Well Doneald Trump

00:00 15 Feb 2016

Skärmavbild 2016-02-14 kl. 23.19.08

Donald Trump har gjort sig skyldig till så många bisarra och avskyvärda uttalanden både innan under sin valkampanj att det är svårt att längre förvånas. Nu har det dock uppdagats något som upprört en hel valkrets: matsnobbarna. Och möjligen köttälskarna. Efter ett valmöte i tisdags förra veckan dök Trump med hustrun Melania och sonen Donald Trump junior upp på köttrestaurangen Hanover Chophouse i Manchester. De beställde in lax, kyckling och en köttbit av typen rib-eye. Samtliga well done.

I onsdags var det dags för ännu ett valmöte, denna gång i staden Pendleton i North Carolina. Under den här typen av tal finns det ofta chans för någon i publiken, om hen skulle vara strategiskt placerad, att göra ett litet splash. Dessa möten brukar nämligen sändas på TV. Åhörare till just detta tal var en man som uppenbarligen fått nys om gårdagens genomstekta middag, då han höll upp en skylt med ett enkelt och kortfattat budskap som löd:

”TRUMP LIKES HIS STEAK WELL DONE”

De köttälskande individer som inte redan upprörts av någon av de rekordmånga punkter den republikanske presidentkandidaten redan profilerat sig som djupt osympatisk genom har nu givits ännu en chans att skärskåda sin potentiella framtida president. Den djupt mänskliga njutningen i att på olika sätt (läs: Twitter) häckla Donald Trump vittnar om att han, enligt vissa, begått en stor synd. Men man ju fråga sig vad det egentligen är som svider så mycket med att någon beställer in en köttbit för femtiofyra dollar, med önskemålet att den tillagas helt genomstekt? De allra flesta som uppskattar att äta kött är nog överens om att en helt genomstekt köttbit inte är det som är mest fördelaktigt smakmässigt. Många skulle nog till och med sträcka sig så långt som att säga att det är slöseri. Somliga, som tillexempel Deborah Marcus Stayman, en psykolog med specialisering på mat och meningen bakom vad, hur mycket och varför vi äter, har ett annat perspektiv att dela med sig av i frågan.

— Om man föredrar att äta kött helt genomstekt använder du förmodligen undermedvetet samma ”well done-approach” genom hela spektrat i ditt liv. Det antyder att man som person är tålmodig, strategisk och målfokuserad. Viss forskning visar att kött-och-potatis-personer är traditionella i sitt tänkande, säger hon i en artikel i amerikanska Food and Wine Magazine.

Just de karaktärsdragen är kanske inte något man på rak arm förknippar med Donald Trump. I så fall är det något han döljer mycket framgångsrikt. Oavsett vad familjen Trumps fäbless för helt genomstekt mat säger om deras karaktär kan vi nog enas om en sak. Mannen som under onsdagens valmöte höll i skylten får betyget well done.

/Slaktarn

En kommentar | “Well Doneald Trump”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Frida skriver:

    Hej Slaktarn! Jag skulle behöva lite hjälp. Någon gång i december blev jag sugen på strimlad vitkål. Som man ju då gör önskade jag mig en matberedare i julklapp vilket jag också fick. Nu har det snart gått två månader och den står kvar i sin kartong. Jag vill verkligen göra en typ av sallad som håller några dagar (jobb och småbarn ger lite energi över till dagligt salladshackande). Har du något tips? Eller tips på annat som kräver en matberedare eftersom jag ändå längtar efter att få packa upp maskinen. Tack på förhand!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG