RECENSION: Due Padri

11:49 2 Jan 2016

På nyårsafton så drack jag tyvärr Odd Spångbergs mousserande vin, Due Padri Passerina Brut för 120 kronor. 

Innan jag går vidare med den här recensionen vill jag bara poängtera att jag dricker EXTREMT mycket mousserande vin. Det är den alkoholhaltiga dryck som jag helst dricker ute eller köper hem ca jämt. Jag kunde inte bry mig mindre om det är champagne eller inte. Det finns SJUKT många goda mousserande viner för 69 kronor på Systembolaget. Ett billigt pris behöver alltså inte betyda äckligt bubbel.

Med det sagt, så händer det väldigt sällan att jag blir besviken på mousserande vin. Tyvärr så blev jag det i torsdags, på självaste NYÅRSAFTON! Jag och en vän träffades tidigt på eftermiddagen för att dela på en flaska Due Padri och 500 gram skagenröra från delikatessdisken på Hemköp City. Vi skulle summera ännu ett lyckat år, och jag hade beställt (!) Due Padri via Systembolagets hemsida eftersom det inte gick att få tag på på något annat sätt. Allt var upplagt för folkfest! 

Såhär beskriver Odd själv sitt bubbel: 

Elegant mousserande vin med smak av härliga citrusfrukter, brödiga toner och fängslande aromer av vita blommor. Små fina bubblor med mycket lustfyllda och eleganta dofter med vita frukter, persika och citron.”

FÄNGSLANDE aromer!!!! Härliga citrusfrukter!!!! Lustfyllda dofter!!! Elegant!!! Som att dricka Livet På Flaska. 

Tyvärr så stämde inte det där överens med verkligheten.  Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men såhär….. 

….det var bubbelvatten. Smaksatt med vodka och en hint av Yes diskmedel, som jag antar ska symbolisera någon sorts ”citrus”. Det kändes ungefär som att dricka en dåligt gjord Skinny Bitch (vodka och sodavatten). För att dämpa citrusen har man haft i något sorts ströbröd, som gör att smaken neutraliseras och istället smakar lika tomt som Kringlan Svenssons bokningskalender. Jag kan tänka mig att det skulle vara godare att dricka ansiktsvattnet från Löwengrip Care & Colors hudvårdsserie. 

Jag tycker faktiskt det här var så himla tråkigt. Jag ville verkligen gilla Due Padri. Tyvärr så är det verkligen inte värt de 120 (!) kronor som varje flaska kostar. Direkt efter vi tvingat i oss hela flaskan så öppnade vi en svart Freixenet för 84 kronor, och det blev nästan en religiös upplevelse att återigen få dricka bubbel som det ska smaka. Due Padri hade fått mig att tvivla på det mousserande vinets helande kraft. Det var kanske en av de mörkaste stunderna under hela 2015. 

Dessutom så tycker jag att det är oroväckande att vinet kommer från Italien, men INTE är en prosecco. Det står bara ”brut” på flaskan. Jag är ingen sommelier, men jag misstänker att det är gjort på en sämre sorts druvor och därför inte får kallas för prosecco. ”Brut” däremot kan ju vara lite vad som helst. 

Jag vet faktiskt inte när det skulle passa att dricka en flaska Due Padri. Först så tänkte jag att det är ett bra vin att dricka om man vill bli full snabbt och skiter i vad det smakar, men ett sånt vin betalar man knappast 120 kronor för. Due Padri är alltså inget att bygga en fjortisfylla på. Till alla övriga sammankomster och fester som livet bjuder på, så kan jag komma på en MÄNGD av viner för 70-80 kronor som är godare än Due Padri. 

Skål! 

 

13 kommentarer | “RECENSION: Due Padri”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Charlotte skriver:
 2. Charlotte skriver:
 3. Elin skriver:

  Ser gärna en lista på vilka bubbel du rekommenderar! Jag lyckas alltid köpa halvdana även om jag betalar dyra pengar, vägrar acceptera det faktum att jag kanske inte gillar bubbel! Litar på dina smaklökar till fullo och stryker härmed due padri från listan på alkoholhaltiga drycker att testa.

 4. Mb skriver:

  Men Frans! Hur ska odd och Isabella ha råd med fortsatta renoveringskostnader när du totalsågar hans inkomstkälla?! Jag blir nervös på riktigt nu..
  Vill passa på o tipsa om den proseccon med orange etikett som finns på bolaget. Typ 80 spänn! Sååå god!

 5. Bubbel skriver:

  För lite mer än 69, men betydligt mindre än vad plånkan lättar för äkta vara (94 pix) får du Privat (numero 7904), en snustorr Cava. I mitt tycke bland det göttigaste i champagneglaset. Med en stilig etikett och ett schnajsigt namn, dessutom.

 6. Rebecca skriver:

  Håller med Elin, vill också se vilka bubbel du rekommenderar!!!!

 7. hannah skriver:

  vill OCKSÅ SE bubbelrekommendationer!!!!!!

 8. Anna skriver:

  Hej, instämmer i ovanstående kommentarer och vill jättegärna höra dina rekommendationer om prisvärt bubbel! Kan du inte även påminna oss om samarbetet med Linda Skugge dazumal?

  /hälsningar från en 40+plussare som läst dig i flera år

 9. Matilda skriver:

  Nu fick du mig att söka upp deras jävla hemsida, vilket förvisso var ganska underhållande.
  ”Elegant fest- och vardagsvin med en härlig fräsch smak av exotiska toner så som citrus, päron och jasmin.” Fest OCH vardagsvin, dra på trissor. Också de mycket kända, fräscha och exotiska tonerna av citrus och päron.
  Sen har du rätt i att det inte är en prosecco, men jag misstänker att det är gjort i samma stil fast på en annan druva. Att den då skulle vara brödig känns högst osannolikt. De där vita frukterna har jag heller aldrig hört talas om…spontant kommer jag inte på en enda vit frukt. Känns som Odd och co behöver ta in en konsult för att hjälpa till med texter och beskrivningar.

 10. Anna skriver:

  Haha, grym recension. Men du missade ju background storyn kring vinerna! Den förklarar ju allt!

  ”Då:
  mobilen surrar, en snabb dusch, dubbel espresso – lite pronto.
  Nystruken skjorta, putsade skor.
  Måste dra – möten, affärslunch, tjänsteresa, hotellbarer, taxi hem
  och sedan -polarna och fotbollen… nätterna.

  Nu:
  två nyblivna fäder.
  Barnvagn gata upp och gata ned… parkerna.
  Hallå, pappan med barnvagn därborta, en latte kanske?
  Strax jollrar bebisarna och farsorna pratar barn och affärer.
  Idéer föds och begravs
  – alla utom en:
  Tanken på en egen serie riktigt goda viner som alla har råd med
  och som passar till det mesta.
  vad den ska heta? Due Padri=två fäder”

 11. Matilda skriver:

  Hahaha magiskt Anna! Läste inte ens resten, fastnade bara på deras shitta beskrivningar av vinerna.

 12. jahaja skriver:

  Hur smakar vita blommor? Jag åt en vitsippa en gång som barn, det var extremt bittert och, tror jag rätt giftigt – jag mådde i alla fall rejält dåligt resten av dagen. Varför skulle någon vilja dricka ett vin med sådan smak/konsekvenser?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp