Eurovision i Kiev

10:27 12 Sep 2016

Som vi alla minns så hade jag väldigt svårt att acceptera Ukrainas vinst i Eurovision Song Contest i våras. Att Storbritannien röstade för att lämna EU i juni gjorde mig inte så mycket eftersom jag hade fullt upp med att bearbeta ett annat europeiskt trauma, det vill säga Jamalas vinst i Eurovision. Säg vad ni vill om låten, men de flesta eurovisionlåtarna jag gillar handlar om andra saker än deporteringen av krimtatarer 1944.

Nu står det iallafall klart att Eurovision ska hållas i Kiev. Östeuropas Göteborg. Såhär ser arenan ut:

Arenan för Eurovision 2017 i Ukraina skriker verkligen fest och glamour:(

A photo posted by Tramsfrans (@tramsfrans) on

Vid en första anblick så osar inte arenan glamour. Om jag ska vara ärlig så ser den faktiskt ut som ett sämre Ica Kvantum i en medelstor svensk stad. Man får dock tänka på att det är den sortens arenor som har fostrat Ukrainas superdivor, till exempel Ruslana och Ani Lorak. Om det duger för Ani Lorak så borde det faktiskt räcka för alla andra också. Plus de kanske säljer korv vid entrén!

Jag ska dock gå in i det här med ett öppet sinne. Det kanske blir jättebra och glammigt och superkul! Det är faktiskt inte så lätt för Ukraina heller att anordna Eurovision mitt under brinnande krig. Inte nog med att försöka lösa konflikten på Krim-halvön, att dessutom behöva ha koll på Christer Björkman och alla hans krav försvårar situationen ytterligare. Och jag ser väldigt mycket fram emot att få stifta bekantskap med Ukrainas motsvarighet till Petra Mede!

Bara jag får ett medley med Ruslana, Ani Lorak, Verka Serduchka och Svetlana Loboda så är jag nöjd. Hur svårt ska det vara att få ihop egentligen? Förväntar mig att Ukrainas humorelit sitter upptagna dag och natt med manusskrivning redan nu.

En kommentar | “Eurovision i Kiev”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sara skriver:

    Vafaan, Östeuropas Göteborg? :@

    (Jag vill förövrigt att Verka Serduchka ska vara ensam programledare. Är villig att gå i hungerstrejk och krig för att detta ska gå igenom)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer