Frans granskar: Pernilla Wahlgrens sjukanmälan

8:55 15 Aug 2016

Det är drama kring Pernilla Wahlgren! Man kan säga att hon har skitit i det blå skåpet.

Tidigare i somras gifte sig Pernillas bror i Dalarna. Pernilla var självklart på plats, och kunde naturligtvis inte hålla sig från att sjunga i kyrkan! Problemet var bara att hon några dagar tidigare ställt in ett gig på en makrillsfestival (!) som skulle ha ägt rum samma dag som bröllopet.

Pernilla hänvisade då till ett läkarintyg där det intygades att hon hade ont i halsen och därför inte kunde sjunga. Detta hindrade henne dock inte från att uppträda på broderns bröllop. Expressen har pratat med den ansvarige för makrillsfestivalen:

”Att hon trots de stora halsproblemen sjungit på sin brors bröllop fick halländska fans att reagera, vilket Hallands Nyheter var först med att berätta. Detta eftersom bröllopet hölls samma dag som hon skulle uppträtt på Makrillfestivalen i Bua.
– Jag fick ganska många reaktioner kring detta direkt. Jag kan ju inte alls bedöma hur dålig hon var i sin hals, men det är klart att jag tycker det känns konstigt att se henne sjunga på ett annat ställe än i Bua, säger Torbjörn Svahn.”

Vad tokigt att Pernilla fick halsproblem precis innan makrillfestivalen som dessutom råkade sammanfalla med sin brors bröllop! Det var bara tur i oturen att Pernilla han tillfriskna mirakulöst på själva bröllopsdagen så att hon kunde sjunga på bröllopet istället. Hade Pernilla bara mått bättre så hade hon självklart prioriterat makrillsfestivalen i Bua istället för sin brors bröllop.

Nu har Pernillas manager dessutom gett sig in i makrillbråket.
”– Hon hade och har stora problem med stämbanden, det var därför hon tvingades ställa in.

Men hon kunde sjunga på bröllopet?
– Hon stöttade sin dotter i kyrkan och sjöng EN sång. Det går ju inte att jämföra med att uppträda i en show på 45 minuter, vilket hade varit förödande för stämbanden i det läget.

Har hon uppträtt efter den inställda showen i Bua?
– Nej, hon har fortfarande problem med stämbanden. Och vi har inga shower inbokade i höst heller av den anledningen. Det enda som är planerat på scen är att Pernilla ska vara med i ”Sune”, men det handlar om små sånginsatser där.”

Det som är mest förvånande med det här är att en show med Pernilla Wahlgren tar 45 minuter. Vilka låtar sjunger hon då? Hon har ju bara Piccadilly Circus och Jag vill om du vågar från Melodifestivalen 2010. Det är på sin höjd sju minuter, om hon wailar lite extra. Vad består resten av Pernillas shower av?

Torbjörn Svahn tvivlar inte på att Pernilla Wahlgren verkligen hade halsproblem när hon ställde in. Men:
– Utifrån filmen från kyrkan kan jag inte bedöma hur sjuk hon är och om hon skulle klara att göra ett helt set på scen i Bua. Jag kan bara gå på fakta, att hon sjunger. Och är det någon dag man inte ska sjunga, så är det väl den dagen man har skickat läkarintyg och ställt in sin medverkan på grund av sjukdom, säger Torbjörn Svahn.”

Personligen tror jag såhär: Giget på makrillfestivalen i Bua måste ha varit inplanerat sedan länge, och Pernilla måste ha varit medveten om att hennes bror skulle gifta sig i Dalarna samma dag. När halsproblemen tilltog blev Pernilla förmodligen lättad över att äntligen få en ursäkt till att ställa in giget på makrillfestivalen för att istället kunna närvara på broderns bröllop.

Det är dock dumt att sjunga på bröllop samma dag som man har sjukanmält sig för att man har ont i halsen. Pernilla borde verkligen bli bättre på att sjukanmäla sig på ett mer trovärdigt sätt i fortsättningen.

Pernilla är inte direkt någon Celine Dion och kan inte komma undan med divafasoner hur som helst. Ställer man in på en makrillfestival sprider sig ryktet snabbt i fisk-Sverige, och Pernillas trovärdighet är faktiskt en färskvara till skillnad från makrill på burk.

11 kommentarer | “Frans granskar: Pernilla Wahlgrens sjukanmälan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. M skriver:

  Du glömmer ju hennes internationella satsning på en låt, C’est démon, så då är ju showen uppe i 10 min!
  https://www.youtube.com/watch?v=snd4GKg5d48

  (Kommer dessutom ihåg när den lanserades och det franska uttrycket i titeln förklarades.. Jag har bott många år i Frankrike och aldrig hört någon använda det, däremot är uttrycket c’est dément (it is crazy / insane) vanligt – tror eventuellt att hela låten är ett missförstånd..)

 2. Anna skriver:

  Hahaha, jag skrattar högt hela inlägget igenom. Jag har följt dig i många år Frans, men på nåt sätt har du lyckats överträffa dig själv i år och blivit ännu roligare? Hur är det möjligt?

  Alltid när jag skriver/hör den frasen så får jag direkt Just D:s låt, hur är det möjligt på hjärnan… Så även nu haha.

  Jaja. Keep up the good work ?

 3. ML skriver:

  Sista meningen hahahahha!

 4. Lena skriver:

  Ha ha ha, du är såååå kul !!

 5. Elina skriver:

  Du är så fantastisk med pennan(eller tangentbordet rättare sagt)

  Skrattar och fnissar hysteriskt!

 6. Tuva skriver:

  jag undrar bara varför hon tackat ja från början till ett gig samma dag som brorsan fyller år. Oavsett om hon skulle sjunga eller ej på bröllopet borde hon ju vetat ganska lång tid i förväg att det är dubbelbokat?!

 7. Grit skriver:

  Du glömde faktiskt att nämna den stora hiten ”Din kärlek tar mig med på svindlande affärer”

 8. Anna-Lena skriver:

  Ena brodern verkar stå högre i kurs än den andre.. På Nickes bröllop var hon ju tvungen att jobba. http://www.svenskdam.se/2010/03/bildspel-laila-bagges-och-niclas-brollop-blev-ett-oforglomligt-party/

 9. Erica skriver:

  Fantastisk slutkläm!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG