Fler syriska krogar slår upp portarna i Malmö

11:45 20 Maj 2016

Somliga kanske minns det här inlägget, där jag skrev om alla nya syriska krogar som öppnat i Malmö senaste tiden. En fin och extremt välkommen bieffekt av det höga antalet flyktingar som kommit till staden.

Först ut var Shamiat som ligger vid Möllevångstorget, där Maurice Salloum serverar mestadels vegetarisk brunch hela dagen. Alltid fullpackat med folk, alltid bra mat och mycket prisvärt. I kölvattnet öppnade sedan krogarna Damaskus och Jasmin Alsham, och för en vecka sedan slog det senaste syriska restaurangtillskottet upp portarna: krogen Tanoor på Sofielundsvägen. Från början planerad att öppna redan i mars, men en anlagd brand tvingade fram premiären.

shamiatBilden kommer från Shamiats hemsida

Nyligen gjorde Sydsvenskans Filip Yifter-Svensson ett tipptopp reportage på temat, där han intervjuat några av de olika personerna bakom de respektive krogarna. Läs hela reportaget här!

Frågan som återstår: Var är alla syriska krogar i Stockholm? Förmodligen inte långt bort, men var vänder sig den som är otålig? Den som vet har delgivningsplikt.

/Slaktarn

En kommentar | “Fler syriska krogar slår upp portarna i Malmö”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Tove skriver:

    Finns en grym i Skärholmen centrum, Alshami Damaskus kök. Värt ett besök! Eller många

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp