Recension: Jag är ingen älskling – Lena PH

11:24 29 Jan 2016

Igår så var jag på konsert på Cirkus med den bästa kvinnan som någonsin gått i ett par skor. Dvs Lena PH!!! SOM jag älskar denna kvinna. Smålands Madonna!!!

Showen hette ”Jag är ingen älskling”, precis som hennes senaste skiva, och jag måste säga att jag var lite skeptisk innan jag kom dit. Hade läst att hon skulle ”sitta mycket vid pianot”, och det tycker jag är skittråkigt. Jag vill ju ha kåta juck-Lena från ”Det gör ont” när hon gränslade ett mikrofonstativ i Melodifestivalen 2004. Det är min favorit-Lena!

Som tur var så satt hon inte bara vid pianot i 2 timmar. Låtarna från nya skivan blandades med hennes äldre hits, och det kändes som en rimlig blandning. Hon fattar ju att alla egentligen bara vill höra ”Kärleken är evig” och headbanga till ”Han jobbar i affär”. 

En av Lena PH:s bästa egenskaper är faktiskt att hon har självdistans och vet vad publiken vill ha. Det värsta jag vet på konserter är när artister bara ska spela nya låtar och sen kanske köra EN gammal låt men göra om det till en ”r&b-version” så allt blir jättekonstigt och alternativt. Typ som att Britney skulle ba ”här kommer en dubstepversion av Hit me baby one more time!”. Hemskt!!! Som tur var så vet Lena bättre än så, och blandade låtarna från den nya skivan med hennes säkra kort från förr precis som man vill höra dem.

Hade inga förhoppningar på att Lena skulle bjuda på roligt mellansnack, men det gjorde hon!!! Typ diskreta pikar till hennes exmän (typ halva Stockholm), och så var det lite kul när hon benämnde sex som att få ett ”skott i råttan”. Sen så berättade hon att hon är trött på att fortfarande bli introducerad för sina pojkvänners föräldrar trots att hon är 50 år gammal, men att hon såg fram emot att alla killars föräldrar snart kommer vara döda så man slipper åka och hälsa på dem. Ja ni hör ju själva, det var skitkul!

Såhär i efterhand hade jag nästan föredragit att Lena bara PRATADE i två timmar istället. Lena PH är verkligen musik-Sveriges motsvarighet till Hans Rosling. Hon har så spännande saker att berätta!

Publiken var precis i min smak. Tanter och bögar, dvs det enda jag tycker om. Personligen så tyckte jag det var väldigt tråkigt att man var tvungen att sitta ner under hela konserten. Jag ville bara ställa mig upp och kasta upp mina kalsonger på scen.

Här tog Lena en grogg på scenen under den instrumentala låten ”Tjejfest” från senaste skivan. Såå smart att lägga in en instrumental låt på repertoaren så att man kan ta en paus och ta en drink! Lena är verkligen rutinerad.

Sammanfattningsvis så var jag väldigt nöjd med kvällen! Lena PH vet ju verkligen vad hon gör. Både hon och Anna Book firar ju 30 år som artist i år. Rekommenderar denna föreställning till alla Lena-fans. Dels för musiken, men mest för att snacket mellan låtarna var GULD! Har inte varit på någon av hennes krogshower och jag har inte sett henne live tidigare, men jag blev positivt överraskad!

En kommentar | “Recension: Jag är ingen älskling – Lena PH”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. mindfullness skriver:

    Det låter helt otroligt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp