Går i barndom

09:38 2020-07-10

…Är det DET som sker när man bor hos sina föräldrar lite för länge? Man blir ett barn på nytt? Jag försöker dock stå emot det lite genom att jag och Anton lagar middagen varannan dag nu under sommaren. Tycker det är ett vettigt sätt att jämna ut rollerna lite med sina föräldrar och behålla nån slags vuxenhet i nåt som annars så lätt kan glida över till att man sitter på en stol och vill bli matad.

Eller ja. Vuxenheten kanske inte behålls i varje situation. Klipp till att jag igår ringde pappa och tokgrinade och skrek ”kom hem!!” efter att vi fick besök på gården av en man jag upplevde som ”läskig”.

Men mer om det märkliga möte blir det i måndagens podcast.

Älskar för övrigt att få bo lite mer hos mina föräldrar den här sommaren. Även om vi inte har ett ”eget” litet torp på deras gård (som vi har hos Antons föräldrar) så är det ju något visst med att återigen få bo i huset där jag växte upp. Får så mycket flashbacks och mysiga minnen dagligen.

Som en låt om sorkar jag och min barndomsbästis Kajsa skrev på den här vägen. Eller en avancerad friidrottstävling vi höll i tillsammans med våra grannar.

Mysigt med kvällspromenad med fadern till mitt foster. Få visa mina ägor och berättar jättetråkiga minnen för honom som han snällt lyssnar på med minen ”:-)”.

Jag har börjat svanka för första gången i mitt liv nu när jag går. Jag har ju aldrig haft någon vidare svank. Men nu jävlar svankar jag på eftersom jag bär en trekilosmänniska som tvingar mig till det. Måste liksom kompensera bakåt då det är så framtungt.

Lilltjejja ute på promenad ;Pp

Senaste nytt är att jag börjat misstänka att jag är lite allergisk mot Mimmi…….. rinner ur mina ögon rätt mycket nu? Eller så är det covidden.

Får PANIK på Mimmis söthet flera gånger per dag vilket resulterar i att vi har ett gos där jag lägger mig på golvet och rullar runt med na!!! Kanske inte jättebra för min misstänkta allergi.

Men KAN man ens va allergisk mot pudlar? Trodde inte det.

Sov förresten två timmar på dagen igår. Inte heller något som vittnar om att man är vuxen. Men samtidigt; låt mig få sova. Det var så jävla skönt. Som o-gravid hade jag ofta problem med att ta en ”nap” på dagen. Var för rastlös för sånt. Ha! Ha! Ha! Det bor inte en UNS rastlösthet i min kropp nu ska jag säga er.

Och så här ser jag ut i profil. Kanske är kul för nån att se. Upplever verkligen att magen har sjunkit nu, vilket kanske är bra. Har en dröm att få föda nånstans runt 20-25:e juli men om jag känner mig själv rätt lär jag väl gå till vecka 79.

Föder en 13-kilos då.

Vad skönt det kommer bli.

Puss alla hoppas ni mår bra och är schyssta mot er själva var än ni befinner er denna sommar!!!

23 kommentarer | “Går i barndom”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Karin skriver:

  Älskar dina inlägg nu Hanna!!! Och alltid

 2. Johanna skriver:

  du är så fin!!! har följt dig sen 2013 (hittade dig via blondinbella) och nu ska du bli MAMMA. sjukt ju???

 3. Maria skriver:

  Samma känsla av att ”komma hem” till föräldragården. Bor fortfarande i mitt flickrum som inte är helt utplockat av mina saker pga flyttade till studentlägenhet och sen sambo i en tvåa. Huuuur får man ens plats med alla sina grejer när man bor i lägenhet? Undrar en som kommer behöva ett 220kvm hus 😂😂

 4. Sofia skriver:

  Åh längtar efter Lill-Päschon!!

 5. Elin skriver:

  Testa med att bada pudeln och föna efteråt. Jag upplevde att min pudel luktade mindre hund då, jag var känslig mot lukten. :)

  1. Karolina skriver:

   Men åh vad gulligt med en fönad pudel!!! Fluff gånger en miljon

 6. Jessi skriver:

  Man kan absolut vara allergisk mot pudlar. Men det är mindre vanligt än andra raser. Delvis då dom inte fäller.

  Jag är allergisk mot pälsdjur men valde att skaffa en pudel ändå och var allergisk två veckor men ser är det ok, även med andra hundar. Förutom när jag klipper min pudels hår, då kliar det i näsan osv.

  Men när min bror är med min hund blir han allergisk. Så han slapp inte undan. För er som ändå reagerar på pudlar gäller det nog mest om att inte ha så mycket närkontakt med dom. Mitt förslag är att du går och tvättar händerna så fort du klappat/lekt med henne så kanske det är hanterbart i alla fall.

  1. Hanna skriver:

   Allergin sitter i saliv och hudceller!!! Så själva pälsen är ganska betydelselös, alltså om man fäller eller inte som hund. Jag t ex är superkänslig mot flera ”allergivänliga hundar” cus they are none. Bara för att de fäller mindre är den inte mer allergivänlig.

 7. Maria skriver:

  Jag ska också träffa mina föräldrar i sommar… tycker du att det funkar att bo ihop med tanke på coronan? Har ni upprättat särskilda regler? 😃

 8. Astrid skriver:

  Hur gör du med mödravård osv nu när du inte är i Stockholm? Får du liksom gå uppe i Sundsvall eller hur funkar det?

  Och stor igenkänning på det där med att bli barn igen. Är jag för länge hos mina föräldrar kommer tonåringen fram, kläder ligger överallt trots att jag är pedantiskt hemma. Vill att mamma ska natta mig typ :p Haha så konstigt!

  1. Hanapee skriver:

   Jajjamen! Var hos en barnmorska ute på landsbygden förra veckan

 9. Rebecka skriver:

  Det är inte helt ovanligt att bli allergisk eller få känningar av allergi som gravid, brukar då går över efter förlossningen.

  Jag är i år besvärad av pollen, är aldrig det annars 🥴 barnmorskan sa att det inte alls är ovanligt att utveckla allergier under graviditeten.

 10. Isabel skriver:

  Kom häromdagen på att jag nu är äldre än vad du var när jag började följa dig?? Fick en liten chock faktiskt. Det var hösten 2012 och jag tror att du pluggade? hade pluggat? genusvetenskap. Var det på din blogg jag första gången hörde talas om ämnet? Kan mycket väl ha varit det.

  Sitter iallafall nu här som 25-årig nyexad genusvetare. Känns inte som att jag har mitt liv together på det sättet jag tyckte att du hade (redan) på den tiden. Men försöker vila i tanken att det är en resa och att jag får trampa på bäst jag kan på lill-vägen min. Tycker det har varit så himla fint att följa med dig, tack för att du skriver Hanna <3

  1. Anna skriver:

   Hahah men herregud vad sjukt, samma här!

   Synd dock, tänkte att jag skulle bli lika cool som Hanna var i den åldern men det sket sig hehe

   1. Isabel skriver:

    Hahah jaa hade också hoppats på det men what to do

 11. Elsa skriver:

  Mmm din blogg är så mysig nu! Blir genuint glad av att se dig hemma hos dina föräldrar efter allt denna vår! <3

 12. Therese skriver:

  Näääj om man föder kring den 20:e är det så himla oklart vilket stjärntecken barnet får!!! Haha

 13. A skriver:

  Wow vilken cliff hanger! Ser mycket fram emot podden nu!! Och ja när det gäller allergi mot hundar skiljer det sig mycket från hund till hund snarare än från ras till ras. Dvs man kan reagera på en pudel men inte en annan… tydligen / aldrig träffat en hund jag inte är allergisk mot. :)

 14. M skriver:

  Älskar det du sa i podden om influencers som extraknäcker som författare också. Att dom liksom inte hajjar att det är byggt på att dom är stora profiler och att det säljer på det och så intar dom författarrollen till 100% när böckerna faktiskt hamnar på topplistor. ATT du är så transparent där, en av många anledningar jag tycker du är v.et.tig. som fan. Tycker din bok kommer bli kanon men blir sååååå frustrerad av – ”nuu ska jag iväg och skriiiva lite på min nya bok som kommer till hösten, har skriiivflow nu”

  1. Hanapee skriver:

   Haha ja det är hemskt :(

  2. Carro skriver:

   Jaa, älskar det här! Blir också så otroligt provocerad av influencer-författares sätt att se på sig själva. Så pinsamt.

 15. Sofia skriver:

  Ang dina stories på insta om förberedelser inför förlossningen (skriver här för att du ska slippa spam-DM) – man behöver INTE vara så förberedd!! Jag var beräknad typ samtidigt som du men vår son kom ut förra veckan, 4 v för tidigt. Jag skulle börja min semester dagen efter, all min planerade förberedelsetid försvann alltså! Haha blev så stressad av detta, låg mitt i aktiv fas och googlade ”föda utan rädsla pdf!!!!!!” men hann såklart inte läsa nåt! Och vet du, det gick bra ändå!! Har man yogat och sånt så mycket som du har kommer du hitta andning och lugn ❤

  1. Clara skriver:

   Tack!! Behövde höra detta! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG