Nya Idol-juryn

11:10 27 Jan 2016

Igår så presenterades en ny Idol-jury. Det kändes ungefär lika intressant som vem som vann Big Brother 2015, dvs enbart familj och nära vänner brydde sig och tyckte att det var en grej.

Det här höll dock inte TV4 med om, som till och med anlitat livvakter (!) till den världsomvälvande presskonferensen. Ungefär som att de skulle dela ut ett Nobelpris eller offentliggöra att Abba ska återförenas i Malou Efter Tio. Alla vet ju att den extrema hotbilden riktad mot Fredrik Kempe, bland annat känd från Melodifestivalen 2004, inte är att leka med. 

Vilka är då de nya jurymedlemmarna egentligen? Jo, Fredrik Kempe, ”Nikki Amini” och ”Quincy Jones III”. Kanske inte de mest superkända människorna som gått i ett par skor, men Laila Bagge var ju inte speciellt folkkär innan Idol heller. Det är hon i och för sig inte nu heller, men är iallafall igenkänd och fick heta Wahlgren i efternamn ett tag. 

Vad har de nya jurymedlemmarna sysslat med tidigare då? Jo, Quincy Jones bor naturligtvis i Los Angeles. Det måste MINST en av jurymedlemmarna göra för att det ska vara en riktig jury!!! Han har dessutom ”jobbat med Lionel Richie och Tupac”. Folkkära Tupac! Han var dessutom med i filmen ”Stockholmsnatt” en gång på 90-talet. Vilken drömrekrytering från TV4! Kan tänka mig att han var högst upp på deras önskelista.

Sen så har vi Nikki Amini. Hon har ”jobbat med Avicii, Justin Bieber, Rihanna och Taylor Swift”. Jag antar att det är sant, men det känns som att hon bara rabblat upp några slumpvis kända artister och hoppats på att ingen ska kolla upp exakt vad det är hon har gjort. Hon är säkert jätteduktig på det hon gör dock!

Med tanke på att den första idoljuryn bestod av Clabbe af Geijerstam och Kishti Tomita så är det glädjande att TV4 faktiskt har anlitat personer som har konkret erfarenhet av dagens musikbransch. Man kan ha synpunkter på att typ ingen i nya Idol-juryn är speciellt känd, men en känd jury är tyvärr inte någon garanti för ett lyckat program.

Nu tänker jag mest på ”The Voice” i TV4 2012, där Carola, Tommy Magnus Uggla, Petter och Ola Salo (!) reste land och rike runt och fick typ 200.000 tittare per program i sin jakt på Sveriges bästa sångröst. Inte direkt någon braksuccé, och jag vill inte ens tänka på hur mycket TV4 tvingades betala Carola och Ola Salo i gage. Då är det smartare att slänga in några okända personer och låta dem dela på halva Carolas gage.

5 kommentarer | “Nya Idol-juryn”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Li skriver:

    ÅÅ är så glad att jag hittat hit! Klockren blogg, heja! Kram!

  2. Anna skriver:

    Alltså du är ju helt fantastiskt rolig!!! Tycker du bara blir bättre och bättre (hur det nu är möjligt eftersom jag har tyckt att du varit rolig från start)!

    Hoppas du fortsätter skriva i samma anda!

  3. Emelie H skriver:

    Quincy Jones är även pappa till Rashida Jones som är med i mina absoluta favoritserier: Parks and recreation och The office (US). Ingen dålig merit det :D

    1. Annalisa skriver:

      Fast det är Quincy Jones III som är med i juryn, Rashidas halvbror :) // Fellow Parks and rec-nörd

  4. Johanna skriver:

    Du har väl sett att Anna Book ska vara med i Arga Snickaren?!?!!! Hahahaha, längtar så efter att få se det <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer