OUI OUI

9:29 29 Jul 2012

Nu har jag tackat ja till franskkursen i höst. Det kan ju bli spännande. Min enda anledning till att lära mig franska är att jag vill förstå vad Lady Gaga sjunger där i Bad Romance när hon ba ”sheeeeveeeeau mon amour eeeeh chau breeeanche I DON’T WANNA BE FRIEEEENDS”. Jag går under här av att jag inte vet! Sen så kan jag förhoppningsvis sjunga med och slippa känna mig som en idiot. 

Har ingen aning om vad det är jag har anmält mig till faktiskt. Vet varken när det börjar eller slutar och vad jag ska ha på mig första dagen. Och do not start me angående CSN. Det finns många svåra utbildningar att välja men det finns ingen som är svårare än CSN:s regelverk. Blablabla man får inte tjäna för mycket blablabla man får inte tjäna för lite blablabla man måste bygga ett litet CSN-altare i hemmet där man går ner på knä och ber till nudel-guden minst två gånger om dagen. Såna grejer som man omöjligt kan ha koll på. Fick typ veta förra veckan att man inte får ta studielån förrän man har fyllt 20 och det är ju helt stört. Det finns säkert någon skön anledning till det men det känns mest störigt faktiskt. Även om ”skaffa mig massa skulder” kanske inte står högst upp på min bucket list så skulle det ju ha underlättat att överleva, MEN MEN. 

Kan ingen franska alls. Men massa spanska. Men det har jag lärt mig på egen hand. Utanför lektionerna. Undervisningsböckerna var så sjukt tråkiga så jag var tvungen att hitta andra inlärningssätt istället. Det slutade med att jag började följa spanska ”Idol” på internet och satt och kollade varje vecka och missade aldrig ett enda avsnitt (PS det var rätt kille som vann). Så nu kan jag säga ”du sjunger falskt som en häst” på spanska men vet inte vad ”sked” heter. Fan. Vi får väl se hur det blir med franskaglosorna, *klottrar hjärtan i glosboken*

Först så tänkte jag läsa italienska men så tänkte jag att franska var mer ”attraherande”. AHAHAHAHAHAHAHA. Ja jag vet inte. Vi får väl se, men jag vill att ni kallar mig för ”Monsieur” i framtiden iallafall. Och så kan jag glömma bort hur man pratar svenska och viska ”Parlez vous francais?” till alla jag möter istället som en mystisk kontinental främling. 

7 kommentarer | “OUI OUI”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. jess skriver:

    men joo man får ta studielån innan man är 20, men det kanske heter något annat då? vet inte. men jag gjorde det i alla fall :)

  2. Jojo skriver:

    jag tog studielån i våras, var 19

  3. Annizzle skriver:

    På universitetet får man ta studielån när man är under 20 men man får inte studiebidrag eller någonting innan 20 om man läser på folkhögskolor och så tror jag??????

  4. Tove skriver:

    Mina klasskompisar på universitet tog studielån och bidrag och hela köret utan att vara 20, det ska inte vara några problem. Brukar mest vara människor som hoppat av eller sturlat tidigare som får problem med CSN inte de som tar första gången, tycker jag det verkar som. Och du får ju tjäna asmycket pengar nu mer enligt moderatreglerna…eller ja med mina lärarvikaremätt mått, kanske bloggare spränger pengagränsen på en vecka. Hittat boende eller blir det gatan?

  5. Thewarpig skriver:

    ”Gateu”. That’s like french for, eh, cookie, tror jag.

  6. Cirkusanna skriver:

    Jag guidade min syster genom CSN-djungeln igår så jag kan hjälpa dig också om du vill. OBS! Är ej dyr! Puss!

  7. Linda skriver:

    Gick den kursen förra hösten. Tyckte det var skitsvårt trots att jag har 4 års franskastudier bakom mig, men sjukt kul i slutet av terminen när man sitter och läser L’etranger och inser att man typ fattar allt? Digg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG