Trött och slut

15:47 2020-04-06

Varför ska jag logga in och blogga nu egentligen? Liksom på ”känsla” ska jag in här och basunera ut ett läge som kanske håller i sig nån timme till.

Men där har ni mig. De känslostyrdas herre.

Jaha. Vad är det jag ska klaga på nu då? Jo, att jag är TRÖTT. Och har dessutom lite lite ont i örat vilket oroar mig kraftigt i dessa tider. Fick det i eftermiddag när jag hade kört till Uppsala, hämtat vagn och bebisgrejer (allt om det kommer i nästa youtubeavsnitt) och sen kört tillbaka till stockholm.

Va lite grejer :-)))))

I övrigt är det väl vara bra. Solen skiner, femton grader, Plutten rörde sig nyss, jag åt en bulle och min kille är gullig. Men jag har också ca 728392001 saker på min jobb-att-göra-lista och en energinivå som nu är nere på en procent. Tänkt jättemycket på Husdrömmar-Marie och hennes driv (ni MÅSTE se Husdrömmar på Sicilien) och varit avundsjuk för att jag saknar det där drivet.

Eller GÖR jag det? Jag har väl ändå lite driv? Visst? Hallå? Jo? Hoho? Jo men jag tror jag har en del driv.

Kanske inte på samma nivå. Och kanske inte just idag.

55 kommentarer | “Trött och slut”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Julia skriver:

  Men dina slingor är ju helt sjukt snygga iaf

  1. Hanapee skriver:

   Tack älskling

 2. Madde skriver:

  Jag har många gånger funderat på det här med driv. Och min avsaknad av driv?

  Eller kanske förväxlar jag det med att jag är ganska lat? Känner mig i alla fall ofta lat.
  Har mycket driv i mina dagdrömmar (om exempelvis att fixa hemma, byggprojekt osv) men kommer sällan till skott 🙈

  1. Hanapee skriver:

   Och så får det va. Fan va skönt att få ligga ner och bara va!

 3. Tove skriver:

  Ahhh förlåt för opeppig kommentar men varför köpa nytt när det finns drivor av babygym och bugaboovagnar på Blocket? Just bebisgrejer som används så kort tid är så motiverat att köpa begagnat.

  Jaja kände mig tvungen att skriva något pga min miljöångest men ska logga ut nu hejhej

  1. A skriver:

   Är preggo med mitt första barn och saker som vagn, babyskydd och babygym kommer jag köpa sprillans nytt för när det gäller säkerhet så vill jag vara 100% säker på att ungen rullar i nåt som är 100000% säkert och inte varit med i t.ex en bilkrock (babyskydd) eller andra skavanker som kan jeopardize med mitt barns liv. Vad gäller babygym så har jag sett hur mina vänners bebisar spyr, dreglar, kissar och bajsar ner dem så det vill jag också ha nytt pga (kan vara och ÄR med största sannolikhet) sjukt ofräscht med begagnat. Och ja, man kan tvätta i 60 grader etc. men med första barnet vill en (i alla fall jag och min man) få göra sånt som en tycker hör till med första barnet. Vilket bl.a är att strosa i butiker och plocka ut sånt som en vill ha till sin första knodd för det är något speciellt, och i dessa tider så vill i alla jag ha något positivt att pyssla med och se fram emot. De flesta är högst medvetna om hur läget ser ut vad gäller klimat och miljö och jag ser verkligen inte varför du kände ett behov av att ifrågasätta deras val i det här? Otroligt onödigt att shamea, det är inte som att hon har åkt till Kolmården och simmat med delfiner.

   Mvh upprörd fellow preggo

   1. Hanapee skriver:

    Vet att du menar väl men jag håller inte alls med, klart en begagnad vagn eller babyskydd fungerar bra. Att tro att man måste ha nytt skapar nog en massa ångest hos nyblivna föräldrar. Väldigt mkt begärt att ha råd att köpa allt nytt, är så satans dyrt. Vet ingen i min bekantskapskrets eller familj som gjort det, varit noll fel på beggade grejerna. Jag köper kläder och säng på tradera. Övriga saker är en del av mitt jobb som ”influencer” och detta kommer som sagt visas i kommande avsnitt på youtube :)

    1. Samdra skriver:

     Ville inte bygga på tråden mennnnnnnn man kan ju inte hålla från att dela med sig av sina smarta åsikter på internettty!
     Hallåppp har ni som skriver ang beggat tänkt på hur dåligt skitutbud det är på tex barnvagnar beggade i andra delar av Sverige än Sthlm? Jag vet inte ni kanske också kommer fr små orter men har goda erfarenheter? Jag kan lova att jag letat med ljus o lykta för att hitta en vagn som uppfyllde mina krav o det var väldigt svårt o tog lååång tid. Men jippie jag hittade den! Men det är inte bara att köpa beggat heller. Man kanske inte heller orkar tjorva o leta sånt när man är gravidtrött. Ha dä
     Mvh Sandy

   2. Madde skriver:

    Håller inte med! Visst babyskydd kan vara vettigt att köpa nytt eller av någon man känner (håller också bara 5 år). Men vagn kan ju inte bli ”osäker” för att nån använt den, och allt går väl ta av och tvätta i maskin. Samma med klädsel till babysitter, babygym, åkpåsar, kläder osv. Men blir ju ruinerad annars.

    Finns väl nästan inget som är så bra och prisvärt som att köpa barnsäker beggat? 🙂

  2. Hanapee skriver:

   MEN det är ju ett samarbete med min youtubekanal. Skulle givetvis köpt begagnat om det här inte va mitt jobb. Beggat är kung när det kommer till barngrejer! Ska tex köpa säng och skötbord beggat.

   1. A skriver:

    Jag förstår helt och menar inte att skuldbelägga de som inte har råd med helt nytt och inser att det inte kom fram i mitt inlägg pga skrivet i affekt (måste sluta med det och ta tre djupa andetag innan jag skriver). Tycker mest att folk ska sluta komma med en massa pekpinnar för det kan vara av olika anledningar som en väljer att göra på ett visst sätt. Är en, som jag, extra nojig och tänker katastroftankar kring saker som har med säkerhet att göra så vill jag gärna veta produktens historia och jag litar inte på att folk ska vara ärliga om sånt för många vill ju bara få det sålt. Vi kommer köpa säng begagnat men ny madrass pga bacillskräck.

    Ville mest lyfta att en kan väl låta folk göra som de vill och lita på att de är vuxna nog att ha fattat de beslut de har gjort utan att få en massa oombedd input och behöva förklara varenda steg en tar. Begagnat eller nytt, de flesta gör det de kan utifrån de förutsättningar de har.

    Ber om ursäkt om min första kommentar var lite hård, helt okej om du vill radera den.

    1. Hanapee skriver:

     <3 fattar!!

    2. nora skriver:

     A, tänker du köpa nytt babygym osv till varje nytt barn du ev får? Jag fattar din tanke lite i teorin och så (framförallt ur säkerhetsaspekt), men tycker typ inte att det håller alls ifall du vill ha fler än ett barn? Och gäller samma, att det inte skulle bli rent i tvättmaskin, barnkläder? Dina egna kläder? Vore intressant att höra bara.

     1. Hanapee skriver:

      Hon ångrade ju sin kommentar! NU STÄNGER VI DENNA FAMILJELIVSTRÅDEN FÖR ALLAS VÅRA PSYKENS SKULL <3 <3

      1. A skriver:

       Haha det gör mig verkligen ingenting ifall du raderar den, och de andra kommentarerna jag har skrivit!

       Jag ska sluta gå in nu och kolla ifall nån har svarat, så att vi inte bygger vidare på tråden 🙃

     2. A skriver:

      Nej, bara första barnet för kommande barn kan ju använda samma prylar (vagn, babyskydd etc). Har inget emot second hand-kläder, men ett babygym där de ligger och gojsar med hela ansiktet och har sig… Hela grejen med prylar som har med en viss säkerhetsaspekt att göra är just att veta vad de har varit med om tidigare. Skulle t.ex inte ha något emot att köpa begagnad vagn eller babyskydd från en nära vän om jag vet att hen tar hand om sina saker och t.ex inte tappat babyskyddet från en höjd som lett till ev. sprickor och litar såklart på att de skulle tala om det för mig om så är fallet.

   2. Tove skriver:

    Tack för att du förklarade Hanna och glad att du köper mycket annat beggat. Ursäkta min neggkommentar men har lovat mig själv att försöka påverka/ifrågasätta LITE vad gäller nykonsumtion för barn.

    A, har barn själv och vet att man vill mysa i graviditetskänslan och planera för sitt lilla foster. Ledsen att du tog illa upp.

    1. A skriver:

     Tove, förstår helt och är verkligen för att man ska tänka till ett varv till när det gäller ens konsumtion! Tog inte illa upp alls, måste bara lära mig att chilla lite och reflektera innan jag slänger mig på tangentbordet. Hoppas att du inte tog illa upp av min novell till svar, menade som sagt inget illa och fick inte riktigt fram min egentliga poäng.

     1. Tove skriver:

      Gud nej, du är gravid och alla noveller eller känslostormar är fullt förståeligt <3

   3. Hanna skriver:

    Kan du inte ha samarbete med tradera istället? Hehhe

    1. Hanapee skriver:

     Absolut, ordnar du det? Har nämligen en del utgifter som måste betalas innan juni

 4. Louise skriver:

  jo men klart du har driv!! käkade lunch med dig och martin i öronen idag, du är asvettig (ej svettig, vettig) och smart och kul!!

 5. Elin skriver:

  Nej men alltså Marie i Husdrömmar, det är väl ändå inte bara driv utan hon är väl lite manisk? Alltså älskar henne och serien!! menar ba att lite orimligt jämföra sig ….. ?

  1. Hanapee skriver:

   Haha ja kanske, älskade henne dock

  2. Emilia skriver:

   Ja, tänker också det. Drog genast paralleller till en i min familj som är bipolär och har därför tolkat hennes ”driv” som en del av maniska skov. Det behöver ju såklart inte alls stämma, jag vet absolut inget om Marie. Men intressant hur man tolkar andra utifrån var man själv står. Jag tänkte mer på att hon behövde stöd i att landa när hon var som mest kreativ och att det var kämpigt för hennes barn, inte att hon var driven. Ska börja tänka på det istället så kanske jag kan se klart de två sista avsnitten utan att få magont och ”återuppleva” egna trauman som inte har något med saken eller med henne att göra.

 6. Sara skriver:

  Ska bevisen heta något på N?????

  1. Lovisa skriver:

   Ahhh undrar också!!

  2. Ronja skriver:

   NEJ MEN NU hon har ju varit tydlig m att hon vill hålla namnet för sig själv så sluta spekulera!! lägg ner

  3. Ronja skriver:

   och förlåt i förväg för arg ton, har pms :) :) :) bråkar med allt och alla idag

   1. Hanapee skriver:

    hahahaha vi är tydligen alla där idag!! men får kanske skylla mig själv med halsbandet, men TROR han ska heta nåt på N! puss alla

  4. Sofia skriver:

   Tror Nikola!!!

   1. R skriver:

    hahahahah

   2. Anna skriver:

    Hahahaha frustade rödvin (ja på en måndag låt mig va) över hela min vita tröja :(

   3. elsa skriver:

    skrattade rakt ut

   4. Asta skriver:

    Hahaha +1

 7. Emma skriver:

  Är kär i Marie, vill liksom ha henne i mitt liv hela tiden. Borde släppas ett avsnitt om dagen med henne för evigt

 8. M skriver:

  De känslostyrdas herre och så även min!!! /mvh en miljon känslolägen om dagen :)

 9. Kajsa skriver:

  Fint halsband. Är det guld eller silver du har? Svårt att se 🙃

 10. E skriver:

  Lyssnar precis på ert poddavsnitt ”Hanna är gravid” när du läste upp dagboksinlägget och jag grinar ihjäl mig! Så fint skrivet och så otroligt on point. Så jävla bra beskrivning av MINA känslor kring att bli mamma?!
  Vet inte vad jag vill säga med det utom tack, för att du fick mig att känna mig som en icke sämst mamma. Så skönt att andra känner samma känslor och har samma tankar <3

 11. Johanna skriver:

  Allltså ärligt talat Hanna! Om du inte vart preggo. Visst fan hade du vart ute och hängt på diverse barer på söder och kommit på ursäkter varför du gjorde det? Sorry for though love, men äre int sant så säg?

  1. Hanapee skriver:

   Om du hade haft en sjuk förälder hade du inte tvivlat en sekund på att göra som jag – oavsett gravid eller inte

 12. Marielle skriver:

  Blir det någon podd i veckan? :-)

  1. Hanapee skriver:

   ute…. NUUU

   1. Marielle skriver:

    Jag såg! Hurra! <3

 13. M skriver:

  Älskar din stil! Mer uppdateringar på Pickyperson snälla!!😍

 14. A skriver:

  Hej Hanna!
  Ville bara in och skriva att jag låg sömnlös inatt med nån slags oklar oro och rastlöshet, men så såg jag att podden kommit ut! All ångest försvann på en gång när ni började prata i mina lurar och dessutom var ämnena helt rätt för mig just då. Lyssnade klart och somnade sen.
  TACK!!

  1. Hanapee skriver:

   Va fint!! <3

 15. Felicia skriver:

  Alltså får man fråga var du köpt din filt? Den är så himla fin!!

  1. Hanapee skriver:

   Arket! :-D

 16. lb skriver:

  Älskar stämningen i det här kommentarsfältet. Även pms- eller preggo-rants skrivna en aning i affekt slutar med kärlek. Ni ger mig hopp om mänskligheten, både Hanna och alla gulliga som kommenterar <3

 17. Johanna skriver:

  Tycker det är jätteskönt att komma in här och läsa dina inlägg! Skönt att höra nån annan klaga/också må dåligt typ haha? Nästan den enda bloggen jag orkar följa just nu! Så fortsätt gärna uppdatera om du pallar <3

 18. Cassandra Husén skriver:

  Hanna, jag behöver hjääälp!!

  De underbara sandalerna du köpte från mango (som du knappt vågade tipsa om) är SÅ.JÄVLA.SNYGGA. Have 2 have!

  Men innan jag beställer vill jag veta hur de är i storlek! Har så knepiga fötter så vill veta om de är normala i size eller om man bör ta större/mindre. Hur upplever du dom?

  TACK, rocka på! Du är bäst ingen protest!

 19. Frissan skriver:

  Längtar efter sneakerstips från master men ingen stress å bara om det ev känns kul:):):)

 20. Ingrid skriver:

  Blev lite halvt besatt av den här familjen. Se på deras avsnitt från tidigare husstommar också!!

  1. Ingrid skriver:

   Haha! Hustommar… menade förstås husdrömmar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp