En underlig kökspryl

17:26 26 Apr 2015

Idag funderar jag över följande: Vad är det här för verktyg?! Jag hittade den i en låda i köket jag lagade mat i idag i en sån där låda man vanligtvis slänger ner sina stekspadar/saxar/potatisskalare/whatevs. Jag har aldrig sett något liknande. Är inte ens säker på att detta är en kökspryl. Den ser välanvänd ut och är inte det minsta vass. Det står made in Italy på den. Allt med detta verktyg är underligt. Är det någon som vet? Detta gör mig galen.

/Slaktarn

2 kommentarer | “En underlig kökspryl”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Desmond skriver:

    Mackapären är till för att slipa köksknivar. Kan väl vara från 50-60-talet. Man drar knivseggen nere mellan rullarna. Det är inte meningen att ”rullarna skall rulla”, de är som de är bara för att kniven inte skall dra på samma ställe varje gång. Kanske inget för dyring-keramiska-knivarna, men helt OK för gamla rostfria skalknivar.

  2. Drina skriver:

    Precis som Desmond skriver här ovan så var min första tanke också att det är en knivslip.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg