Lördagen den 30:e maj år 2020

22:24 2020-05-30

Kände att det var läge att poängtera vilken dag det var idag. För den här dagen har innehållit så mycket kontraster och händelser som… känns… stora? Låt mig börja från början.

För mig startade dagen redan klockan 06 då jag vaknade av vår jävla KRÅKA som bosatt sig på innergården. Vi har de tre vidrigaste fågelarterna där ute som hetsar varandra: kråkor, måsar och duvor. Burr!!!

Som vanligt när man vaknar för tidigt och inte kan somna om började jag scrolla. Och där nånstans gick det upp för mig vad som pågår i hela USA just nu. Hur människor fått nog av den systematiska rasism som tog George Floyds liv. Herregud vilket raseri jag känner kring det här. Såklart omöjligt att sätta sig in i som vit priviligerad tjej i Sverige men mitt ansvar ligger väl i att försöka? Och göra NÅT? Det får inte se ut såhär. Hamnade på flera instaklipp från svarta aktivister som förklarade hur du som svart i USA (och i världen) drabbas av den här systematiska rasismen som finns ö v e r a l l t.

Mm. Litet härligt hot mot pressfriheten när en (svart) journalist från CNN grips live trots noll motstånd.

Herregud.

Raseriet la sig inte direkt när jag till sist hamnade på Trumps twitter. Avsätt den här lögnaktiga rasistiska gubbkuken genast. Låt han bli uppäten av en kråka? Fullkomligt vidrigt att driva en sån tydlig politisk agenda som går ut på att skapa splittring i landet han säger sig styra.

Efter nån timme somnade jag oroligt om. Vaknade igen och surfade på nytt. Kom på att vi lever, förutom i en rasistisk värld också i en… pandemi Även om vi tycks ha glömt det lite.

Nä här fick jag nog och klev upp. Hade planerat en dag på Mälaren och även om allt kändes skit så fanns ju Mälaren kvar i alla fall.

Och vacker var den.

Nästa händelse för dagen kom att bli årets första dopp! Inte för mig eftersom vi inte har någon badstege på båten och det skulle vara 100 procent omöjligt att ta mig upp på båten utan en sån 8-)

Men för den här BADPOJKEN blev det ett dopp. ISKALLT tydligen. Skönt att lämna världskriserna för nåt så banalt som ett första dopp.

Hade också med mig en vegansk rabarberpaj jag bakat kvällen före. Mmmmm.

Kom hem. Gjorde en pasta åt Anton och mig. Ok inget jättestort med detta men det jag kollade på efter middagen var i alla fall ganska stort:

SPACE X skickade upp två gubbar i rymden! Alltså Elin Musks rymdgrej ni vet. Så jävla nervigt att titta på nedräkningen. Kände bara att jag inte orkade med ett till bakslag i världen. Men det verkar (hittills) ha gått bra.

Haha mm viktigt att glädjas åt de små ämnena.

Så för att sammanfatta den här sista lördagen i maj:

Samtidigt som jag är gravid med mitt första barn lever vi i en pandemi där ett jätteläskigt virus sätter regler för oss eftersom vi kan dö annars. I USA är en stor rasistisk lögnhals president och vita poliser mördar svarta människor. Samtidigt lyckas en bilkille skjuta upp en farkost med två gubbar rakt upp i rymden. Och så badar två favoritkillar för första gången i år.

Nu avslutar vi den här lördagen med att lägga oss i tid och lyssna på Guldkompassen (som är min nya bok efter Harry Potter).

Puss alla

9 kommentarer | “Lördagen den 30:e maj år 2020”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sophie skriver:

  ❤️

 2. Amanda skriver:

  Världen suger verkligen just nu men jag kan inte tänka mig bättre bot än att lyssna på Harry Potter och Guldkompassen 💛 Skulle tipsa om att du lyssnar på hungerspelen som nästa bokserie, men vet inte om det är den bästa matchningen till känslosamma individer mitt under pandemi och politisk kaos 🥴

 3. Pantalaimon skriver:

  Lyyyyrraa Belacqua..

  Var tvungen eftersom namnet ekade i mitt huvud flera veckor efter jag läst boken

 4. Lina skriver:

  Var kommer er fina tv-bänk ifrån? Skulle passa perfekt i sommarstugan!

  1. Hanapee skriver:

   Bolia!

 5. Molly skriver:

  Vad för gosig pasta är det där?

 6. MK skriver:

  Hann tänka ”vem fasen är Elin Musk??”😂😂😂

 7. Alice skriver:

  Så himla mysigt inlägg <3333333

 8. Nathalie skriver:

  Pastaaaaan??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp