Den vietnamesiska delin i HBO-serien Billions

19:50 24 Feb 2017

Det finns något magiskt över när man som tittare känner igen platser i filmer eller serier. En restaurang, en bardisk, ett gatuhörn. Som om de fiktiva karaktärerna finns på riktigt, lever mitt ibland oss. När som helst passerar du en av dem på gatan utan att märka det, och kanske bär en annan av dem skulden till att toalettsitsen var misstänkt uppvärmd när du satte dig? Deras draman i full gång parallellt med våra liv.

Eller tänk när man befinner sig på en plats man aldrig förr besökt men känner sig märkligt bekant med, och inser att det är just för att platsen agerat kuliss i en filmscen. Du har varit där förut, men du satt i soffan när du besökte den.

Jag har börjat kolla på serien Billions på HBO, och gjorde igår just en sådan upptäckt. I en scen där den federala åklagaren Chuck Roades ger en ung ekonomijournalist en present i form av en riktigt smaskig story sitter de på samma oansenliga hål-i-väggen-etablissemang som jag själv uppsökte när jag var i New York för precis ett år sedan: Saigon Vietnamese Sandwiches.

Skärmavbild 2017-02-24 kl. 19.09.14

Skärmavbild 2017-02-24 kl. 19.09.44

Skärmavbild 2017-02-24 kl. 19.09.55

Kolla på stället! Anonymt så det förslår, och jag är oförskämt nöjd med att ha lyckats göra kopplingen. Var tvungen att gå tillbaka om jämföra med mina egna bilder från besöket för att bekräfta, hela upptäcksfärden i Chinatown finns att läsa om här.

saigon vietnamese sandwished

ny2

ny

/Slaktarn

2 kommentarer | “Den vietnamesiska delin i HBO-serien Billions”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sanna skriver:

    Äntligen någon som skriver om maten i Billions! Kommer inte på någon annan serie där det är fokus på mat (som ofta verkar god) på samma sätt. I liknande serier de det beställs take-away till kontoret som exempel är det bara för att visa att de jobbar sent men här sitter de faktiskt och äter på riktigt och diskuterar vad de äter.

    1. Julia Gummesson skriver:

      Hej Sanna! Jag håller med, det finns något där! Speciellt i det avsnittet jag plockat bilderna från, hur Chuck Rhoades hela tiden kommenterar sina kollegors nyttiga matvanor, hånar dem, och hur det liksom understryker lite extra att han är den gamla generationen och de representerar den nya *rena* eran.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG