Stilakuten: gravve!!

18:39 2020-03-24

Hanna: Hej Hanna, Jag är också gravid (två veckor efter dig) och känner sakta paniken börja komma när det gäller vad fan man ska ha på sig. Det vore så kul att se vad för outfits du trivs i just nu? Har du gjort några superklipp av plagg som du bor i? Är så redo att inspireras :))))) KRAM!

Hanna svarar: Två havande Hannor!!!!!!!!! FULL POTT!!!!! Stort grattis till gravven, hoppas du mår bra. Sett att ni är flera som frågar om det här och jag har nu tagit fram lite grejer. Nu när det fortfarande är relativt kallt utgår jag ofta från plagget: byxa. Alltid stretchiga sköna byxor, ofta typ utsvängda tights. Det kan man ha under klänningar också. Typ sånna här.

Jag har helt struntat i ”gravidkläder” utan kör istället på stretchiga vanliga kläder. Och går alltid på temat ”mjukt”. Jag orkar liksom inget annat. Och mjukt behöver inte va fult. Tvärtom!

1. Den här typen av stretchiga SET är väl uuunderbara. Det här är från h&m. Och jag har ett liknande därifrån men mörkblått och randigt (kommer ut snart). Matcha med lyxiga sneakers, nåt fint halsband och läppstift så är man liksom ready to go men är sitt absolut bekvämaste nånsin. Eftersom precis allt annat med graviditet kan va rätt obekvämt.

2. Förstått att det finns några TOKAR där ute som hatar den här trendiga 90-tals stretchtekniken? Va synd att ni har fel. Det är så snyggt tycker jag. Himla fint med ljusljus gult till våren åsså låta maggen formas in i denna stretch-bunker(?). Jag har massa snäva klänningar i stretch som kommer åka fram nu. Från Gina tricot.

3. Förlåt för till klänning i samma stil MEN HALLÅ ÄR DU PREGGO OCH SKA GÅ PÅ TYP BRÖLLOP (post corona!!) SÅ ÄR DENNA PERFEKT. Från Other stories. Blidde det ett köp? Ja det kanske det blidde.

4. Linne – you can’t live with it but you can’t live without it. Dom här byxorna har jag bott i sen jag var på Lindex showroom och haffade dem! Linneblandning, bra stretch i midjan, fickor och så HIMLA fin färg. Vad ska du matcha med då, jo låt mig visa:

5. …den perfekta linneskjortan! Tycker det varit brist på sådana på damsidan. Vilken tur att Filippa K tagit sitt ansvar och tillverkat en! Perfekt snitt och lagom genomskinlighet, matchas till linnebyxorna, jeans (om du ej är havande pga så oskönt) eller vilken jävla byxa som helst. Fint att ha öppen ovanpå t-shirt också. Mm besatt.

6. Vad nu? En helt otrolig sandal från Mango bara. Finast på hela säsongen. Satt lite i valet och kvalet om jag verkligen skulle tipsa om de här eftersom jag själv har köpt dem och inte ville att ni skulle veta varifrån dem kom…. men så ego kan man inte va som nån slags influencer. Så jävla skönt att glida in i denna ROLIGA väldigt 2020-sandal.

7. Känner du också att Skims loungewear är liiite för dyrt och alltid slut i din storlek? Då hittade jag det här liknande på Gina tricot! Kanske inget att ha på jobbet direkt men nu verkar vi ju alla jobba hemma ändåså. Så lyxigt med riktigt bra lounge wear. Kanske nåt att ha på BB???

(Inlägget innehåller adlinks)

23 kommentarer | “Stilakuten: gravve!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Kristin skriver:

  Tack för ASFINA tips! Är också preggo, v. 17 nu 😊 Totalvägar även gravidkläder och går helt på din linje med mjuka plagg. Undrar dock om du har din vanliga storlek i setet från H&M? Tycker det är så svårt pga man är ju större men ändå inte liksom!

  1. Hanapee skriver:

   Tar nästan alltid en storlek större i byxan nu! så 38 i byxa och 36 i tröja :)

   1. Kristin skriver:

    Tack!! Ska klicka hem asap

 2. Frida skriver:

  Master, du gör det igen!! Du livar ännu en gång upp vardagen. Jag är också ute efter stiltips och ber ödmjukast om din hjälp. Det är nämligen så att jag, som en av dina yngre följare till våren tar studenten. Outfit till studentdag och balkväll är redan fixade men mösspåtagningen står fortfarande helt utan kläder. ”Men inte blir det någon student i år pga corona!” tänker du, och tro mig det gör jag med men i detta stressade läge måste man ju få drömma lite! Upplägget för kvällen är ”picknickförfest” i en park och sedan klubb. Jag är lång och vill låtsas vara en sval och cool tjej men kan inte beskriva min stil på annat sätt än att jag tycker att allt du tipsar om är snyggt. Kanske kan du hjälpa en vilsen student? POK.

 3. 🤯 skriver:

  Omg sandalerna ser ut som sånadär finska lakritsgodisar med fyllning!!!!

 4. Matilda skriver:

  Fina preggokläder! Tips (från person byggd ca som du) inför senare delen av grav – v 29 nu – är att det går riktigt snabbt för magen vid 25+ Strechbralla blev väldigt snabbt uteslutet. Är ju såklart individuellt hur man växer etc. Men vill ändå slå ett slag för mammastrumpbyxa och fladdrig/tight klänning/kjol som sen till vår/sommar kan bäras med bara ben.

  Kul att följa dig här! Lycka till med bäbis!

  1. Hanapee skriver:

   mmmmm då det blir varmare blir det som sagt skönt med klänning :)

  2. qwertuiop skriver:

   Ickegravid, aldrig varit gravid men som kanske kommer vara gravid någon gång… Förhoppningsvis snart!!! Kanske missuppfattar ditt svar här men menar du att man som gravid hellre vill ha strumpbyxa än att vara barbent? Om så, pga något särkskilt? Stöd eller så? Eller är det härligare att vara bar under fladdret?

   1. Linnea skriver:

    Jag håller med dig, bara ben känns som drömmen när man är gravid. Jag var dock gravid på höst/vinter och då var Mama-strumpbyxorna från HM min räddning! Körde dom och sen i princip alla mina vanliga klänningar/kjolar. Använde dom även en tid efter förlossningen innan magen hade blivit mer som vanligt igen :-)

   2. Matilda skriver:

    Syftade på att magen växer fort och (iaf i mitt fall) på kort tid helt satte stopp för strechbralla. Strumpbyxor är skönt nu innan man kan va barbent.

    Tänker att man kan köpa klänning och kjol som funkar även senare i grav, medan brallor snabbt riskerar bli för trånga för lille (stora) maggen :)

 5. Anna skriver:

  Alltså din blogg är en trygg hamn eller kanske famn? i allt oroligt och jobbigt nu. Bästa platsen på Internet, här känns det alltid tryggt (även när det är risk att du briserar över gvfö-frågan). Blir glad av dig! Ville bara säga det.

 6. Josefin skriver:

  Vitt på BB skulle jag säga är ett no no… 🙈

  1. Rebecka skriver:

   Haha, ja vitt på BB är ju inte direkt lysande 😂😂 möjligen de vita sjukhus-kläderna på sin höjd 😉😉

   1. Hanapee skriver:

    Äh, tycker ni ska tänka mer på fashion än lite blodstänk *skrattemoji* *skrattemoji*

 7. Marielle skriver:

  Så mycket fint men inga vita byxor efter förlossningen! Man har jätteblöja på sig och ändå läcker blodet ut på kläderna (gör inte ont men förbannat kladdigt så ingen ”skrämsel”). Vill inte besserwissra men vill inte att du ska råka få fina kläder förstörda 😥 kram!

  1. Fro skriver:

   Jag hade ljusgrått set på BB. Mjukiskläder inget fancy men läckte inget blod genom den enorma bindan :)))))

 8. Miranda skriver:

  Så avis på dina stiltips! Är preggo i v 31 och har typ mellan v 14-28 varit liksom askänslig över magen så annat än gravidbyxor som går över magen har varit uteslutet? Konstigt, och nu är jag är större är magen lite fastare vilket göra att ”vanliga” mjukisar i stora strl funkar bra igen. Tycker det har varit HEMSKT att hitta kläder under denna period. Har också ett yrke där jag typ ska se rätt neutral och inte för trendig ut så då har det varit ännu svårare. Ja jag passade på att gnälla lite nu. Men bra tips! Ta hand om dig!

 9. J skriver:

  Åh, önskar att jag haft tid/ork/råd att bry mig om stil under graviditeten men jag har harvat runt i svarta gravid-jeans, en svart pennkjol eller svarta gravidtights med diverse tröjor som funkar till. Inte så kul, men det har funkat. 🤷🏼‍♀️

  Men det var inte det jag skulle säga, utan att jag nyss lyssnat på podden och ville bara säga tack för den. Mysigt och fint avsnitt. Relaterar mycket till besvikelsen om att inte kunna njuta av graviditeten pga läget i världen. Fint att höra din kompis Linneas tankar om det, kändes bra! Kände också igen mig i det där med att upptäcka att man liksom… verkligen bryr sig om bebisen. Visst har jag gjort det under mina graviditeterna, men starkast känsla var det när mitt första barn föddes och det efter några timmar (sex?) gjorde en första läkarundersökning av bebisen och jag behövde lämna ifrån mig henne. Jag hade inte känt någon direkt kärlek när hon föddes utan var mer chockad. Men när hon låg där på undersökningsbordet och bara skrek så översköljdes jag av en sån otrolig beskyddarinstinkt och ja, känsla av att vilja försvara och ta hand om min lilla bebis, nu och för resten av livet. Nu är hon 3,5 år och kommer hem med påskpyssel från förskolan och jag vill fortfarande skydda och ta hand om henne på alla sätt jag kan. :)

 10. Matilda skriver:

  Som vanligt så gör du det igen!! Otroliga sandaler måste jag säga.

 11. koppar diskbänk skriver:

  Alltså dina tips !! älskar sandalerna

 12. Astrid skriver:

  ÄLSKAR dessa stiltips! Har precis varit gravid (har en 6-månaders). Mitt största problem som gravid var att jag var höggravid på sommaren men var tvungen att ha stödstrumpor pga sjukt svullen, så alla fina stretchiga klänningar jag hade köpt gick helt bort…

  Btw bästa plagget på bb var trosor med stöd från boob (samt trosorna man får på bb, tog med dom hem och tvättade faktiskt och använde massa gånger) och en lång kofta var skönt. Inget med dragkedja men gärna öppningsbart! Varsågod här fick du tips fastän du inte frågat

  1. Hanapee skriver:

   BRA tips!

 13. Hanna skriver:

  Tre havande hannor. Är typ bara en vecka efter dig och ska också föda i augusti!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla