det redan efter förra avsnittet men tycker verkligen inte att ni som har lätt att blir gravida behöver ursäkta er på något sätt inför oss som har/haft det svårt. Mysigt att lillisen ger sig tillkänna, tack för att vi lyssnare och läsare får följa med på den här *livsresan*!

  6. Anna skriver:

    Gillar också graviditetssnack! Är själv minst 5 år barn och är normalt ointresserad men ni har så intressanta vinklar och tankar så det är bara kul att höra!!

  7. Lina skriver:

    Lyssnar alltid på gamla avsnitt när jag är ute och springer (är på typ 80 nu) + följer nya avsnitt varje måndag och jag gillar verkligen hur du börjat ta lite i feministiska frågor och kalla det just det igen! Det var nice att ta det ut fokus ett tag men nu känner jag, ja jävlar vad skönt att höra dina sunda åsikter igen! Obs brasklappar att det kanske bara är jag som läser in de nya avsnitten så pga har de gamla i färskt minne

  8. Anna skriver:

    Hanna, jag födde i augusti och det var så jävlar plätt lätt. Jag var också uppskrämd av folk historier om att man vill dö och att gå sönder. Så blev ju positivt överraskad när ungen så att säga ”ploppade ut”. Så visst kan det gå bra och ”lätt” herregud

    1. Bella skriver:

      Här är en till som hade en väldigt positiv förlossningsupplevelse! Snabb och smidig, blev liksom förvånad att det inte gjorde mer ont?! Hade ställt mig in på att jag skulle vilja dö typ. Skönt att det kan få vara så också!!

    2. Sabina skriver:

      Same! Också lätt förlossning i augusti. Var inte skönt såklart, men aldrig mer än vad jag kunde hantera. Och underbara barnmorskor <3

  9. Tove skriver:

    Apropå podden så kan du ju lyssna tillbaka på avsnittet om när Karin kom till världen, har lyssnat på det flera gånger och du ställer massa intressanta frågor till Martin om hur det går till. Mysavsnitt!

  10. Lisa skriver:

    Hahahah ja trodde fram till idag att BF stid för barnafödsel. Tack för att ni lär mig saker 👍

    1. Johanna skriver:

      Haha, gud samma här! Aldrig funderat på att det låter superkonstigt förrän nu

  11. Anna skriver:

    Haha, kul med all rage angående att mannen inte får titta.
    Jag tyckte också att folk var störiga när dom pratade om att vara pepp inför förlossning. Kändes typ som skryt och som att dom antog att dom skulle vara ”bra” på att föda barn. Jag började dock tycka det skulle bli spännande ju närmre förlossningen kom, plus att man var jävligt trött på att vara gravid vid det laget. Man ville ju veta vad det är alla snackar om liksom! Tänker på förlossning som den kvinnliga motsvarigheten till lumpen (jo, jag vet att kvinnor också kan göra vanliga lumpen…), huvuddelen av kvinnor över en viss ålder har gjort det och har en berättelse om det!
    Och min förlossning gick också bra och var 0% traumatisk :)

    1. Anna skriver:

      Just det! Ville också tipsa om förlossningspodden till alla som är intresserade av graviditeter och förlossningar. Jag lyssnade både innan, under och efter graviditet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla