Ett stilleben i kaoset

20:54 2020-05-29

It’s a blessing and a curse att va ihop med en person som gör allt väldigt noggrannt. Varenda penseldrag är precision och blir det inte som han vill gör han om. Jag är lite mer så ”varför kan vi inte sätta upp den med silvertejp och måla över?”.

Därför tar alltså den här inbyggda bokhyllan Anton bygger en massa tid. Och det ser för jävligt ut här hemma. Hur tror ni jag mitt i bebis-boandet mår i det? SÅDÄR är mitt korta svar. Såpass ”sådär” att jag ikväll var tvungen att rusa ut från lägenheten ut i kvällssolen och Katarinavägen.

Där satte jag mig framför en syren och lyssnade på Evert Taube. Som man gör. Blev helt besatt av syrendoften att jag bestämde mig för att knycka en gren och ta hem. Kunde inte lämna den här skolavslutningsdoften bakom mig. Den behövde följa med.

Man får inte knycka syren från friska buskar tror jag? Men nu gjorde jag det…. eller…. grenen kanske jag hittade på marken? Hjälp blev rädd för att åka i fängelse nu. Gravid och allt. Föda bältad på en stålbrits.

Hem kom jag i alla fall med syrenen och så tände jag ett ljus framför mitt stöldgods. Så trevligt litet stilleben jag fick till i det här hemska kaoset. Tycker ni inte?

Den där lergrejen hittade Anton hemma i sin stuga. Tror den är efter hans farfar. Ska jag ge Anton en komplimang efter att ha klagat på hans noggrannhet så är det att han är så HIMLA BRA på att se vad som är fint och inte. Han har ett väldigt bra öga för det ”estetiska” och kan liksom i bråte hitta något som är vackert…. en mening han själv aldrig skulle säga men han skulle säga typ såhär ”vore inte den här lite fin hemma?” och jag är nästan alltid tveksam och sen när vi ändå tar hem grejen blir det jättefint.

Som den där lergrejen.

Och ja, Antons öga för att hitta och bevara det verkligt vackra har vi ju iofs ett väldigt tydligt bevis på….. hon som skriver…… den här bloggen…… att han…. ”valde”….. henne…. bland massa annat BRÅTE!!!!

Puss hörrni

18 kommentarer | “Ett stilleben i kaoset”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Karin skriver:

  Vill bara säga att jag känner igen mig sååå mycket då min kille byggde bokhyllor, sängstomme, kökssoffa och ett tv-bänkskåp när vi bodde i en etta tillsammans! Det blev jättefint efteråt, eftersom han också är petnoga. Men fick inte packa upp vår nyköpta soffa inlindad i plast på typ 2 månader pga allt sågspån som flög omkring i lägenheten. Var förvisso inte gravid men gjorde jag det inte då så borde jag i alla fall ha rusat ut och knyckt en syrénkvist jag med!
  🧡

 2. Sofia skriver:

  Haha bland massa bråte

 3. Annie skriver:

  Du verkar så kär!!!! Fint det <3

 4. Rebecka skriver:

  Jag är gift med en otroligt händig man. Ett attribut jag finner mycket attraktivt (jaja…jag veeeeet). Han är också otroligt noggrann. Jag förstår påfrestningar som kan uppstå. Tiden det kan ta. Jag känner igen dem mycket väl, men i slutet är det ju sju resor bättre en en slarver som gör saker lite halvdant på en höft och det blir så där!

  Det finns något så otroligt omsorgsfullt i att noga bygga något, renovera något eller ta hand om något.

  Vi bor en en stor villa som han renoverat nästan helt på egen hand, allt från golv, väggar, tak, badrum, kök, målat, dragit ny el (han jobbar som elektriker) målat fasaden, renoverat hela garaget osv.
  Han har byggt fina möbler till mig, utemöbler, ett utelök och nu bygger han vår drömaltan! Hur kan man inte vara kär i det? Haha!

  1. Anonym skriver:

   Haha, drygt svar ändå?!

   1. Madde skriver:

    0% drygt ändå 🙂

   2. MK skriver:

    Fattar ärligt inte vad som du menar är drygt med kommentaren?

  2. Klara skriver:

   Min sambo är så jääävla noga att jag hinner städa hela lägenheten medan han typ diskar och gör rent köksbänken…… Blir mycket fint men är också mycket frustrerande :)

 5. Rebecka skriver:

  Haha RELATERAR! Min sambo har fått någon idé om att han ska fixa ett krångel med vår vattenutkastare i trädgården och sen har han jobbat mitt i det kaoset och allt ligger huller om buller och bara väntar på hans nästa lediga dag. Jag är gravid (2 veckor efter dig tror jag) och har också grov stress över STÖKET. Men samtidigt fint att han fixar med grejer för bådas (snart också bebisens) skull. Även om jag just nu hellre skulle såpskura golv och dammtorka rent överallt…

 6. lisa skriver:

  lever för dig o anton :'(<3

 7. juni skriver:

  vill ba säga att jag mycket hellre hade sett den serie du skrev än sandra beijers..inget mot henne men tycker du borde vunnit och hoppas och tror att du får skriva tv i framtiden!

  1. Lina skriver:

   +1! Förlåt om man spär på men blev så irriterad när jag läste hennes inlägg och fattade att ni skrivit för samma grej. Kan SVT bete sig nån gång? Sandras blir säkert bra men vafaaaaan. Lex hannas baby. Hoppas du får till det med någon annan kanal/streamingtjänst så vi får lära känna världen du skapat <3

   1. Hanapee skriver:

    Hahaha näää hörrni va inte sura på Sandra för guds skull!!! Tror hennes och Balubas serie kommer bli KANON. Förstår faktiskt varför SVT valde att gå vidare på det spåret! Just nu avvaktar jag lite med att sälja in min serie pga bebis och massa annat jöbb med mitt produktionsbolag. I efterhand är jag… lite… tacksam…? över att det vi skrev inte blev en serie just nu. Men kanske tar upp det projektet igen om ett år?! Tack för er pepp <3

    1. Lina skriver:

     Haha inte sur på sandra eller baluba! men lite sur på svt heh. Men skönt att du tycker det är nice att det inte blev av. Håller tummar för att vi får se det någon annanstans typ 2023 då!!

 8. Hanna skriver:

  Hanna, älskar ert bord (!!!) var har ni införskaffat detta?

 9. Fanny skriver:

  Om blomstöld vore olagligt skulle jag varit dömd sen längesen, nu senast när jag nöp av ett ANTAL häggkvistar..

  (Kommenterar sällan hahah men nu när jag bäl gör det så kan jag säga en önskegäst till gott folk; Eva Röse:))))

  pussokram

 10. Camilla skriver:

  Haha fint inlägg ❤

 11. F-lediga läraren! skriver:

  Syrener sprider sig ju likt ogräs. Klart en gravid kvinna ska få ta hem några blommor!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp