Försöker sticka (igen)

11:27 2020-05-15

När jag i julas var runt vecka 11 försökte jag sticka en bebismössa. Min svärmor lärde mig och jag kom en liten bit, sen orkade jag inte mer. Sen dess har stickning varit förknippat med att må illa för mig? Jag mådde ju nämligen illa de där första veckorna och kände mig som ett hormonmonster.

Finns också vissa personer jag ”umgicks” mycket med den där första tiden i graviditeten som nu är betingat med illamåendet. Samma med kontoret på Nöjesguiden. Kan knappt tänka på det utan att få känslan och vilja spy. Hahahaha. Samma med thaimat. Fy fan vad illa jag mådde på nån sån snabbmatsthai-låda. Urk.

Men! Tiden går! Och det bästa med ”betingade” saker är ju att man kan fylla dem med nya värden! Igår tog jag nämligen upp stickningen igen och mådde inte ett dugg illa av det.

Sitter i detta nu på balkongen och försöker få ihop en bebiströja. Min kompis Jojje är stickmästaren nummer 1 och igår gick jag en liten kurs hos henne. Så himla mysigt. Sitta på varsin kant i en soffa och bara sticka och sticka.

Tror eventuellt att den här bebiströjan kommer bli lite…. sned? Och lite maskor i den? Men hey det är min första! Och som med precis allt annat i mitt liv orkar jag inte ”göra om” och ”gå tillbaka” utan kör istället på fast det blir lite fel.

Kanske något jag ska tatuera in? ”Kör på fast det blir lite fel”.

Puss puss

34 kommentarer | “Försöker sticka (igen)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sofia skriver:

  Puss puss!!

  1. Theresa skriver:

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Stoppa skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Graviditet spell
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 2. Stina skriver:

  mmmmm, jag var också en ”kör på fast det blir lite fel” i allt och även när jag började sticka. Ganska snabbt kom jag dock in i tankesättet ”man lär sig mycket av att repa upp och göra om”. Nu har jag blivit en mycket mer noggrann person överlag! Det i sig är väl inte något alla måste sträva efter, men för mig har det gjort fler saker roligare! Och slutresultatet BLIR ju bättre om man gör om, gör rätt. Jag tycker det hjälper mycket att tänka ”det är stickandet i sig jag tycker är roligt, att det blir ”klart” är sekundärt”. Detta resulterade dock i att jag repade upp EN HEL TRÖJA och stickade OM den från start eftersom jag tyckte att halsmudden var ”lite slapp”. Men jag är glad att jag gjorde det, hade stört ihjäl mig på den slappa mudden annars.
  hmmmmm, vart vill jag komma med denna kommentar. Kanske att ”jag köööööör”-mentaliteten inte är cementerad utan en slaver som jag själv kan blir en noggrannis. (men ja, det är väl egentligen inget egenvärde i att vara nitiskt pedant)

  PUSS tycker du skriver så bra och roliga blogginlägg just nu! Lyser och piggar upp mitt flöde!

 3. Ee skriver:

  MEN DU AKTA SÅ DU INTE FÅR PIGMENTFLÄCKAR!

  Haha skoja! 😘

  1. Hanapee skriver:

   Hahaaaaaaahh

  2. Linnea skriver:

   Tänkte också på detta fast inte skämtsamt, man vill väl inte få pigmentfläckar som är kvar…

   1. Madde skriver:

    Jag fick det förra graviditeten. Inget jag tänker på varje dag men ja, det blev inte direkt snyggare 🤦‍♀️ Hade hellre varit utan 😉

    De går inte bort efter graviditeten utan är kvar. Som de blev. Men de bleknar något tycker jag. Fick lite i ansiktet och även på bröstkorgen. Solade dock inget alls så måste finnas flera anledningar till varför man får det.

   2. Hanapee skriver:

    Jo jag vill det.

    1. A. skriver:

     Har pigmentfläckar (fått nu graviditet 3, tror de försvann efter de andra), bristningar på mage och bröst, åderbrock och ett kejsarsnittärr efter förlossning nummer ett. De är delar av mig och visar att jag fått och fött barn. Vägrar skämmas för det eller tycka det är skitjobbigt. Är bara galet tacksam att jag trots svår anorexi som ung (var på väg att dö, fick ett hjärtstillestånd) faktiskt kunna bli gravid och föda barn. Vilken jävla grej. Min kropp är värd att bli älskad nu, inget annat.

    2. Madde skriver:

     Haha, då så! På god väg 😂

   3. En annan Linnéa skriver:

    Haha, tala för dig själv. Själv har jag miljarders med leverfläckar så en pigmentfläck hit eller dit gör mig detsamma. Om nån pigmentfläck är det största ”problemet” du har efter graviditet och förlossning så kan du skatta dig rätt lycklig ändå.

 4. Sanna skriver:

  Så himla mysig bild.
  Och håller med ovanstående kommentar om att blogginläggen verkligen har levererat på sistone! Men hallå när får vi en uppdatering om Första gången-boken du varit med och skrivit i?? (Om det inte är någon annan Hanna Persson som skrivit..?)

 5. Stefanie skriver:

  Haha kul att vara en av dem vars umgänge är förknippat med illamående..

  1. Anna skriver:

   Haha, tänkte också på det och tyckte typ synd om dom?

 6. Klara skriver:

  Men hallååååå, att Master verkar ha skrivit en novell som ska ges ut nu????? Varför skränar du inte mer om det? Jag tycker det är STORT! (Eller är jag bara töntig?)

 7. Carin skriver:

  Kul med stickningen!! Tycker det är helt rätt att bara köra på även om det blir fel, med i stort sett allt kreativt man gör, ska man vara perfektionist blir ju inget gjort/klart och för mig är tillfredsställelsen över att ngt är klart det som gör att man är peppad och vill fortsätta!
  När man sen kommit en bit och har blivit duktigare på vad det nu är man håller på med så vet man ju vilka misstag man kan leva med och vilka det är värt att göra om ”bättre”. Men från början ska man bara satsa på att göra klart, och fatta känslan att klä på bäbis ett plagg som du gjort själv!! Wow!

 8. Vendela skriver:

  Gud! När jag var gravid mådde jag SJUKT illa (hyperemisis skiiiit) och hade en rosa plastflaska på jobbet med vatten i. Om jag ens tänker på den flaskan mår jag illa 🤢

 9. Linnea skriver:

  När jag var gravid mådde jag illa av bara tanken på att vila i sängen. Har som tur är gått över!

 10. Anna skriver:

  Fa-an vad bloggen är underbar på sistone!!! Du skriver kanon.

 11. CK skriver:

  När jag var gravid mådde jag illa vid tanken på fiskars utseende. Inte smaken av fisk, inte lukten. Utan UTSEENDET.

  1. Hanapee skriver:

   Skrek till

 12. Ida skriver:

  ”Mycket snett är lett, litet vint är fint”, som karl oskar säger i utvandrarna, har blivit mitt eget stickmotto:)

 13. Julia skriver:

  Jag har flera saker jag inte klarar av längre pga använde dem i början av graviditeten när jag mådde som mest illa. Bla köpte jag precis i början en ny (och dyr) termosmugg till kaffe som jag bara inte kan dricka ur nu. Köpte även en kokbok och inte nog med att jag ABSOLUT inte klarar av att varken se eller ens tänka på just den boken, jag kan inte tänka på kokböcker överlag utan att må riktigt illa. Så knäppt. Vet att Underbara Clara skrivit ett roligt inlägg om detta och kommentarerna till inlägget är väldigt underhållande. Minns bla en tjej som fick flytta för att hon inte klarade av att bo kvar i huset de flyttade till när hon mådde illa. Och tjejen som mådde illa av bara tanken på internet. :))

  1. Hanapee skriver:

   Hahahah maaaardröm

  2. J skriver:

   Hahah ja det var ett fantastiskt blogginlägg! https://underbaraclaras.se/2018/10/01/sant-som-far-er-att-spy/

 14. Fro skriver:

  Mamma o hennes kompis säger alltid ”handen ska synas” (alltså att det är gjort för hand om det inte framgick) tycker det är så gulligt uttryck!

 15. Lisa skriver:

  Hej Hanna!
  Blev så träffad och inspirerad när du för ett tag sen pratade om att killar lär sig redigera videos och klipper och har sig medan tjejer (läs jag) ser det som en jättetröskel att lära mig. Men nu när jag har mer tid så tänker jag att jag vill bli bättre på sånt, därav min fråga: Vilka program använder du när du klipper video samt podd?
  Tycker du är toppen, tack och hej!

 16. Sofie skriver:

  Jag kan inte tänka på Uber Eats utan att börja må illa då jag använde det en hel del i början av graviditeten, hämtmat i sig känns bara blä. Älskar egentligen Thai men som jag aldrig kommer kunna äta det igen </3

 17. Disa Svensson skriver:

  Duktig du är <3

  Sänder alla mina tankar till er och era läsare i dessa Corona tider <3 Tillsammans kan vi klara det <3<3<3. Här är mina bästa shoppingtips under min karantän <3

  Campadre:
  https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

  Lyko:
  https://referme.to/9vACAmo

  Best secret:
  https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

  Refunder:
  http://www.refunder.se/b/Spara50

  MEMBER:
  https://members.com/se/tipsa/m1401355?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=m1401355

  NI ÄR BÄST <3

  Tack för denna sida <3<3<3
  Här är min bästa hemlighet till er  Kram

  1. Ronja skriver:

   Wow vilken hemlighet!!!!! Tack <3<3<3

 18. D skriver:

  Slutade äta kött när jag var gravid pga äcklade av tanken på mina tänder som går genom musklervävnad. Älskar smaken men mår fortfarande illa av den tanken på den känslan. Vill även spy av lukten från Subway, inte mackorna, utan doften från lokalen..

  1. Klara skriver:

   Vill alltid spy av Subwaylukten, utan att vara gravid :/ Går omvägar för att slippa Subway, eller håller andan!

 19. Rasha skriver:

  Subwaylokalerna luktar SÄMST

 20. Ebba skriver:

  Tajmade mitt värsta graviditetsillamående med en resa till Toscana, så nu mår jag skit bara av att tänka på eller se bilder från Italien :(((

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla