3 just nu

18:57 2020-07-12

3 stämningshöjare just nu

1. *Teambuildingen* med Anton. Det är väl nån blandning med att han och jag jobbat hemma ihop sen mars och att vi väntar en unge ihop – men sånt team som vi är nu har vi nog aldrig varit??? Skönt att bygga upp en sån grund innan det raseras av slitiga småbarnsår hö hö hööö 🥴

2. Stockholm! På väg dit nu. Sitter i bilen och känner pirr inför att få komma hem till lägenheten och DONA. Äta frukost vid Nytorget och åka båt i Mälaren.

3. Min väska!!! Den gör mig på riktigt bra humör dagligen. Bra bild jag tog på den nu:

3 stämningsdödare just nu

1. Förlossningslitteratur. Ok inte ALLA förlossningsböcker, men läser just nu ”Föd på dina villkor” och tycker absolut det finns guldkorn att hämta i form av typ ”visualisera din förlossning” och att man ska känna till sina rättigheter i förlossningsrummet. Men att på riktigt rekommendera typ nattljusolja och hallonbladste för att få igång förlossning utan att ha vetenskapliga belägg STÖR MIG. Som tur är går det ju att googla på vad som det forskats på och inte. Dessutom stör jag mig på att de tjatar om hur dåligt EDA är och trycker på typ klitorisstimulans istället…? Hahahaha.

2. Att lämna våra föräldrar. Hua. Grin i bilen i år igen. Men! Om allt går bra med Nisse osv. så är vi tillbaka i augusti. Hemskt bara att inte få ge dem hejdåkramar.

3. Vädret.

Tre framtidsplaner just nu

1. Måla om i vårt vardagsrum! Eller egentligen i samma färg som är nu (bruten vit) men väggarna är spruckna så vi ska spackla osv. Ja ni fattar. Och med ”vi” menar jag som vanligt Anton.

2. Prata The Sims i P3. På måndag runt kl 16 hör ni mig snacka nya showen The Sims Spark’d som börjar sändas den 17:e juli. Deltagare tävlar i att bygga hus, skapa simmar och historieberättande. Gåshud. Vill producera svensk variant genast.

3. Få barn. Ni kanske har missat det eftersom jag knappt nämnt det men jag är alltså gravid.

33 kommentarer | “3 just nu”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Johanna skriver:

  EDA ääälska skiten! Bästa med hela min första förlossning (och dottern)

 2. Julia skriver:

  Här skriver barnmorskan Asabea om forskning kring bl.a. hallonbladste och nattljusolja :) https://asabea.baaam.se/2020/07/10/varfor-jag-kopt-hallonbladste-dadlar-nattljusolja-och-kokosolja/#comments

  1. Hanapee skriver:

   Ja, jättebra om det finns belägg för att det funkar! Jag har faktiskt beställt nattljusolja ska erkännas…. hahahaha

  2. Anna skriver:

   Ja, man är ju inte förvånad att det finns så lite forskning på det eftersom det enbart rör kvinnokroppen…så håller normalt med om att man ska gå efter vetenskapligt stöd men när det gäller kvinnomedicin så är forskningen fortfarande bristfällig. Har högt förtroende för de barnmorskor som baserat på erfarenhet ändå rekommenderar t.ex. nattljusolja. Handlar inte om att ”sätta igång” utan att kroppen blir bättre förberedd, kan hantera förlossningen bättre om jag förstått rätt.

 3. S. skriver:

  Vänta va?!?! Klitorisstimulans medan man föder/e på väg att föda??? Whaaat

 4. Linnea skriver:

  Håller med dig om förlossningslitteratur. Jag var så pepp på boken ”föda utan rädsla” för att den tipsas om överallt. Men det enda jag kände när jag läste – Va fan jag borde tydligen vara mycket mer rädd och nervös inför min förlossning? Som att det var det enda rätta och naturliga när jag egentligen var rätt nollställd inför den. Visst, kan låta motsägelsefullt i och med att jag ändå läste (delar av) boken men var nog mer intresserad av enkla tips, inte en känsla av att jag borde vara livrädd inför det som komma skall.

  1. Linnea skriver:

   Jag tänkte just börja läsa den boken efter massor med tips men blir osäker på om jag borde! Känner precis som du ingen rädsla och det är ju inget man vill väcka till liv direkt….

  2. Anonym (preggo) skriver:

   Håller helt med! Var betydligt mindre rädd innan jag läste Föda utan rädsla, tyckte den tryckte upp i ens ansikte på varenda sida att DU KOMMER HA SÅ ONT HELA TIDEN SMÄRTA SMÄRTA SMÄRTA SMÄRTA?
   Nu läser jag Mindful Birthing av Nancy Bardacke, oändligt mycket mer peppig och sansad (har dock inte kommit mig för att börja med mindfullnessträning och sånt. Plockar russinen he he)

 5. Hanna skriver:

  Hahah hamnade på Asabeas blogg precis efter jag läst här, där hon skriver att hon nu ska börja dricka hallonbladste och nattljusolja pga hennes hembarnmorska har bett henne göra det. Kul med kontraster!!! E så jävla skeptisk kring *naturliga läkemedel*. Men jag skulle å andra sidan aldrig våga föda hemma. Ge mig all sjukvård som finns!!!!!

 6. A. skriver:

  ”Give birth like a feminist”! Så jefla bra bok.

 7. Limpan skriver:

  Fyfan glad att jag aldrig läst förlossningsLITTERATUR trots 2 barn. Eda är ju livets gåva!? HA skrattar åt tanken på att någon skulle börja stimulera ens klitoris när man ska pressa ut en unge?? Hade förmodligen mördat?

  1. Rasha skriver:

   Eh ja, typ övergrepp ju? EW

 8. Isa skriver:

  ”Snäll” och mycket rolig gravidbok: En mamma blir till av Malin Wollin. Inget hallonbladste så långt ögat når. Men skit i att läsa det svarta kapitlet. Kram och lycka till!!!

 9. Caroline skriver:

  Alltså EDA! Räddningen under min förlossning för 2 månader sen. Typ 60 procent av smärtan försvann. Hade nog aldrig orkat krysta ut barnet utan ”vilan” som det gav. Meen är nog olika för alla!!

 10. Sabina skriver:

  Jag läste bara ”Föda utan rädsla” och tyckte den var meh. Fick mer hjälp från att läsa tusen förlossningsberättelser på reddit och titta på ”One born every minute” på YT. Gick in i förlossningen med ”ge mig så mkt smärtstillande ni kan tack för detta kommer ta tid”. Sen så fick jag ingen EDA, bara lustgas och TENS, för ungen hann ut innan narkosläkaren kom haha. Är dock glad för det i efterhand, hade aldrig mer ont än vad jag kunde hantera och stod upp tills det var kryst på g så jag tror inte EDA hade förbättrat just min förlossning. Var mest rädd för krystfasen obedövad men det var en sån lättnad att få ”trycka emot” så det var inte alls så farligt som jag föreställt mig. Ungen bara ploppade ut och sen fick man mackor.

 11. M skriver:

  Haha, gud vad jag håller med om förlossningslitteratur. Tycker Föda utan rädsla är värst, även om alla andra verkar älska den. Tipsar om Att föda av Gudrun Abascal som är saklig och bra.

 12. Mikaela skriver:

  Jag hann inte läsa något eftersom min dotter bestämde sig för att komma 3 veckor för tidigt och jag hade tänkt att det där med böckerna fixar jag sista veckorna, haha. MEN det fixade jag galant ändå och det kommer du göra också! Var rädd att jag skulle bli ”svag” och känna att jag inte klarade av något när det var dags, men istället fylldes jag av ett jävlar anamma och kände typ nu köööör viiiii, haha! Man måste ju liksom, så man bara gör det. Bästa stunden var när jag fick EDA, kallade narkosläkaren för en ÄNGEL, så det rekommenderar jag starkt!

 13. Sara skriver:

  EDA är, som tidigare nämnts här, verkligen fantastiskt. Även om den bara tagit till hälften på mig. Båda förlossningarna. Menmen. :D

 14. Emma skriver:

  En helt annan sak men såg denna och tänkte att det där är ju Martin avritad: https://www.instagram.com/p/CCk_iecn4FO/?igshid=kniezju9oc21

  1. Josefin skriver:

   Hahaha! Martin!!

 15. Rasha skriver:

  Men stopp ett tag! VAR kan man streama The Sims Spark´d då? Please do tell! kan vi se det direkt från Sverige!?

  1. A skriver:

   Efter en snabb googling ser det ut som att det kommer gå att se på *youtube*

 16. Martina skriver:

  Håller också med om förlossningslitteraturen. Kände mig misslyckad innan jag ens kommit igång för att min graviditet var högrisk och så mycket var aldrig aktuellt för mig. Vill dock slå ett slag för EDA, hade gått på det där med att det ska vara så naturligt som möjligt. Men det var fan det bästa under hela förlossningen, ja utöver att jag äntligen fick träffa det lilla livet som bott inne i magen Det var också bra. Men EDA… älskart.

 17. Mathilda skriver:

  Gushelov läs INTE Att Föda av hon där Gudrun Abascal eller vad hon heter. Den typ födde hela min förlossningsrädsla. EDA var livets bästa grej. Förlåt för tips Hanna.

  1. M skriver:

   Oj, intressant att man kan uppfatta en bok så olika! Minns du vad det var i den som gjorde dig rädd?

   1. Mathilda skriver:

    Det var beskrivningar av kvinnor som fött. Något om en orm. Minns inte helt i detalj. Tyckte faktiskt den var riktigt dålig. Ja det är intressant hur man kan ha så olika bild.

  2. Linda skriver:

   Jag tyckte verkligen om den boken! Men jag hoppade över kapitlet om rädsla pga kände mig inte rädd. Tyckte i övrigt att den var saklig och bra.

 18. Freebritney skriver:

  Nåt helt annat än förlossning o barn o sånt men jag vet att Hanna (o kanske fler här) följer Britney Spears på insta. Är hon i fara på riktigt tror ni? Har hon på riktigt skrivit ”call 911” på ögonfransarna?

 19. Limpan skriver:

  Hanna, visst tog du sånt hemma-covid test? Hur lång tid innan du fick svar? Fick lite känningar i bihålorna/hals och ska åka på semester snart och hänga med mina föräldrar så vill va säker – tog därför ett test nyss

 20. emma skriver:

  Blir det någon pod denna vecka? Så nyfiken på hur det har gått för Martin och hans läkardrömmar! Och såklart på graviditetstankar 😘

  1. Hanapee skriver:

   Den släpptes… NU! <3

 21. Linnea skriver:

  Bästa jag gjorde innan förlossningen var att lyssna på förlossningspodden!! Gav 100 ggr mer än alla dessa böcker.

 22. J skriver:

  Tänker att EDA är bra i olika lägen? Jag skrev tex i mitt otroliga förlossningsbrev att jag ville föda utan nån bedövning om det gick men att jag ville ha om orken skulle tryta eller jag typ skulle få panik.
  Jag var mest rädd för att förlossningen skulle dra ut på tiden med EDA och jag skulle vilja påstå att jag ej är en speciellt uthållig person med mycket tålamod så att säga.
  Det gick bra med bara lustgas iaf.

  Tyckte btw Gudrun A.s bok mest var bra för att få en att inse att alla förlossningar och kvinnor är olika. Samt att man kan ha så olika uppfattning om en förlossning som såg likartad ut.
  Min var lite kritisk men jag sög in lustgas så jag hade tex askul i min lilla bubbla men en annan person kanske skulle uppfatta den som hemsk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG