V. 24

09:40 2020-06-08

Igår stod jag och grejade med bäbisens kläder och sorterade upp de plagg vi köpt. Och så kom det över mig. Inom två månader är han är. Drabbades av en sån varm känsla av tanken på det. Min alldeles egna bebis. Att klä på, trösta, mata och älska.

Det är som att jag ofta skjuter den tanken framför mig. Stänger av. Är mer fokuserad på graviditeten och förlossningen än det andra som ska komma, livet ihop med honom. För tänk om det inte går bra? Tänk om jag börjar älska honom för mycket här i magen och så går det inte hela vägen. Jag stänger väl av för att skydda mig. För att inte bli besatt av att känna fosterrörelser viss tid eller tänka på allt som kan gå fel.

Men så bränner det till i bröstet när jag minst anar det. Klumpar sig i halsen. Tanken på min bebis. Min lilla kille. Med händer och fötter som jag så ofta känner sprattla inuti magen och ibland till och med ser genom huden. Händer och fötter att snart få pussa, blåsa på och bry mig om.

Min unge.

 

Måndag
Varje vecka tänker jag ”nu har jag väl lite semester!” sen kommer måndagen och jag bah *gUlp* jag har ju massa grejer att göra! Idag har jag två skypemöten, deadlines på samarbeten, spela in pod och seeen min underbara gravidyoga. Kände mig lite så flåsig och ångestfylld igår så längtar efter yogan nu, även om jag alltid känner ett uns motstånd preeeeciiis innan.

Tisdag
Spela in Gott folk med serietecknaren Moa Romanova! Ev smal gäst för några av er, men också önskad och älskad. Hahaha ”önskad och älskad” är det titeln på min självbiografi kanske. Mm. Nej men så kul att få intervjua Moa, hon är en favorit på NÄTET så att säga. UPDATE: INSTÄLLT pga sjukdom :-((((

Onsdag
Publicering av Gott folk (näst sista för sässen!) och så tror jag att det är på onsdag jag ihop med uuuunderbara Löfbergs ska frakta 500 FUNC-flaskor till en IVA i stockholm. Kul att kunna göra nåt pyttelitet i alla fall.

Torsdag
Har ett kul samarbete som ska ut här på insta! OM min kameraman och älskade vän Jacob är frisk och symptomfri från coviden kanske vi kan filma. Men jag är ju så jävla rädd att bli smittad inför förlossningen så måste kolla hur länge han varit frisk innan bara.

Försökte btw filma med telefonen. Blev skit? Förlåt.

HELG
Vi håller oss hemma och grejar. Eller åker båt. Från midsommar kommer vi sitta i såpass ”riktig karantän” som möjligt för att kunna åka upp till Sundsvall i början av juli nån vecka sådär. Men vi får se hur det går. Man är ju så jävla nojig med morsan och Antons mamma som båda skulle ha det extremt svårt med viruset. Ångest.

Puss alla hoppas ni får en fin vecka!

PS. Just nu är alla kommentarer inställda på ”modereras av mig” innan de publiceras, så att ni vet. Detta eftersom det under förra inlägget kom in rasistiska kommentarer som jag givetvis har ett ansvar att stoppa. Hoppas på att kunna öppna upp fritt snart 8-)

28 kommentarer | “V. 24”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofia skriver:

    Så fint <33

    Gissar att måndags-stycket ska sluta med ”även om jag är trött”? :)

    1. Hanapee skriver:

      Hjälp blir jätterädd för mig själv och ev stroke när jag uppenbarligen slutat att avsluta meningar men jag

      1. Hanapee skriver:

        hshdhgshahagahah skoja

        1. Sofia skriver:

          Hahahah <3333

  2. Ronja skriver:

    nej MEN va kul med moa!! går ju inte att inte älska henne

  3. Lou skriver:

    Vilken supersäsong, först Edvin och nu Moa?!

    Hoppas på Torbjörn nästa.

  4. Amanda skriver:

    Jaaaa fan vad kul med Moa som gäst!!

  5. MK skriver:

    Jaa vad härligt med Moa!

  6. Madde skriver:

    Gud va svårt det är att veta hur man riktigt ska göra kring personer i riskgrupp! Håller mig också isolerad så gott det går för att kanske kunna ses utomhus med avstånd senare…men är så nojig i alla fall! Gud förbjude om de skulle bli sjuka 😱

    När alla verkar ha börjat kramas och ta i hand igen och bokningssidorna till färjor och tåg kraschar pga övertryck så får jag panik! Jag är nog mer isolerad nu än någonsin! Phu!

  7. Elsa skriver:

    Jaa, kul med Moa som gäst!

  8. Gabriella skriver:

    Men så fint <3

    Och kul med MOA! Toppengäst ju! Pepp

  9. F skriver:

    Ett sätt att aktivt göra något skulle ju kunna vara att se över antalet rasifierade och svarta gäster i dina produktioner? Tex intervjua någon i gott folk. Ha medverkande i ditt rörliga material osv.

    1. Hanapee skriver:

      Helt rätt!

  10. Elin skriver:

    Fittig kommentar här men kan inte låta bli att bli irriterad på när influencers räknar upp fritidsaktiviteter (haha lol-ord) som jobb? Tänker på gravidyogan.
    Liksom en själv som jobbar heltid gör ju också sånt men det är för mig fritid? ej jobb. Typ vissa andra influencers: ”har sååå mycket göra idag, måste städa, träna med min PT och sen tjejlunch” Ja oj vilken jobbig dag…. :-) aja säkert onödig kommentar lite bitterfitta idag ksk!

    1. Hanapee skriver:

      va? kanske va otydligt, klart yoga inte är jobb??? tror du jag har iq fiskmås haha fy fan

      1. Elin skriver:

        nä fattar du inte tror det, men vart formulerat i samma sväng som alla jobbgrejer och när du ba Guulp har mkt att göra,ingen semester här inte..

        blev ba ??”=(?)?=? i min hjärna tvärt. kanske jag med iq fiskmås då

    2. Madde skriver:

      Haha! Gud vilken rolig kommentar! Tänker också på det 😂

      Inte tänkt på det här inne då jag sett det som att Hanna räknar upp liksom allt som händer under veckan, både jobb och fritid MEN förstår precis vad du menar hos andra bloggare!

      Blir lika irri på de influensers som har ”supermycket att göra och stressar ihjäl sig” fast de rimligtvis har typ en anställning på 40% i tid 🙈

      1. Sara skriver:

        Haha åh håller med om detta! Är ju skitglad om jag lyckas hinna med träna/träffa kompis/etc någon i veckan efter allt jobb och vardagsjams. Finns ju inget som får det att blåsa upp till storm i huvudet av dessa ”jobb-listor” som till största del är fritidsaktiviteter. Obs inte Hanna!

    3. Anna skriver:

      Men alltså känner inte alla som har fritidsgrejer så också ibland, som att det bara är ännu en grej i en lång radda av saker man ska beta av under en dag? Känner alltsomoftast att jag bara vill ligga på soffan med en chipspåse på magen efter jobbet och inte göra en massa ”roliga saker” som är helt frivilliga och som man har valt själv och egentligen tycker är kul eller mår bra av.

      Plus att Hanna skrev ”en massa grejer att göra”, och inte ”en massa jobb att göra”. Ska man vara bitterfittig får man väl först läsa igenom det man reagerar på ordentligt innan man kastar sig ut i kommentarsfältet :)

      1. Madde skriver:

        Men lite humor kan man väl ha 😉 tror inte det var illa menat 🙂

        Tänker på typ bianca ingrosso som gör sig redo för en jobbdag där det blev 1 möte på kontoret, 2 långa hundpromenader, handlade och gjorde lunch som sågs framför kuwtk och sen tre klänningar i samarbete med NA-KD. Det var den arbetsdagen 😎

        Obs, läses med humor 🙂

      2. MK skriver:

        Haha men jaa Anna jag håller med – för mig är allllt som står på ”att göra listan” nåt som stressar mig, oavsett kul eller ej. Allt som tar upp tid och kräver minsta form av ansträngning/energi kan kännas tungt. Så skönt att inte vara ensam om den känslan!

    4. Kajsa skriver:

      Haha tänkte samma! Men tänkte direkt sen att nä, Hanna är rimlig, klart hon inte menade så. Tror man är skadad av mindre rimliga influencers som ”jobbat hela dagen” när dagen bestått av frukost med vänner, 2h jobb, vinlunch med vänner, 1h jobb, yoga och sen aw med vänner. Kämpa på!! (Obs fattar såklart att influencande innebär en annan sorts press, att man aldrig är ledig, att nätverkande är en del av jobbet osv och jag skulle aldrig palla så jag är inte avundsjuk, men en av fördelarna är väl ändå att det är färre arbetstimmar än för vanliga knegare, känns knäppt att påstå nåt annat?) obs gäller ej alla såklart!! Oj oj så rädd att trampa på tårna här

      1. Madde skriver:

        Minns när jag lyssnade på Daniel Redgerts podd för en massa år sedan där han intervjuade influensers på ett väldigt underhållande sätt.

        Han frågade upp om just det här med jobb kontra vad de fakturerar varje måndags och flera svarade att de ”jobbade så hårt” Han kontrade med ” men ärligt, jobbar du verkligen hårt? Typ jämfört med en busschaufför eller en sjuksköterska, jobbar du verkligen hårt?” 😂

  11. Emilia skriver:

    KUL med Moa som gäst!!!!

  12. Amanda skriver:

    Moa!!!!!! Perfekt gäst! ÄLSKADE avsnittet med David Druid återupptäckte honom tack vare podden. Mmm. Också nice kommentar ovan med att se över etnicitet och hudfärg hos de som medverkar i produktioner etc. Och nice svar av dig, så rimligt.

  13. Hanna T skriver:

    Hanna! tack för att du tar ansvar för ditt kommentarsfält!!!!!! inte alla som gör och det ska du ha cred för

    också tack för allt klokt du delar på ig just nu!

  14. Elin skriver:

    Åååh va roligt med Romanova!!!!

  15. Camilla skriver:

    Det är så härligt ärligt när du skriver så fint om den lille. Heja Hanna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp