Stockholms bästa after work-ställen

5:35 3 Jan 2016
Nu när Stockholms innerstads trägna tjänstearbetare sakta men säkert börjar återvända till sina arbeten kan det vara bra med en uppdatering om Stockholms bästa after work-ställen. Här är mina fem favoriter, varav alla utom Riche inte hade varit med på listan för ett år sedan, eftersom de antingen är nyöppnade eller har blivit mycket bättre på senare tid.
 
1. Bistro Bar Croque
Hantverkargatan 36, t-bana Rådhuset
 
 
Stockholms trevligaste krögare Milan Cerovic driver denna utmärkta kvarterskrog mittemot Landstingshuset på Kungsholmen. För mig är det viktigt att ett after work-ställe har lagom mycket gäster, det kan lätt bli för brusigt på de allra kändaste ställena, men där har Croque hittat en bra jämviktspunkt de flesta dagar samtidigt som man har bra priser, bra drinkar och ett allmänt bra utbud av mat och dryck. Dessutom gillar jag att miljön är enklare och mer avslappnad än på många andra ställen.
 
2. Riche
Birger Jarlsgatan, t-bana Östermalmstorg
 
Förutom att det brukar vara bra AW-atmosfär i skilsmässobaren så är AW:s på Riche väldigt framåt- och bakåtkompatibla eftersom man lätt kan förlägga sina möten hit innan AW:n eller ha middag efter.
 
3. Carousel
Gustav Adolfs torg 20, t-bana Kungsträdgården
 
Moderatobrödernas nya krog har mycket bra service, inredning, mat och allt annat. Men är också, inte minst på grund av sina drinkar och den strategiska placeringen, ett utmärkt AW-ställe.
 
4. Anglais
Humlegårdsgatan 23, t-bana Östermalmstorg
 
Här har Pauline Ljungberg och andra gjort ett bra jobb med att lyfta Anglais ett par nivåer. Efter en renovering och en omgörning av hela barkonceptet så är Anglais bättre än någonsin. Man har lyckats dämpa konferenskänslan och i stället skapat en mer allmänmänsklig atmosfär.
 
5. Sixten & Frans
Fridhemsgatan 43, t-bana Fridhemsplan
 
Sedan Simon Ramn Alenius kom in som barchef har Sixten & Frans biffat upp sin barsatsning och blivit en av Stockholms roligaste nytillskott på barscenen. Ligger också i ett område där det är välbehövligt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp