Bullmaster

13:22 2020-04-03

Jaha. Jag har fått dille på bulle.

Igår gjorde jag andra satsen bullar på en vecka men jag tyckte det va viktigt att mitt bullbak fick revansch. I förra veckan gjorde jag nämligen deg på torrjäst vilket gjorde att bullarna fick betyg 3/5. Lite torra liksom. Men nu i veckan fick jag tag på färsk jäst (dock blå) och igårkväll skedde alltså revanschen.

En plåt vaniljbullar och en plåt kanelbullar. Betyg? 5/5. Helt otroliga blev dom.

Jag gjorde degen utifrån DETTA recept. Eftersom jag bara hade blå jäst och inte röd jäst (som är för söta degar) så lät jag degen jäsa lite längre. Skillnaden mellan jästen är att röd hanterar socker lite bättre och att det då jäser snabbare. Så den blå måste man ge lite mer tid <3 Stackarn.

Fyllningarna som jag bredde ovanpå den utkavlade degen:

Blanda med degkrok:
100g rumstempererat smör
2 dl socker
fyllning 1: 4 msk vaniljsocker
ELLER fyllning 2: 3 msk kanel

När jag brett på smeten så rev jag två små nävar mandelmassa. Mmmmmm.

 

SÅÅÅÅÅ GOTT! Något för er att pyssla med i helgen kanske?

Puss puss

24 kommentarer | “Bullmaster”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Malin skriver:

  Kommer absolut pysslas med bullar i helgen. Tja tja

 2. Martina skriver:

  Nästa steg blir att göra ”pain de Martins” kardemummabullar. Prova, lovar dig!

 3. Anna skriver:

  Je suie den blå jästen.

 4. Emelie skriver:

  JA! Imorgon blir det bullebak fan. Brukar ”knipa ihop” botten på bullen som en liten dumpling (alltså precis innan bullen läggs i sin bullform) för inbillar mig att det hindrar fyllningen från att rinna ut vid gräddningen? Tänker mig att det är DET som gör att jag kommer få the handshake från Paul Hollywood. Samt blir veckans star baker?????

 5. Em skriver:

  det ser så gott ut! Måste baka nu jag med :-)

 6. M skriver:

  Mums!

  Gör alltid på blåljäst. Väldigt lite blå jäst typ 1/4. Låter de ligga länge länge och jäsa. när jag tar ur dem ur ugnen oönskat jag den med sockerlag- blir sjukt gott! Tips

 7. M skriver:

  Penslar inte oönskat

 8. A skriver:

  När jag bodde i England där färsk jäst typ inte finns att få tag på lärde jag mig att baka med torrjäst. Det blir mycket bättre om man först låter torrjästen väckas till liv i vätskan en stund (det börjar typ skumma efter ett tag) istället för att blanda med mjölet (???) som det står på förpackningen. Tips för framtida kriser!!

 9. Marie skriver:

  Måste tipsa om Fridas bakblogg (bakamedfrida på Instagram). Bakar bara bullar efter hennes recept numera. Så himla smidigt att de bara behöver jäsa en gång och har alltid lyckats med dem hittills :)

  1. Hanapee skriver:

   Tack för bra tips! Blev en följ!

   1. E skriver:

    Tips från mig också! Provade hennes bullrecept och det blev som en så sjuk god och satans dyr cafebulle!! Smarrrr!

 10. Anna skriver:

  Ja du det blir banne mig bullbak idag! Upp och hoppa ur soffan här ska bakas

 11. Sofie skriver:

  Akut behov av inlägg: Hannas bästa tips för att överleva grov PMS utan att strypa sambo eller få alltför många mentala sammanbrott.

  Tack på förhand!😘

 12. Grubblarn skriver:

  Master! Detta är extremt off topic men kanske har du tid att ge ett litet råd. Frågar dig eftersom du är en väldigt vettig person som verkar DUKTIG på sociala relationer och så.

  Det är så att jag blir klar med min kandidat nu om två månader (hoppas jag) och har bott i Lund i över två år. Jag har trivts och så, men har sååå mycket grubblerier över var jag vill ”slå mig ner”. Är det Malmö, eftersom de flesta av de vänner jag skaffat bor här nere, eller ska jag hem till Göteborg, som är staden jag känner mig mest hemma i och där päronen bor? Samtidigt har jag inte bott där på fem år och har ärligt inte såå många vänner kvar där uppe.

  Har (nog) chansen att flytta in i ett kollektiv i Malmö nu om jag vill, och så kan jag läsa ett år statsvetenskap innan jag behöver börja fundera på vad jag ska läsa för master (eller om jag ska söka jobb..)

  Men om det är gbg jag vill vara i, är det då smartare att flytta dit och plugga sista året, för att börja bygga upp nåt slags vänskapsnätverk där? Och helt enkelt lita på att mina vänner här nere kommer finnas också? Eller är det Malmö jag ska bo i, eftersom jag har mina nya vänner här nu?

  Jag vet inteee vad jag ska göra. Kan du hjälpa en vilsen 25-åring som är rädd att det kanske är för sent att skaffa nya bästisar?

  1. olivia skriver:

   Klart du kan skaffa nya vänner! jag är 26 och har skaffat flera nya vänner på senaste som är såna där; personer man vart bekant med i 10 år men aldrig umgåtts med. Det är aldrig för sent!
   Med staden tycker jag: stanna i malmö, det verkar som att du vill det och du har ett bra läge. Göteborg finns kvar och du kan få nya kompisar på jobb och via bekanta osv osv. det löser sig <3

  2. Anna skriver:

   Jag tänker som olivia, flytta till malmö. Finns ju inget som drar dig till gbg just nu. Testa malmö och känner du att du längtar till gbg så kan du flytta dit senare. Och förstår att det är svårt beslut när du är mitt uppe i det men lovar att det blir bra oavsett vad du väljer.

   1. Grubblarn skriver:

    Tack för stöttning båda två:) Vet att det är två ”bra” alternativ, så egentligen är det ju inte ett *problem*. Men så svårt att ta beslut va

 13. Johanna skriver:

  Vilken morsa du är! Hade gärna nypt en bulle eller fem. Varför har jag aldrig haft vanilj som fyllning förut?? Måste testa. Kan rekommendera kakao också, det blir chokladbullar. Mums!

  1. D skriver:

   Choklad ska jag ha i. Har en smet som jäser just nu pga influerad av master.

 14. Emma skriver:

  Hej!
  Jag har spanat in din brödrost i Havande kvinna loggar in. SÅ FIN. Var är den ifrån? :)

 15. Hemma med sambo skriver:

  Heej Hannisbannis! Kan du inte tipsa om lite härliga, sköna OCH snygga hemmakläder att dra på sig såhär i coronatider när man i princip sitter instängd med sin sambo 24/7 och kommer göra det på obestämd tid.

  Jag är inte typen som kör ett full face of makeup, drar på mig ett par jeans till finblusen och ”lajvar kontor”, men när detta ändå ska vara ens vardag ett tag framöver vore det ju kanske trevligt för alla inblandades skull om man iaf gjorde en liten ansträngning och bytte ut de gråa, slitna pyjamasbyxorna med hål i grenen mot något mer… Anständigt?

 16. Signe skriver:

  Kom på några som vore kul att lyssna på i Gott folk! Pass opp:
  Gry Forsell
  Tilde de Paula
  Karin Bastin
  Malin Person Giolito
  Adrian Boberg
  Helle Schunnesson
  Carina Bergfeldt
  Peter Wolodarski
  Jessica Almenäs
  Henrik Schyffert
  Sara Kinberg
  Emma Frans
  Jesper Rönndahl
  Martis Huss Knave(!!)

  Okej de var alla jag kan komma på! Vissa har du säkert redan tänkt på, men ändå!

 17. Malin skriver:

  Känner mig så hemsk som tycker min mammas bullar är så dåliga, samma med hennes bröd. Hon själv är så stolt och jag känner bara ”neeej” när hon ger mig mängder med nybakt. De är så torra att det knastrar i kanterna trots att de är helt färska. De blir liksom små, hårda och torra. Brödet får man tugga käken ur led för att få ner och är supertorrt. Har självklart inte sagt något till henne så jag får bikta mig här istället

  1. Lider med dig skriver:

   Hahah åh ❤️❤️❤️❤️❤️

   Ibland får man bita ihop för att göra någon glad 😂🥰😍 fint att du gör det tycker jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp