Chokladbollsglassen från Köld

20:56 30 Jun 2017

Kanske för att jag legat i sängen hela dagen med ett riktigt deluxe vidrigt halsont och tyckt synd om mig själv, kanske för att malmöbaserade glassmästarna Köld överlag gör rasande bra glass. Oavsett: när mina febermatta ögon fick fäste på denna facebookpost från Köld vaknade något till liv inom mig.

chokladbollsglass från Köld

De har alltså gjort en chokladbollsglass. Med kaffe, choklad och kokos. Genialiskt. Så nu ligger jag här, snorig, och undrar varför jag dels inte är i Malmö, dels hur det kan komma sig att jag aldrig tänkt på detta med chokladbollsglass tidigare.

/Slaktarn

PS: Vill du veta mer om Köld? Jag intervjuade Peter, som är en av grundarna, när de öppnade sin popup på Södra Vallgatan 2015. Intervjun finns att läsa här! 

4 kommentarer | “Chokladbollsglassen från Köld”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. malin skriver:

  mmm provade den en gång, men den var äcklig!! så besviken, fattar inte vad som kunde gå fel? älskar chokladboll, älskar glass, varför älskade jag inte detta?

  1. Julia Gummesson skriver:

   Förvånad av detta – som du säger, hur kan det gå fel? Känns som att en viktig del av chokladbollen är dess textur, det gryniga. Kanske nyckeln är att, som i glassorter som innehåller kakdeg, faktiskt blanda i stjärnan själv, det vill säga actual chokladboll?

 2. Fanny skriver:

  Lyssna inte på den andra kommentaren, chokladbollssmaken är jättegod!! Välkommen till Malmö, glöm inte att käka på Scandwich samtidigt, en riktig fullträff.

 3. Liv skriver:

  Jag älskade den också när jag provade, fick starka Delicatobolls vibbar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg