De amerikanska pannkakorna som ligger i min mage

23:44 1 Mar 2016

fr1

Förr brukade jag, på grund av min tidsmässigt mycket flexibla arbetssituation, laga en stor frukost varje dag. Tre-fyra enheter mat. Gröt, mackor, pannkakor, omelett, fruktsallad. Olika goda grejer. Som somliga redan vet är jag inte mycket av en frukostperson, åtminstone inte när det handlar om att få i sig något snabbt allt för nära i tid till uppvaknandet. Finns det däremot oceaner av tid så ägnar jag gärna frukosten tid. Imorse hade jag oceaner av tid. Det var tur både för mig och er, för nu kommer ni att få lära er ett och annat om pannkakorna på bilden här ovan.

Amerikanska pannkakor med granatäppelsirap och ricotta med mynta

1 . Googla fram första bästa recept på amerikanska pannkakor. Lägg till en nypa äkta vaniljpulver i smeten. Stek pannkakorna och rada upp i ett litet torn på tallriken.

2. Ringla över granatäpplesirap från Sevan. Den är extremt god och ny i mitt ensliga lilla liv – går att använda till efterrätter så väl som i sallader och annat som kan behöva en söt-syrlig kick. Hacka några pistagenötter och strö över tillsammans med en skur rostade kokosflingor.

Granatapplesirap

3. Blanda en rejäl skopa ricotta (jag gjorde egen för några dagar sedan, den visade sig bli oförskämt kvalitativ i förhållande till den arbetsinsats som lades in – läs hur det gick till här) med en näve grovhackad färsk mynta. Lägg i en skål och klicka på vartefter du proppar i dig pannkakor.

/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg