Årets vinnare av Matbloggspriset 2016 utsedda

18:52 10 Nov 2016

Om du läser detta är du per definition målgruppen för denna nyhet: årets vinnare av matbloggspriset är utsedda! (Obs: Jag är inte en av dem! Buuu!)

Matbloggspriset instiftades 2005 av skaparna av sajten matblogg.se, och har sedan dess delat ut priser i sex kategorier en gång om året. Årets vinnare tillkännagavs idag på branschmässan Sthlm Food & Wine.

Linnea Seidel tog hem priset för årets matblogg med Linneas Skafferi. Juryns motivering löd: ”Vi är mycket glada att få utse en riktig veteran till årets Stora Matbloggspristagare. Här har vi en en sann eldsjäl som låtit oss titta in i hennes skafferi under hela det senaste decenniet. Med hög kvalitet på både text och bild har hon på ett personligt sätt inspirerarat sina följare. Hon har frikostigt delat med sig av sina spännande recept som spänner brett mellan, vad hon säger själv, mormors kolakakor till något gott att slänga på grillen.”

Det kanske mest ärofyllda priset är nog ändå det kallat ”folkets val”. Vem som kammar hem det avgörs inte av någon jury, utan genom röstning av läsarna. Årets vinnare blev Gustav Johansson med bloggen Jävligt Gott.

Matbloggsprisets hedersutmärkelse 2016 gick till Linda Hörnfeldt som driver yrkesnätverket Better Bloggers. Motiveringen löd: ”Matbloggsprisets Hedersutmärkelse går i år till en person som skapat en stark plattform med målsättningen att förena bloggosfären, oavsett genre. Genom sin vision att vägleda och utbilda mindre etablerade bloggare för att stärka sina varumärken och sin digitala närvaro, har denna eldsjäl skapat ett forum där bloggare kan dela med sig av sina erfarenheter och lära sig av andra”.

Pris för bästa dryckesblogg gick till Niklas Jörgensson som skriver bloggen Mad about Madeira, bästa bak- och dessertblogg blev Camilla Hamids My Kitchen Stories, och årets pris för bästa foto gick till Diana Dontsova för bilderna på bloggen By Diadonna.

Stort grattis till alla vinnare och alla nominerade!
/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp