Urnsättning och flytt

13:16 2020-07-07

I morse tog jag för första gången en rejäl långdusch, eller ja, så långt vattnet i varmvattenberedaren räckte i alla fall. Sen sminkade jag mig, tog på mig klänning, strumpor(!!) och kofta. Längesen jag kände mig så ordentligt klädd och ordnad. Iväg åkte vi mot Sörberge utanför Sundsvall för att vara med på urnsättningen av min mormor som dog för ett par månader sen.

Gud det kändes så barskt och direkt att skriva DOG, borde man kanske skriva ”gick bort”…? I alla fall: hon har lämnat jordelivet.

Och jag och övriga barnbarn kunde ju inte va med på begravningen då pga corona. Men nu kunde vi vara med utomhus då urnan sänktes ner i jorden! Få säga hejdå och ge blomma till min roliga, knäppa och omtänksamma mormor Maja. Min moster läste en ”fräckis” och så sjöng vi Du ska inte tro det bli sommar.

Fint var det.

Och så här såg jag ut.

Det är så knäppt att graviditeten för mig är som ett plåster på allt. Plåster på sorg, plåster på jobbångest, plåster på stress, plåster på relationsbråk osv. Och med plåster menar jag att det …tröstar.

Kanske är det för att man är så mycket uppe i sitt eget huvud och inte kan ta in fler känslor? Eller så handlar det om att jag hela tiden har en framåtrörelse. Eran och tiden med mormor är över och det är fruktansvärt sorgligt MEN det är också så som livet är. Och i mig finns starten på en ny era. Som också kommer ta slut. Så ska det också vara. Det finns ingen ångest i det.

Allt är som det ska. Det är att vara människa.

Nä nu ska väl jag gå och krama ett jävla träd???? Hahahaha :-(

Nä vi ska städa ur lilltorpet vi bott i senaste veckan och så blir det flytt hem till mina föräldrar och bo en vecka där. Ska bli riktigt mysigt att få bo med… MIMMI!!!

Puss och hej

9 kommentarer | “Urnsättning och flytt”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lina skriver:

  Fint så <3

 2. Agnes skriver:

  så fint skrivet <3

 3. Lina skriver:

  Absolut grin på detta inlägg då. SÅ FINT

 4. Agnes skriver:

  Det är så sjukt att man en gång faktiskt kan känna så, att alla eror kommer ta slut och att det är helt okej, medan man i nästa stund inte kan hantera tanken över huvud taget, och det tar över en helt. Fint om din lilla kan hjälpa dig nu precis som du kommer hjälpa honom tusentals gånger genom livet. ❤️Är också glad att läsa att ni fick en fin stund att minnas din mormor under. Värdefullt. ❤️

 5. Klara skriver:

  Så himla fint <3 + älskar att ni läste en fräckis vid urnsättningen!!

 6. Hanna skriver:

  Hanna!

  Snart drar plugget igång och sittningar väntar. VAD ska jag bära för klänningar på alla dessa tillställningar? Vill inte ha på mig någon töntig balklänning. Vill se cool och casual ut, helst ska hela rummet vara avundsjuk på min outfit.

  Snälla hjälp en desperat förstaårsstudent

  1. mimmi skriver:

   sorry for being a party pooper men det kan hända att sittningarna i höst blir via zoom, det positiva är ju att du bara behöver ha en riktigt snygg överdel isf.

   1. E skriver:

    Hhahah, jag tror att jag älskar dig Mimmi!

 7. Tilda skriver:

  megafint och grin på samma gång. texten fick mig att tänka på Dian Fossey av Säkert!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG