322. Hård tvål och Vademecum

17:39 2020-07-06

HUR kan man kan se på en bil om den är ”speciell” och NÄR gick man från hård tvål till pumptvål? Martin saknar gamla munsköljet ”vademecum”! Hanna läser upp listan inför BB-väskan och rasar över ”fula partners” på förlossningen. Det blir dessutom snack om att kissa på ett förtält (ja, det var Martin) och konstiga vuxna från sin barndom.

Bor du i en syrenbuske, är vän med en husmus och hatar att svara på tilltal? Tryck play nedan:

13 kommentarer | “322. Hård tvål och Vademecum”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Elin skriver:

  Älskar er!

 2. M skriver:

  Fnissade så åt ditt inlägg om partners klädsel på BB. Har alltid retat min kille som hade skjorta och chinos vid båda förlossningarna. Han äger liksom inte ens ett par mysbyxor. Men ändå rätt fint när han har förlossningskjortan på sig till jobbet och en minns hur jag höll fast i den för kung och fosterland när jag krystade😅 Inte samma bra grepp i en t-shirt så hoppas Anton kör på samma klädsel!

  1. Hanapee skriver:

   Åh! Va FINT. Blev rörd nu av skjortan!

 3. Sofia skriver:

  Jag kommenterar typ aldrig men vi som lyssnat länge på podden älskar den precis som den är. Så ni behöver inte ursäkta er, vi tycker allt är kul att lyssna på pga er!! Kram och lycka till när det är dags för barnafödsel 😉🥰

 4. Ida skriver:

  Känner mig nu som ett ufo som alltid kissar fritt framför min kille. I skogen, i bilen (ja har en van och en sån där platsflaska som folk kissar liggandes i på sjukhus). Sitter där på golvet med flaskan och skäms inte 🤓

 5. Kajsa skriver:

  Det är nu jag lär mig att ALLA människor inte har hård tvål?? Jag trodde på riktigt det. Trodde att pumptvålen som står framme hos folk står där för gästerna? Så gör nämligen jag. Har en hård tvål för oss i familjen och en pumptvål som jag ställer fram för att jag antar att våra gäster använder inte vill röra vår hårda tvål. Hård tvål har varit självklart för min kille också. Både mina föräldrar och mina svärföräldrar har endast hård tvål hemma. Jag måste verkligen fråga mina kompisar om detta haha. Jag har haft en sån STRUGGLE att hitta en sån reseförpackning för hård tvål efter att min gamla gick sönder. Har varit så konfunderad över det. Varför finns det inte att köpa?? Alla använder ju hård tvål?? Men nu fattar jag. Alla gör inte det. Kanske bara jag, min kille, och människor födda -60 och bakåt.

  1. Ellen skriver:

   Haha, jag gillar också känslan av att löddra en hård tvål:) Men har båda två framme i badrummet så man kan välja!!

 6. E skriver:

  Älskade det här avsnittet! ❤️ Och i mitt badrum finns alltid både hårdtvål och Vademecum…

 7. Martina skriver:

  Hittade nyligen er podd och har nu lyssnat på flera avsnitt, gillar den och er så!

 8. C skriver:

  Fan vad det är fint och ångestlindrande att lyssna på er podd! <3 Det behövde jag inatt när jag bara ville grina. Att lyssna på era samtal om hård tvål och Maggan & Ragge kändes så tryggt!

 9. Anna skriver:

  Jag tror på riktigt att jag packade och packade upp den där BB-väskan 10 gånger innan förlossningen. Det kändes så sjukt viktigt då? Har väl säkert att göra med att det var något som man kunde kontrollera, hur själva förlossningen skulle gå hade man ju noll kontroll över. Det där med rätt snacks kändes ju väldigt viktigt, åt inget av det under själva förlossningen (dom gick fort och jättebra) men var rätt najs att ha efter. Var SJUKT hungrig.
  Två saker du inte nämnde på listan: lypsyl och tofflor! Man vill inte gå runt med bara fötter på sjukhusgolv, gärna några man typ kan slänga efter (kan ju komma alla möjliga kroppsvätskor på dom)

 10. D skriver:

  Jag fick tipset att ha en plan för värkpauserna under förlossningen, lyssnade på podd. Men Yatzy känns ju inte helt dumt, om man får vinna. 🤷‍♀️

 11. Lo skriver:

  Hahaha, p o t t a n! Jag älskar dig Hanna. Kan erkänna att jag kastade in handduken och kapitulerade inför blåsan i slutet av min graviditet. Vi kan kalla lösningen ”superabsorberande engångsbyxor” men alla vet vad jag menar. 🙃

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla