Vecka 13

12:57 2020-03-23

PISSIRRITERAD idag. Har liksom ingen ork till nåt? Är det den här jobbahemmakänslan som gör en så här? Att jag förslappas? Går också runt med en märklig ilska mot själva viruset vilket är ju totalt lönlöst. Vem ska jag va arg på liksom? Hen som åt fladdermusen?

Blir inte bättre av alla som hela tiden måste lufta sin oro. Som morsan som liksom ringde i morse och skulle berätta att även unga friska kan drabbas hårt. Jaha? Tack för informationen :-) Svårt att göra mer än att hålla sig hemma och tvätta händerna blodiga. Jag kan liksom inte GÖRA MER av informationen som hela tiden kommer till mig. Åker självklart inte kollektivtrafik eller rör mig på folktäta platser (som väldigt många i helgen tydligen tyckte va en kanonidé?).

I morse hände i alla fall en upplyftande sak. Vi var hos barnmorskan och lyssnade på babyns hjärtljud. Tick tick tick tick. Jag log. Hjärtat tickar på. Tack för den här ungen. Att jag ska få bli hens morsa är verkligen min ljuspunkt. Inget kan ta mig ifrån det. Inte ens pisscorona.

Äe hörrni förlåt för sur idag. Borde inte blogga då. Men det gör jag :-)))))) Och ska podda med Martin om ett par timmar. Tror ni jag kommer sprida positiv där? Hahahaha.

Aja veckan ser ut typ såhär: podda, två roliga samarbeten, skriva ett kapitel på en grej(!), skriva krönika åsså ska vi börja bryta upp golvet i lillrummet. Ska försöka träffa Johanna och Linso också. Två andra ljuspunkter i livet.

 

Ps. Har gjort en spellista till oss alla.

24 kommentarer | “Vecka 13”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Linnea skriver:

  Japp det suger. Undrar nyfiket om du kommer kommentera årets GVFÖ? 😊

  1. Emma skriver:

   Hon har flera gånger skrivit att hon inte vill göra det i år av olika anledningar. :)

  2. lb skriver:

   Helt sjukt vad många gånger denna fråga kommit upp nu! Någon kanske borde starta en Facebookgrupp där Hanapee-fans kan diskutera GVFÖ, eftersom det verkar finnas så stort intresse.

   Jag skulle med glädje delta! Orkar dock inte starta upp nån grupp själv, hehehe :)

   1. Ida skriver:

    Bra idé! Men jag orkar inte heller starta gruppen. Blir nervös varje gång någon frågar i bloggen nu pga snart kommer bägaren rinna över för HP och någon ensam själ kommer få ta hela smällen.

    1. A skriver:

     Helt sjukt att någon skriver det här under varje inlägg :) finns redan en fb-grupp som funnits i många år, den heter ”vi som vill diskutera gift vid första ögonkastet”!

     1. Linnea skriver:

      Ojdå… Läser bloggen och kommentarerna (trodde jag) men hade missat att hon redan svarat. Synd, de var riktigt roliga!

      1. Linnea skriver:

       Gick tillbaka i läste kommentarer nu, hade uppenbarligen inte läst alla 😅 och ber om ursäkt om det stått i bloggen, har inte insta. Förstår nu att det är tjatigt men hoppas du tar det bra ändå, det kommer ju frågor för att du är bra på att skriva roligt!

     2. Anna skriver:

      Wow, tack för tipset! Har gått med i gruppen nu!

    2. Hanapee skriver:

     Hahahahaha ÄLSKAR DIG och hur du skyddar mina följare från min vrede!

 2. Sara skriver:

  Började följa spellistan och första låten var ”Mot okända hav” och då kändes det faktiskt lite bättre en stund

 3. Bobbo skriver:

  Jag är oxå irriterad, på att min chef säger att jag inte får jobba hemifrån, trots att jag kan det helt utan problem och att myndigheterna säger att man bör göra det! Har ingen aning om vad jag kan göra åt det nu när han sagt nej, men jag är skitsur. Jag vill ju oxå ta mitt ansvar!

  1. Elin skriver:

   Jag är också så frustrerad över detta! Trots att jag har ett kontorsjobb och kan jobba hemma så är det inte tillåtet av chefen.
   Man sitter hemma på helgerna och umgås inte med något för att skydda sig själv och andra men när helgen är över ska man sitta i ett kontorslandskap igen. Det känns bara så fel!

   1. E skriver:

    Men herrejävlarrrr vad irriterad jag blir på era chefer!!! Ta upp det i storgrupp kanske? Få fler att haka på i önskemålet om att jobba hemifrån! Peka på allt det positiva det innebär! Ge förslag på morgonmöten digitalt varje morgon om chefsjäveln vill ha den kontrollen över er. OSV! Fortsätt kämpa, alla som kan jobba SKA jobba hemifrån nu!!

  2. Lisa skriver:

   Får inte heller jobba hemifrån, ingen på mitt jobb får det. Jag är dessutom gravid (vecka 8) och man vet ju inte hur det påverkar fostret som jag har förstått. I vissa länder är gravida och även partners till gravida hemskickade. Men inte här… även om det inte skulle vara farligt så vet man ju inte och det känns som att det är bättre att vara proaktiv än reaktiv

    1. Ingen hjälte skriver:

     Blir så glad över referensen till Internetmedicin! Tänk om fler i mediabranschen kunde länka till sån information istället för eget tyckande!

     PS! skulle vara kul att höra er (Martin) tycka till i podden om den svenska varianten av ”thoughts and prayers” dvs applådera för vårdpersonal eller skicka hjärtan/hjälte-förklaringar på instagram som att det skulle kompensera för allt man gör/inte gör just nu.

 4. Karin skriver:

  Känns så märkligt det här för jag FÅR liksom inte jobba hemifrån. Är man frisk förväntas man vara på plats, trots att mitt yrke tillåter hemmajobb. Och det känns så jäkla skönt på ett sätt för jag hade blivit galen av att jobba hemma mer än 1 dag, men har ju en sån otroligt tudelad känsla kring det för jag kan ju inte bidra genom att isolera mig. Så många andra sitter bara hemma och träffar inte en kotte medan jag åker tåg med massa främlingar och träffar 50 kollegor varje dag. Min vardag är typ inte så påverkad?? Bor dock ej på ett ställe där smittspridningen är superstor än.

 5. Caroline skriver:

  Jag är också ARG på corona och att allt fan handlar om det pissviruset och att det gör att jag måste isolera mig hemma och inte kan gå nånstans (typ) för jag bor i Danmark men det är också bra och blabla MEN
  Igår köpte jag the Sims så nu har jag skapat ett liv till mig själv och min kille där istället! Idag blev vi ihop på spelet! Snart ska jag fråga om han vill flytta in med mig! (ska bara bli befordrar först) och sen ska jag försöka få barn med honom!! PIRRIG över detta ABSOLUT. Vi kanske inte kan leva lajf irl men det nya är ju det virtuella. Tänkt på dig och att du spelat the sims och känt att då är det ok. och att du är gravve så snart är vi i samma situation. skoja.

  1. Karro skriver:

   Hahaha alltså så smart!!

 6. Linda skriver:

  Älskar master i alla lägen och humör!! <3

 7. Malin skriver:

  Vet du vad, jag gillar att du skriver att du är irriterad och sur. Jag är det typ hela tiden också (utan att va gravid) och tycker det är himla skönt att läsa att någon annan också har pisshumör. Även om jag verkligen önskar att vi båda (och alla andra) skulle slippa det!

 8. Douglas skriver:

  If you are healthy, you are expected to be there, even though my profession allows home jobs. And it feels so damn nice in a way because I had gone crazy from working at home for more than 1 day, but I have such an incredibly divided feeling about it because I can’t help by isolating myself McDVOICE

  1. Karin skriver:

   Ursäkta? Varför har du tagit min kommentar och översatt till värdelös engelska

 9. Jos skriver:

  Fy fan vad jag håller med dig om att bli galen på att alla måste lufta!! Fyllde 30 häromdagen och ALLA alltså ALLA som ringde och grattade sa typ grattis!!…. Men det här med corona alltså osv osv i oändlighet. Kändes som jag var hela världens terapeut på min egen 30årsdag, tack för den, puckon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp