Kanske för att jag legat i sängen hela dagen med ett riktigt deluxe vidrigt halsont och tyckt synd om mig själv, kanske för att malmöbaserade glassmästarna Köld överlag gör rasande bra glass. Oavsett: när mina febermatta ögon fick fäste på denna facebookpost från Köld vaknade något till liv inom mig.
De har alltså gjort en chokladbollsglass. Med kaffe, choklad och kokos. Genialiskt. Så nu ligger jag här, snorig, och undrar varför jag dels inte är i Malmö, dels hur det kan komma sig att jag aldrig tänkt på detta med chokladbollsglass tidigare.
/Slaktarn
PS: Vill du veta mer om Köld? Jag intervjuade Peter, som är en av grundarna, när de öppnade sin popup på Södra Vallgatan 2015. Intervjun finns att läsa här!
mmm provade den en gång, men den var äcklig!! så besviken, fattar inte vad som kunde gå fel? älskar chokladboll, älskar glass, varför älskade jag inte detta?
Förvånad av detta – som du säger, hur kan det gå fel? Känns som att en viktig del av chokladbollen är dess textur, det gryniga. Kanske nyckeln är att, som i glassorter som innehåller kakdeg, faktiskt blanda i stjärnan själv, det vill säga actual chokladboll?
Lyssna inte på den andra kommentaren, chokladbollssmaken är jättegod!! Välkommen till Malmö, glöm inte att käka på Scandwich samtidigt, en riktig fullträff.
Jag älskade den också när jag provade, fick starka Delicatobolls vibbar