Tre personer som borde blivit helgon istället

12:47 5 Jun 2016

Skärmavbild 2016-06-05 kl. 12.06.23

Idag vaknade jag upp till nyheten att Sverige har fått ett nytt helgon!

Först tänkte jag ”Åh, äntligen har påven läst Agneta Sjödins pilgrimsvandringsbok ‘En kvinnas resa’ från 2008″, men så visade det sig att det handlade om Elisabeth Hesselblad, en nunna född 1870. Inte nog med att hon är död sedan 50 år tillbaka, hon kommer dessutom från Skövde.

Jag är faktiskt besviken! Jag är inte katolik, men… Jag tycker det är trist att när Sverige väl får ett helgon är det någon man aldrig tidigare har hört talas om! Nedan kommer förslag på tre personer som jag tycker förtjänar helgontiteln bättre.

Kul möte på förmiddagen men i övrigt bara total stresspanik idag. Hinner inte med en bråkdel av allt som ska hinnas med och listan känns en kilometer lång. Ett axplock av saker som ska fixas just nu; handla mat, hämta ut paket, köpa födelsedagspresenter till Charlie, hämta tårta, köpa engångsartiklar till födelsedagsbjudning, sätta över pengar till insamling presenter lärare i tre klasser, skicka kvitton till revisorn, skriva färdigt beställd låttext, handla sommarkläder till tre barn som växt ur allt, boka tågbiljetter för dottern till moster, boka flygbiljetter till sönerna till mormor, städa hemma inför födelsedagsbjudning, lämna in mattor på tvätt, köpa lite billiga shorts i en storlek jag faktiskt får på mig istället för allt i garderoben jag bara får upp till knäna nu, skicka manusfeedback på nya super-charlieboken osv osv osv. Detta plus bebis o bokskrivande, plus försöka vara social, ja det känns ibland lite övermäktigt. Men oh well. Imorgon är en ny dag och nya tag. Och jag har åtminstone guldskor på mig! ??✌?️ #iminagylleneskor #ensåndärdag #vetnioxåharsånahärdagar

A photo posted by lackberg (@lackberg) on

Camilla Läckberg. Det är verkligen inte alla som klarar av att vara internationell bästsäljande författare samtidigt som man är småbarnsmamma och gift med ett lite äldre barn, dvs Simon Sköld. Någon borde uppmärksamma Camillas dagliga kamp.

Skärmavbild 2016-06-05 kl. 12.18.30
Skärmavbild 2016-06-05 kl. 12.19.48
Skärmavbild 2016-06-05 kl. 12.20.03

Daniel Paris. Daniel sprider dagligen unik visdom på Twitter och kommer med ovärderliga livstips, t.ex. att man ska ”vara snäll” och ”ha ett gott hjärta”. Ser du det, påve Franciscus? Att bli utsedd till helgon skulle dessutom vara ett helt okej tröstpris efter att ha åkt ut i semifinalen till Hela kändis-Sverige bakar.

Prinsessan Birgitta. Heliga Birgitta levde och verkade på 1300-talet. Prinsessan Birgitta är dock levande i allra högsta grad, och får väl ses ungefär som en nutida Heliga Birgitta. Det finns faktiskt många likheter mellan deras liv! Både heliga Birgitta och prinsessan Birgitta flyttade till exempel till Sydeuropa i vuxen ålder. Heliga Birgitta flyttade till Rom för att komma närmare Gud, och prinsessan Birgitta flyttade till Mallorca för de högklassiga golfbanorna och de billiga ciggen.

3 kommentarer | “Tre personer som borde blivit helgon istället”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Hahaha! Du är bara bäst Frans!

  2. Lady La skriver:

    Läckbergskan glömde visst ”fila fötterna” på listan :-O :-O Borde stå ganska högt upp kan jag tycka :-O

  3. Bim skriver:

    Första meningen är så bra humor att du är värd ett pris. Guld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg