Saker jag ser fram emot nu

14:21 2020-07-20

Böja mig ner
Promenera i snabb fart
Första barnvagnspromenaden
Vara lite salongs
Ha en liten bebisnacke att snusa in näsan i
Se min snippa samt mina fötter
Ta ett iskallt immigt glas vitt på uteservering med bebis sovande i vagn
Få på mig min ring
Få på mig skor
Stryka mitt barn över kinden
Mackbrickan på BB
Antons pushpresent till mig :-))
Klä Nisse i lilla mössan min svärmor stickat
Inte vakna av kissnödighet
Första sms:en till kompisarna om att han är här
Första facetimesamtalet från BB med våra föräldrar
Att han tar tutten
Kunna andas med näsan
Ta ett löpsteg
Ha på mig jeans
Känna mig FIN

Få träffa och lära känna min alldeles egna unge.

80 kommentarer | “Saker jag ser fram emot nu”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Amanda skriver:

    Oj shit vad gravid du är nu! All pepp och styrka detta kommer bli det bästa du varit med om!
    Försök att njut lite av sista tiden som du kan rå om bara dig själv med! Bara ligg där och ät nåt gott och ha tråkigt typ eller spela sims. Det kommer du såklart göra sen mer men kanske inte en hel dag tex. Detta är skitsvårt moment, misslyckades med detta helt men önskar nu att jag hade ansträngt mig mer för att lyckas haha.
    Är själv gravid i v 10 (andra barnet) och blev otroligt peppad av ditt inlägg trots liiite längre kvar hehe. Tack för det.

  2. Andrea skriver:

    Även om kanske inte *känner* det just nu är du fin som fasen inifrån och ut. Heja! <3

  3. Karin skriver:

    Åhh, ser så mycket fram emot att få läsa/höra om det du vill dela med dig av om förlossningen och Nils!!! <3

  4. Emilia skriver:

    Förstår att det ej hjälper: men fan va fin du är prick nu. Tänker på det vid varje bild, att fasiken vad snygg du är som gravid!

    1. Hanapee skriver:

      Ni är alldeles för snälla!!! Blir rörd

  5. A. skriver:

    Det där första mötet etsar sig fast. Kan precis minnas hur alla mina tre barn såg ut när jag mötte dem. Och hur jag tänkte ”så det var du, hela tiden”.

    1. Anna skriver:

      Började grina lite nu, haha ❤️

    2. Ing skriver:

      Haha lyckost er! Jag minns bara att jag tänkte ”gud han ser ut som en Sten. Jaja det får gå”

      1. Elin skriver:

        Hahaha en sten. Jag snedtände (eller överdoserade kraftigt) på lustgas så jag minns inte vårt första möte för jag var så väck ganska lång tid??? Hoppas inte det satte någon slags standard för vår framtida relation.

        1. A. skriver:

          Åh. Så kan det såklart också bli ❤️ Som tur är mötet en ju sitt barn besökte dag sen, så finns många nya chanser.

  6. Tove skriver:

    Du är jättefin! Lycka till nuuuu ihhh är alldeles pirrig för din skull. Den där nykläcktheten är magisk.

  7. Malin skriver:

    För de första DU ÄR FIIIIIIN! Men förstår känslan!

    För de andra Att snusa i bebis nacke är magiskt 😍

  8. Marie skriver:

    Min yngsta son föddes med kejsarsnitt. Han hade legat lite ihoptryckt i magen och min första tanke om honom när jag såg honom var: oj, sådär kan han ju inte se ut 😅! Helt platt brottarnäsa. Den vecklade ut sig efter några timmar och så blev han världens sötaste bebis. Men ändå, så himla konstig första tanke om sitt barn som precis kommit till världen 😅!

    1. Hanapee skriver:

      Haha tror det är rätt vanligt ändå! Nyfödingar ÄR ju inte jättesöta

    2. Marta skriver:

      Haha, känner igen detta om konstiga första tankar (som man tänker ska vara så magiska). När min son föddes var (är kanske de flesta när de föds) sonens pung så svullen att man inte såg hans snopp. Allra första tanken som kom till mig var ”åh nej, knappt nån snopp, han kommer bli en incel”.

      1. Julia skriver:

        Skrattade så mycket åt detta

    3. Rebecka skriver:

      Haha, jag tyckte precis tvärt om! Fick se henne och såg bara en underskön söt bebis, förstod inte hur alla andra kunde vara så oberörda, hon var ju fullständig perfektion. Aldrig hade det fötts en så fulländad bebis utseendemässigt 😂

      Nu när jag ser bilder på henne var hon ganska tillknycklad och svullen så hon inte kunde öppna ögonen, men inget av det såg jag eller min man heller 😂 Han gick dessutom runt och sa till alla att det var så otroligt hur ljuvlig hon var 😂😂

      1. Josefine skriver:

        Haha likadant här! Tänkte att ”viken tur Vi hade! vi fick ju en UNDERBART söt bebis”, dom kan ju vara ganska fula. Nu när jag ser tillbaka på bilderna så inser jag ju att det måste ha varit hormonerna som talade.

      2. A. skriver:

        Haha. Har också tyckt alla mina var osedvanligt söta 😂 Med tvåan var det en i personalen som sa att hon var en ”genuint söt bebis” och med trean kom en uska in och sa ”alla bebisar är inte söta, men er lilla är verkligen det”. Jag bah: såklart!!! Ettan kom med snitt och var också sinnesjukt söt.

  9. Hannah skriver:

    Åh mackbrickan på BB. Den är precis så god som man tror att den kommer att vara. Och så fin! Tänker ofta på dem som står och fixar de där fina mackorna. Med det lilla kaffet, den lilla juicen och flaggan. Så fint! och det är det godaste man ätit på länge. För man är så jävla värd det och helt skakis av nykär.

    1. Linda skriver:

      Ja, det är sån omsorg i mackorna. Jag födde på påskafton och då var mackorna skurna som påskharar. Det är för fint!

  10. Marielle skriver:

    Åh, när man får upp sin alldeles nyfödda kladdiga men ändå så väldoftande lilla unge på bröstet… Och när man får ringa de där samtalen och berätta att bebisen har kommit. Jag gjort det två gånger och det finns på riktigt inget mer beroendeframkallande. Hur man känner i hela kroppen att det är nu LIVET HÄNDER.

    Tänk att du alldeles snart ska få vara med om detta! All kärlek till dig, hoppas att den sista, tunga tiden är uthärdlig.

    1. Katta skriver:

      Väldoftande..!? Njae. Tycker fostervatten påminner om lukten av sperma faktiskt.

      1. Fanny skriver:

        Det tänkte jag också!! Hela bebisen luktade sperma! Blev orimligt glad (?) av den här kommentaren, har aldrig hört någon säga det förut. Skönt med sällskap haha

        1. Katta skriver:

          Du & jag, Fanny! 🙌🏼🙏🏼

    2. Filippa skriver:

      Mitt nyfödda barn luktade rakt av fiskrens. Inget jag var beredd på!

      1. Jenny skriver:

        HAHAHA, skrattade rakt ut åt din kommentar. :) FISKRENS!?

  11. Rebecka skriver:

    Den varma lilla beviskroppen mot ens egen nakna hud! 🥰

    ” Ta ett iskallt immigt glas vitt på uteservering med bebis sovande i vagn” – har alltid varit typ en hägring för mig 😂 när dottern var bebis sov hon ALDRIG vid rätt tillfälle 😂😂

  12. Mimmi skriver:

    Blir alltid så chockad när du lägger ut bilder pga känns som att det var nyss du la ut att du var preg! Känns som att du varit gravid i ca 7,5 minuter? All pepp inför förlossningen, ser så mycket fram emot att följa dig och Nisse!

    1. hanna skriver:

      Hahaha känner exakt samma, blivit halvt chockad flera gånger över bilder och snack i podden innan man kom på att man ju vetat länge. Känns som man fick reda på detta i typ slutet av maj

  13. Hanna skriver:

    Så fint!
    Jag fick aldrig någon bricka med flagga när mina första barn föddes, de (tvillingar) föddes i v 27,ena över 50% tillväxthämmad (vägde 580 gr), de vårdades på neo iva och jag på antenatalen, i rummet bredvid var ett föräldrapar som hade en bricka med flagga på bordet och sin bebis hos sig. Själv fick jag bara försiktigt lägga min hand på mina barn genom ett hål i kuvösen (man får inte ens klappa så prematur barn för det klarar inte huden), tog 4 resp 19 dagar innan jag fick hålla dom första gången. Å ingen flaggbricka, kändes som att jag inte räknades som en riktig förälder. Jag grät mer än jag vill erkänna över den där flaggbrickan :). När lillebror föddes 2 år senare skrev jag och barnmorskan i förlossningsplaneringen att jag ville ha en bricka med flagga 😂 då fick jag det, det var fint.

    Världens längsta kommentar, sorry.

    1. Rebecka skriver:

      Men gud så sorgligt! Börjar typ lipa nu 😭 var ju bästa stunden, mysa med bebisen och fika 🙂

      Men mackorna var ingen hit 😂 men det sket jag i för jag var så hungrig 😂😂 åt både mina mackor och min mans 😉

    2. Ing skriver:

      Jag fick inte heller non macka pga skickades iväg på operation. Blev nån konstig sorg för mig då det hade varit en sån viktig målbild. En klok barnmorska på återbesöket sa då att vi får återskapa den stunden på hans ettårsdag, och alla födelsedagar därpå. Min man (som fick mackan) tog en bild på den och har sedan gjort en exakt kopia som nu serverats till mig på sonens tre födelsedagar. Jag har gråtit så mycket varje gång.

      1. Hanapee skriver:

        Grinar nu.

        1. Erika skriver:

          Åååååå jag fick inte heller några mackor. Jag har två barn och det glömdes liksom bort??
          Sista blev visserligen ett akutsnitt efter en bajsig förlossning och op/ uppvak utan bebis i 7 h. (Förlåt för sharing)
          Har gråtit så mycket över de där jäkla mackorna alla pratar om??
          Sjukt ändå. Både att det glömdes bort och min reaktion ha ha

      2. Lollo skriver:

        Fick inte heller någon mackbricka första gången. Födde på natten/morgonen. Och de var ont om platser så det glömdes bort i all stress. Andra gången sa min man till för då höll de på Att glömma bort det igen pga platsbrist. Klart alla ska få plats på BB och få sin mackbricka :).

        1. Amanda skriver:

          På tal om konstiga tankar på förlossning. Vid vägning och mätning så var jag så orolig över att det va lååångt kvar till bebis på sina 53 cm hade långt kvar tills den skulle få åka Balder på Liseberg så att jag grinade. Fattar än idag inte varför denna tanke kom upp.

      3. Ess skriver:

        Åh samma här! Jag fick en varm halv näringsdryck och var utan min bebis mitt första mål, pga komplikationer och jag grät SÅ mycket över att alla andra fick klassisk bricka men jag låg ensam med lite äcklig näringsdryck. En vecka senare gick min man i hemlighet och bad om den där klassiska brickan vår sista kväll på sjukhuset. Jag gråter fortfarande av lycka när jag tänker på den och dom gjorde den extra lyxig. Älskar älskar älskar BB sös!!! Saknar alla där. Herregud vilket himmelrike! Fantastiskt! Sjukt hur en bricka med mackor kan hypas så mycket! Haha

        1. Rebecka skriver:

          Men alltså vad är det för ursäkta mitt uttryck ”skit-förlossningar” ni varit på?! Vadå glömts bort?! Och har man legat på post-op kan man väl få den när man kommer till BB istället?

          Visst det är inget bagerilyx. Det är typ kaffe, blaskig äppeljuice ur tetra, lite halvtorra mackor med färdigskivad ost osv osv men klart alla måste få fira med lite sjukhusfika i alla fall när man presterat det största i livet!

          Näe, skäms!

          1. Maja skriver:

            Håller med! En liten bricka är väl ändå det minsta man kan begära.

            Jag blev akut supersjuk ett par veckor innan bf, gjorde akutsnitt och sen direkt upp på intensiven. Tillbaka på bb dagen därpå väntade Brickan och jag tänker ibland att den är det enda som gör att jag inte är helt traumatiserade och känner mig snuvad på hela förlossningen.

            Man ska inte underskatta symbolik och tradition!

          2. Sofia skriver:

            Och jag födde mitt andra barn nu i maj. Han föddes sent på kvällen och jag hade inte ätit sen lunch. Väldigt pepp på brickan då jag efter min första förlossningen inte hade sinnesnärvaro att njuta av den.

            De kom in med en superfin bricka och ställde på det lilla bordet, önskade oss en god natt och sa att de skulle lämna oss i fred och komma in tidigt på morgonen igen. Allt frid och fröjd.
            Min sambo somnade som en sten på soffan i rummet och jag såg fram emot att äta upp alla smörgåsar och dricka upp både hans och mitt kaffe….tills jag kommer på att bordet är bakom min rygg – jag ligger på sidan och försöker amma och jag kunde inte för mitt liv vända på mig, jag var helt skakig efter den snabba förlossningen så kroppen ville verkligen inte samarbeta.

            Det var så sjukt frustrerande att ha kaffet och mackorna preciiiis utom räckhåll.
            Man kan ju tycka att det bara hade varit att väcka min sambo men han sov så himla djupt (och snarkade som jag aldrig hört någon snarka förut.)
            Tyckte inte heller jag kunde ringa på klockan och störa barnmorskorna för en sån skitsak. Så jag fick helt enkelt viska till honom och försöka väcka, sen prata, sen ropa, sen ryta, sen skrika, sen gallskrika på honom allt jag orkade (rimligt – jag vet) så att en barnmorska till slut hörde mig vid fyratiden på morgonen och kom in och rullade över bordet till andra sidan. Då var kaffet såklart kallt och smörgåsarna snustorra, men jag vågade inte säga något… :(

            1. Rebecka skriver:

              Hade tryckt på knappen för assistens direkt! 😂

      4. Syster skriver:

        Men vilken bra idé! Min syster fick göra akut kejsarsnitt och allt blev väldigt dramatiskt så det blev ingen macka för henne. Vilket hon blev (är) väldigt ledsen över och pratar om lite titt som tätt. Detta ska jag göra när hennes son fyller 1! Och alla födelsedagar som kommer!

      5. A. skriver:

        Men va fan! Blev snittad med ettan, och blev också pp efter tvåan. Men då har de ju väntat med brickan tills jag varit på banan. Sambon har inte fått en smula innan jag kunnat äta. Med trean fick vi brickan direkt. Så fin den är alltså.

    3. Maria skriver:

      Fick inte eller någon mackbricka:( Blev akut snitt vet inte om det inte blir nån fika när det blir snitt?? Va iallafall rätt sugen på den där mackan efter ett dygn med värkar. Va rätt less där och då men när jag kom till BB efter några timmar fick jag kycklinggryta istället haha dock ingen flagga till…

      Längtar såå efter Nisse nu iallafall. Sjukt att man kan längta efter en okänd bebis så mkt :O:D

    4. Sofi skriver:

      Jag fick inte heller en bricka första gången då allt blev kaos! Tänkte sååå mycket på det andra gången och pratade jättemycket om det haha. Så frågade jag personalen flera gånger om det var säkert att jag skulle få den :,) När jag fick den blev jag så sjukt glad och kände – yes nu har jag fött barn på riktigt haha!

    5. Så himla gulligt att du skrev i brevet att du ville ha bricka med flagga för att du inte fick nån första gången, blev helt tårig bara av det 😭😅💕

  14. A skriver:

    Vill så gärna höra dina tankar om första avsnittet av Sims Spark’d…… hahaha bygga hus, skapa sims och en ”story” på 90 min… orimligt!!!

  15. Isa skriver:

    Nu är du snart snart där! Vid bäbisnacken <3 jag sitter och ammar nummer två som är sex dagar gammal och försöker hålla ihop mig trots all kärlek som bara pyser i kroppen. Men med det sagt så är det precis lika vanligt och naturligt att kärleken växer fram över lite längre tid. Efter ett tag sitter den där helt enkelt. Massa pepp till dig!!! Det här blir fantastiskt!

  16. Frida skriver:

    Hanna! Måste bara säga att jag älskar ditt ”gravidhumör” på insta, såååån igenkänning! Särskilt från när jag gick över med första och ville slå alla på käften 😂 Folk måste bara lära sig att hålla käften ibland. Keep up the good work!

    1. Rebecka skriver:

      Jag blev dessutom ännu argare när bebisen var född, då gick inga aggressioner att tygla 🙃

  17. BW skriver:

    Första barnet fick jag upp en bebis på bröstet och kände:
    Jag älskar honom inte för jag vet inte vem det är?
    Det gick dock över väldigt fort för det visade det sig att han var jättebra och han blev jätteläskigt när det visade sig att jag fått det BÄSTA barnet. Tur!

    När de kom in med mackan sa barnmorskan: Och här kommer födelsedagsfika!
    Vems födelsedag var det vi firade? Det förstod jag först DAGAR efteråt.
    :))))

  18. Linnea skriver:

    Minns inte hur nåt av mina tre barn har sett ut men minns så väl hur det känns att hålla dom för första gången. Den lilla, lilla varma fågelungekroppen. Herregud.

  19. Sofia skriver:

    Jag blir nästan sur över att vissa (läs: du) har en sån fin gravidmage och faktiskt är fina som gravida (återigen: du). Själv såg jag ut som Jabba the Hutt som höggravid förra gången och nu med nr två ser jag ut som en högdräktig säl redan i vecka 20. Jag vill också se lika fräsch ut som du! Det är fuskigt!

    1. Åsa skriver:

      Åh vad jag relaterar till det här. Gravid med nr 2 och fick precis idag hem en jättebeställning kläder för tänkte att denna graviditet skulle vara min revansch och att jag ska känna mig sådär snygg och glowig… Men näe, kände mig mest och såg ut som någon oformlig kub i det mesta. Tur ändå att graviditeten är övergående.

  20. Johanna skriver:

    När min äldsta kom ut så tittade barnmorskan upp på oss och sa ”ni behöver inte oroa er, det här kommer lägga sig” det var kul att höra innan man ens sett sitt första barn 🙃 Hon hade så konformat huvud och ingen haka när hon kom ut så både jag och min sambo kände att det nog inte var ett barn vi skapat…..Inget mänskligt barn iallafall…..

    1. Johanna skriver:

      OMG dog av skratt hahahaha men fy så hemskt av dem att säga det innan ni sett??

  21. E skriver:

    Mitt barn föddes i London så jag fick ingen klassisk bricka heller men rostat bröd och te – och det var på riktigt megagott! 😂♥️ Lycka till, Hanna, det kommer att gå skitbra och du är verkligen så otroligt fin även om du inte tycker det just nu 🥰

  22. Ida skriver:

    Fan vad mycket härligt du har att se fram emot!! Plus svinsnygg och med en kanonsnygg nyans nagellack på tårna.

  23. Camilla skriver:

    Haha det här med att inte kunna böja sig ner är så sjukt frustrerande! Längtar efter att kunna ta på mig strumpor utan att behöva sätta mig ner😅

  24. Sofia skriver:

    Jag läste Penetrera i snabb fart och tänkte att ja det är ju en rimlig sak att se fram emot faktiskt :)

  25. Anna skriver:

    Åh, nu blev jag lite gråtig, det var fint. Jag har inte vågat/orkat gå in på din blogg på väääldigt länge pga vi skulle varit typ i samma vecka men jag fick tyvärr missfall i v12. Sen blev jag snabbt gravid igen men samma sak hände, också i v12. Nu tar jag bebismakarpaus över sommaren och hoppas det vill sig i höst i stället. Men var så pepp på en 2020-bebis och att få följa dig som var så nära i tiden. Lite bitterljuvt nu när din bebis är så nära. Önskar dig iaf all lycka till och ett snart återseende av fötter och snippa :)

    1. Zara skriver:

      Åh Anna ❤️❤️❤️ Kram och lycka till framöver 💕

    2. Petra skriver:

      ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Kram

  26. Enelie skriver:

    Så sant, kan relatera till mycket av det du skriver, jag går in i v 40 idag. Längtar så tills näsan funkar igen. Måste få fråga: är det fler som fått större näsa nu i slutet av grav? Min näsa har blivit större, alltså rätt mycket större? Hoppas den går ner sig igen och blir någorlunda sig lik som innan 😩 Hade aldrig trott eller tänkt att grav skulle påverka näsan. Men svullna slemmisar, förstås.

    1. Rebecka skriver:

      Är säkert vätska som du samlat på dig. Samma sak brukar hända med kinder, haka, läppar osv. Ansiktet ändras liksom med det och det försvinner efter förlossningen när vätskan kissas ut 🙂

  27. E skriver:

    Detta har inget med saken att göra, men är det någon som har ett bra boktips? 😊😊 Har börjat läsa mycket nu under sommaren och behöver tips!

    1. Läste just ut Kvinnan på tåget som var jättebra, mycket spännande. Handlar om alkoholiserade Rachel som åker tåg till jobbet varje dag trots att hon fått sparken och från tågfönstret tittar hon på ett lyckligt par i ett hus intill spåret och fantiserar om deras liv. Sen händer det oväntade saker :)

      1. Rebecka skriver:

        Finns också som film, mycket sevärd!

      2. E skriver:

        Tack för tips!

    2. C skriver:

      Där kräftorna sjunger av Delia Owens
      Allt jag fått lära mig av Tara Westover
      Vuxna människor av Marie Aubert
      Arv och Miljö av Vigdis Gjort
      Som pesten av Hanne Vibeke Holst
      Klubben av Matilda voss Gustavsson

      Såå! Min vår och sommarläsning och har tyckt att alla böckerna har något mer eller mindre..

      1. E skriver:

        Tack! :)

    3. Agnes skriver:

      Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli
      On Love av Alain de Botton
      Conversations with Friends och Normal People av Sally Rooney

      <3

  28. Annica skriver:

    Fan Hanna, vill inte att du ska sluta vara gravid! Jag har själv blivit det nu och du är den peppigaste, transparenta och softaste personen att läsa från/se dina videos när man själv är gravid. Jag tycker du är jättefin och jag vet att du kommer klara förlossningen galant, du är ju kingen!

  29. Emma skriver:

    Har varit så kul att följa din graviditet. Fick ett tidigt missfall i vår men är gravid igen nu (v.11). Försöker se det hela som en resa som förhoppningsvis går vägen den här gången. Tack för att du delar med dig och för tipset om Agnes Wolds bok. Lycka till på förlossningen!

  30. Julia skriver:

    Apropå senaste podden. Jag blev akutsnittad med mitt första barn och hade såväl nagellack som vigselring på mig och det var noll problem. Minns att jag till och med sa det mitt i stressen, att nej jag har ju nagellack, varpå narkossköterskan skrattade lite och sa att de varit med om värre saker. Så ja, inget att bekymra sig om med andra ord!

  31. Rickard skriver:

    Härlig är väntans tid.
    Du kommer absolut kunna göra det mesta av din lista sen :)

  32. Elin skriver:

    Snart så snart❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG