Vad jag håller på med

08:23 2020-07-15

Det var så skönt att komma hem i söndags kväll. Vi hade städat noga innan vi åkte och jag älskade oss för det nu! De flesta av växterna att överlevt också, men insåg att vi hade… för mycket… blev plötsligt kraftigt äcklad av växterna och hur skräpiga många av dem var. Så jag gjorde det fullkomligt morbida: klippte ner dem och slängde dem. Rakt av bah. BYE BYE. Fick lite dåligt samvete dock om det känns bättre för nån.

Mest nöjd var jag över att jättefikusen överlevt så bra. Allt tack vare mitt bevattningssystem i form av bomullstrådar i vattenkärl. Inte lätt med fikusar, de blir så lätt solskadade.

I övrigt har jag fortsatt ”boa” (lol) och städa. Här sorterade jag vårt usla skafferi. Vill så gärna göra om köket så man kan få lådor istället för 728191 meter djupa skåp som kan gömma russin från 2016.

Hittade iaf såpass mycket grejer att jag kunde göra en ASGOD hemmagjord granola. Så nöjd med den. Och att jag hade ALLT hemma?! Hur sjukt???

Här är receptet om ni vill härmas. Jobbigt med engelska och gram JAG VET. Men det gick. Vi har en köksvåg. Annars kan man nog googla eller tumma lite utifrån förpackningarna som ofta skriver gram?

Här ser jag sur ut, vilket jag inte var!!! Hade ont i fogarna men var LYCKLIG eftersom jag varit hos MVC och fått reda på att Nisse fixerat sig. Huvudet ligger lååångt ner nu. Han är startklar. Duktig bebis. Och mycket skönt att slippa vändningsförsök.

Vi firade det genom ost, rosa drink och yatzy. Jag förlorade.

Mm så håller vi på. Idag ska jag träffa min gravida bästis Jojje som ska föda om 5 dagar enligt plan. Sen blir det middag i båten ikväll, ska bli finväder äntligen.

Puss puss

20 kommentarer | “Vad jag håller på med”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Julia skriver:

  Åh men vad skönt att bebisen lagt sig rätt! Mitt första barn låg i säte och ville inte vända sig så det blev snitt, så min största oro med barn nr två och tre var att de skulle lägga sig fel (men det gjorde de inte!). Så jag kan verkligen förstå glädjen över beskedet, så härligt!

 2. N skriver:

  Åh vad skönt!! är det förresten jojje som är no panties-johanna???<3

  1. Hanapee skriver:

   Jajjamen!!

 3. Sara skriver:

  Fina fina Hanna

 4. JJ skriver:

  Tips till skafferiet: ha saker i lådor! Vi har världens smalaste men djupaste skafferi, har saker i lpfpr från Ikea – hur smidigt som helst!

 5. Linn skriver:

  Så skönt med beskedet att han ligger med huvud neråt! Hoppas allt går fortsatt bra med graviditeten och han han kommer ut snart. Så mysigt att få följa dig genom detta <33

 6. Sandra skriver:

  Jag var också kraftigt äcklad av växter när jag var gravid!!! Älskar dock växter annars.
  Tyckte även ciggrök doftade fantastiskt (är icke-rökare i vanliga fall) haha.

  Lycka till med resten av graviditeten och den kommande förlossningen!

  1. Rebecka skriver:

   Ah, dofter som gravid!
   Älskar också plötsligt cigarettrök (som jag hatar och är allergisk mot) samt alla ”giftiga” dofter som bensin, avgaser (parkeringshus), lösningsmedel, målarfärg…sunt, väldigt sunt 🙈

 7. Sofia skriver:

  Men oj vad lakanen såg krispiga ut!! Var är de ifrån hehehe? <3

 8. M skriver:

  Men åh så fint och gosigt ni fixat i sovrummet!!!

 9. Sofi skriver:

  Hahaha så kul med växterna! Jag blev så äcklad av våra växter att jag slängde alla utom typ 3 när jag var gravid ;(

 10. Jenny skriver:

  Blir så nyfiken på din och Johannas synkade graviditet, kan du inte berätta mer!! (om ok för johanna förstås<3). Hade ni planerat det? Hur har är det att vara gravve samtidigt som bästis? kram å lycka till inför förlossning!!

  1. Karin skriver:

   Vill med veta (om ni vill dela med er)!! Och hur ni berättade för varandra!

 11. Klara skriver:

  Master – angående att dina fingrar är för svullna för förlovningsringen. Bra att den inte är med på förlossningen. Skulle det bli ett akut kejsarsnitt och du inte får av ringen så klipper de upp den 😱.

  1. Sofi skriver:

   Det tror jag isåfall är olika beroende på region, jag gjorde akut med min ring kvar på fingret :)

 12. Sofia skriver:

  Hej!

  Har ett dilemma. Är gravid och är bjuden på ett bröllop i mitten/slutet av september, det verkar inte som det blir inställt trots Corona. Känner inte brudparet så väl utan det är min killes kompis. Har noll lust att gå, dels då det känns som en dum risk när jag är gravid, men framför allt för att jag vill ta mitt ansvar och inte bidra till smittspridning. Tror ändå det är ett bröllop med nästan 100 pers? Känns inte som att folk förstår om man skulle ställa in, känner mig lite töntig och som att de skulle tro att jag inte ville gå. Hur hade du (ni) gjort? <3

  1. 3mm4 skriver:

   Så sjukt taskigt att sätta gästerna i den situationen!? Jag är inte Hanna, men hade inte gått med hänvisning till Covid-19. Du kommer inte vara den enda som inte kom, och förhoppningsvis kommer brudparet omvärdera sitt beslut att samla människor mitt under en pandemi i takt med att gäster avstår. Förlåt men de borde typ sitta i fängelse för att ens ha tänkt tanken.

   1. Caroline skriver:

    Håller med! Var bjuden på flera bröllop i år och nu är alla lyckligtvis inställda, men jag och min kille hade redan sagt till vederbörande att vi inte skulle komma. Situationen kommer ju inte vara bättre i september än den är nu. Håller med 3mm4 om att det är otroligt oansvarigt att ordna den typen av fest nu när så många dör eller får bestående skador av covid. Och så många andra tar sitt ansvar och låter bli att träffa föräldrar och andra nära och kära.

    Tror liksom 3mm4 att många andra kommer låta bli att gå, så om de ändå inte ställer in kommer du va där med dom som inte bryr sig. Skulle själv absolut inte ta den risken ens för nära vänner som vill gifta sig nu.

    Tänker att det är svårare att ta beslut att inte gå i Sverige eftersom så många i Sverige gjort så extremt små uppoffringar för att stoppa smittspridningen, och det liksom inte finns någon kultur av ”we’re in this together”. Men att välja bort sociala sammankomster mm är ju faktiskt det normala i alla länder som inte stoppat smittspridningen.

    Man ska inte behöva utsätta sig själv och andra för risk för bestående organskador osv för att andra vill ha fest!

  2. M skriver:

   Hade absolut inte gått! Tkr folk är helt dumma i huvudet om de inte förstår dig i den situationen.

 13. Katta skriver:

  Hanna! Om du minns, vad heter färgen ni har på väggarna i sovrummet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG