Yohios bok om tomtar och troll

1:55 30 Jan 2016

Jag läser inte så mycket böcker, men här kommer en god nyhet för alla litteraturälskare! Yohio ska ge ut en bok om ”tomtar och troll”!!!! Såhär säger han till Aftonbladet:

”Jag fick en snilleblixt: jag ska väva in ursvenska sagofigurer. Till exempel våra typer av troll, lyktgubbar och gårdstomtar. Vilka är gårdstomtarna? Var bor de? Jag håller på att ge dem ­kulturer, betydelser och djup, mer än vad våra folksagor berättar”

Otippat att Yohio plötsligt gått och blivit antropolog? Ännu mer oklart att han ser det som sitt personliga ansvar att ge gammal svensk folktro ”betydelser och djup” och en gång för alla och reda ut vilka ”gårdstomtarna” är.

Skönt också att äntligen få ett svar på var dessa gårdstomtar bor någonstans. Har undrat sååå länge! Jag vet själv hur svårt det är att hitta ett rimligt boende nu för tiden, och jag kan bara tänka mig hur svårt det måste vara om man dessutom är gårdstomte utan varken referenser eller fast jobb. Hur gör de egentligen??? Helt klart ett dolt samhällsproblem.

Jag läser som sagt inte många böcker, men jag ser verkligen fram emot Yohios!!! Tror att det kan bli en modern klassiker och ett svenskt national-epos. Längtar!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp