En tonic med bas av syrlig äppeljuice

10:43 20 Maj 2016

Mycket gin & tonic-erier så här års, inte minst för en dryg månad sedan då vi firade internationella G&T-dagen med buller (en intervju med två mycket kunniga G&T-connoisseurer) och bång (så gör du G&T-islgassar!). Jag firade den med fevertree-tonic, iskloss, en fet kvist rosmarin och Beefeater-gin.

Österlenbaserade alkoholfria dryckesproducenten Glaesbolaget riktar nu våra blickar åt G&T-hållet ännu en gång med en ny produktlansering. De har nämligen tagit fram ”Sveriges första ekologiska premiumtonic”, och döpt den till Henrietta’s Superior Wild Tonic. Nå, detta är inte your average old tonic, utan en variant som innehåller bland annat vildplockad björk och gran (björken och granen = ”wild” alltså) och har en bas på syrlig äppeljuice. Något som innebär att den till skillnad mot nittiofem procent av alla andra tonics inte innehåller citronsyra, konserveringsmedel eller något tillsatt socker eller sötningsmedel.

glaes

– En ekologisk premiumtonic har alltid stått högt på vår lista över nya projekt. Henrietta’s Superior Wild Tonic är en världsunik dryck. Det är inte en läsk, inte en tonic water. Det är en Wild Tonic som är naturligt ljusbrun till färgen av björk-, gran- och kininextrakt och med den karaktäristiska beskan och pigga syrligheten som kännetecknar en riktigt bra tonic, säger Fredrik Öster som är smakutvecklare tillika VD på Glaesbolaget.

Okej Fredrik! We hear you! Tack för detta mycket fredagslägliga tips.
/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg