Kära läsare. Jag har varken lagat eller ätit något kul senaste tiden, vilket känns själadödande och på många sätt onödigt, men vad gör man när annat i livet kräver ens fulla uppmärksamhet? Sitter man hungrig, alternativt tuggandes på någon gammal äcklig sula? Ja, det kanske man gör. Men mest drömmer man sig bort. Nedan följer en drömsammanställning.
1. Bang Bang Cauliflower
Blomkål som rostas med panko och sriracha, inte en totalt skitdålig idé va? Jag har suttit på den här rätten länge nu, bidat min tid, tänkt att jag ska återskapa hemma. Det har än så länge inte blivit av. Tills dess kanske någon annan kan axla ansvaret? Recept finns här.
2. Dining on a Dime
Roligaste saken som finns: resa runt i världen och äta. Jag hade tänkt skriva att Eater-producerade Dining on a dime släcker den värsta törsten efter det, men det är ju helt fel. Det är tvärtom. Dining on a dime får det att klia över hela kroppen i vild panik över att jag inte är någon annanstans på jorden och utforskar det kulinariska utbudet, istället för att sitta och äta på samma gamla avocadomacka i samma gamla kök. Se på egen risk.
3. Allt med pistage
Har senaste tiden gått och närt en stark längtan efter ett fluffigt saffransgult persiskt ris, med pistagenötter och knalligt röda torkade tranbär eller granatäppelkärnor. Men kan lika väl tänka mig att lägga mitt pistage-krut på att göra en sån här pistagemousse innan dess.
4. Italien
Den här gamla semesterbilden från Comosjön för ett par somrar sedan triggade en längtan att återvända till pizzans (och Italodiscons) förlovade land. Så nu tänkte jag se till att göra drömmen till verklighet, och har bokat tio dagar på Amalfikusten med start om en dryg månad! Den ganska lilla staden Ravello är huvuddestinationen, där tänkte jag frodas i sällskap av diverse ät- och drickbart under ett parasoll, och den som varit där och har något saftigt tips får gärna höra av sig.
Tack och hej för denna gång, vi ses snart igen och pratar mer mat.
/Slaktarn
Hej, Slaktarn! Saknat dig och dina texter. Också enbart käkat avokadomacka på sistone. Ravello är ett underbart litet ställe, men jag var tonåring när jag var där och minns inte att jag åt något vettigt. Men! Du är nära kusten. Dra dit. Ät skaldjur och pasta. Kanske på hotellrestaurangen Il Faro i Sorrento om den står kvar. Obs! Läskiga branta trappor överallt i Sorrento. Mycket ovärt för höjdrädda. Se även upp för att vara magsjuk på Vesuvius. Inte kul alls, been there, done that etc.
Bra tips! Även denna pistagekaka verkar riktigt jevla god.
https://smittenkitchen.com/2017/04/pistachio-cake/
Inlägg om resan till Wien tack!