Ett rop på hjälp

7:36 16 Jul 2012

Ja såhär är det… Jag hatar att be om saker och tjata och vara dryg men ibland så har man inget val. Jag blir bostadslös den första september. Kommer inte ha något kylskåp att förvara transfetter i. Kommer inte ha någon ugn att värma pizza i och intala mig att det är ”nästan som på en italiensk trattoria”. Kommer inte att ha någon teve att sitta och bli gammal framför och känna hur livet rinner ifrån mig. Kommer inte att ha något skoställ där min fotsvett kommer att ligga som en tät eau de perfume. Ni fattar vad jag menar. 

Jag behöver något nytt ställe att bo på i Stockholm. Mitt nuvarande kontrakt går ut när sommaren är slut och det är inte så mycket att göra åt det. Buhu buhu men sånt är livet. Jag har börjat leta efter nya ställen att bo på nu och det är SKITSVÅRT. Det går inte ens att ställa sig i någon bostadskö för studenter om man inte är med i en studentkår, och det är jag ju inte eftersom jag inte ens har börjat plugga än. Det är världens konstigaste system.

Enda tillvägagångssättet jag har för att få någon lägenhet är att tjata arslet av mig på Twitter, Facebook, och här. Och då har jag ändå större möjlighet än många andra som inte har 4000 följare. Har ingen aning om vad jag skulle ha gjort annars. Mina föräldrar kommer inte direkt att köpa en lägenhet till mig. Även om de skulle vilja göra det så går det ju inte att slänga upp en och en halv miljon (MINST) bara sådär. 

Det är därför jag behöver er hjälp. Behöver inte ha en egen lägenhet. Har typ gett upp hoppet om det och letar efter rum istället. Skulle trivas utmärkt med att vara inneboende hos någon. Bara jag kan stänga dörren så är jag skitnöjd. Jag vet att ni har något skrymsle ni säkert skulle kunna hyra ut och kunna casha in några tusenlappar i månaden och ha mig boendes där som en gullig liten dvärg. Det skulle vara ett rätt skönt sätt att tjäna extrapengar på om ni frågar mig. Ni kan ju tänka på det iallafall. Liiite roligt skulle det vara? Plus att ni skulle göra mig en sjukt stor tjänst och jag skulle stå i tacksamhetsskuld till er i resten av mitt liv. Jag är snäll och skötsam och pedant och är världens lugnaste och gör inget väsen av mig alls. Kommer från landet och jag vägrar att åka hem igen och tacka nej till utbildning och jobb bara för att jag inte hittar någonstans att bo. Det skulle vara sjukt. 

Men men. Ni kan ju mejla mig på fransstrandberg@gmail.com om ni eller er mamma vet något ställe där jag kan husera från och med den första september. Det spelar absolut ingen roll var i Stockholm det ligger någonstans. Allt är av intresse och jag är inte kräsen. Det här är typ min enda chans att hitta något, så jag hoppas verkligen att det löser sig på något sätt. Men men… Önskar jag inte hade behövt skriva det här inlägget, men jag har inget val tyvärr så ah. HJÄLP EN FJUNIG NORRLÄNNING!!! 

4 kommentarer | “Ett rop på hjälp”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. melina skriver:

  men joo du kan visst ställa dig i kön utan att vara medlem i en studentkår, bara du har fått ett antagningsbesked och ska plugga minst 15 hp.
  ”Du är välkommen att boka bostad hos SSSB så snart du fått ditt antagningsbesked till en utbildning på minst 15 högskolepoäng vid en högskola i Stockholm vars studentkår är ansluten till SSCO. (Obs! Ditt preliminära antagningsbesked är inte giltigt!) Antagningsbeskedet ska bifogas när du signerar kontraktet. Så fort terminen börjat ska du däremot teckna kårmedlemskap och ditt antagningsbesked gäller då inte längre som intyg vid kontraktssignering.”

 2. Annizzle skriver:

  Kolla blocket!!! Vet skitmånga som fått bostad genom blocket!

 3. Starlet skriver:

  Åh, blir ju nästan tårögd, stackare, hoppas det löser sig!!
  Tyvärr så rekommenderar jag dig att hålla dig så låååångt borta ifrån SSSB som du kan, dom lever på att mjölka fattiga studenter känns det som. Har hört alldeles för mycket dåligt. Håller tummarna för dig, o du fjuniga norrlänning!
  Hade jag haft ett större hus hade du lätt fått bo hos mig :D

 4. Hanna skriver:

  Kolla på blocket, där brukar finnas hur mycket som helst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst Stockholm

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg