Femtonkronors-nudlar tilldelas stjärna i Guide Michelin

23:04 4 Aug 2016

Jaha, nu är alltså hela världen totalt upp och ner. Grobianen Trump är amerikansk presidentkandidat, gamla tanter kastar virtuella rödvita bollar med fingersvepningar, och Guide Michelin strör sina åtråvärda stjärnor över ett gatustånd som serverar billiga nudelrätter. Kvack!

Det är ett litet hål-i-väggen-ställe i Singapore med det långa namnet Hong Kong soya sauce chicken rice & noodle som oväntat dragit världens gastronomers blickar till sig. Kocken Chan Hon Meng har arbetat på samma ställe i trettiofem år, och serverar en enda rätt (hint: den heter samma sak som restaurangen). Den är omåttligt populär. Redan halv sex på morgonen då Chan Hon Meng öppnar för dagen ringlar sig kön lång, och vid lunch kan väntetiden för den hungrige vara nära två timmar.

hong-kong

Det var i juli som Hon Meng fick det oväntade samtalet från Guide Michelin, där han meddelades att hans enkla gatustånd förärats en stjärna. Han berättar i en intervju med Metro att han först trodde att det var ett bisarrt skämt, men rösten i andra änden hade förklarat att det var maten som bedömdes, inte platsen den serverades på. I samband med prisutdelningsgalan släppte Guide Michelin Singapore en fin video om mannen bakom den hyllade rätten.


Med ett pris på bara femton kronor är definitivt den mest prisvärda måltiden i guiden. Kötiden vid lunch har dock gissningsvis ökat en smula.

/Slaktarn

4 kommentarer | “Femtonkronors-nudlar tilldelas stjärna i Guide Michelin”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anna skriver:

  Vad roligt! Antar dock att det inte är lönt att köa vid lunch och sedan fråga om ett vegetariskt alternativ…
  Men, det jag reagerade på & tänkte fråga dig – äter man verkligen ris OCH nudlar i samma rätt?!

  1. Julia Gummesson skriver:

   Visst är det fantastiskt! Det rör sig om en rätt, men den serveras antingen med ris eller nudlar beroende på kundens preferens. Här hittade jag en bild!

  2. Nicklas Niranjan Singh skriver:

   Det grymma är att man det inte direkt är ont om vegetariska alternativ i Singapore. Han serverar ju en enda rätt, och om den heter nåt med kyckling så är det väl kyckling i, och då får han behålla den själv oavsett hur många stjärnor han har.

   Men roligt är det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp