Exakt så här korkade kommer vi se ut i framtiden

2:00 17 Sep 2014

Det enda som egentligen är säkert om framtiden är att vi alla kommer se väldigt mycket dummare ut. I alla fall om hela den här virtual reality-grejen slår igenom. Det är ju lätt att föreställa sig slimmade Daft Punk-hjälmar eller video-kablar rakt in i frontalloben, men vägen dit kommer vara kantad av idioti.

Det vill säga mindre så här:

…och mer så här:

Oculus har ju börjat samarbeta med Samsung nu, och tanken är att du bara ska fästa din mobil i ditt lilla pannband och köra (toppbilden).

AirVR är det senaste crowdfundade projektet. Här är tanken att du ska fästa din iPad framför ansiktet och bara kliva rakt in i sajberspejs. Plus för att det kommer bli väldigt lättillgängligt, minus för att det ser ut som den där snubben som är på konsert och fotar med sin iPad. Fast tiotusen gånger töntigare. Och förmodligen inget en borde göra ute i det fria. Alls.


 

En kommentar | “Exakt så här korkade kommer vi se ut i framtiden”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Oskar skriver:

    Google Cardboard är ett mer budgetinriktat alternativ. En kollega köpte en och det var jättekul i typ tio minuter. Titta på photospheres, titta på en snurrande 3D-modell, titta på ett 3D-klipp, sen var det liksom slut på det roliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg