Linda Lindorff och Kristallen – upplösningen

9:49 5 Sep 2016

Igår så var det dags för dagen vi alla väntat på. Kanske det viktigaste som hänt i TV-branschen sedan färg-TV, eller iallafall sedan Linda Lindorff grät på Instagram för att hon inte kunde dansa samba i Let’s Dance. Linda skulle äntligen få motta Kristallen för Bonde söker fru i kategorin Årets Dokusåpa. Sveriges bönder skulle äntligen få revansch för de sjunkande mjölkpriserna, och landsbygden skulle återigen blomstra som i en reklamfilm från Centerpartiet. Nu blev det inte så, men vi tar det från början.

Förmiddag: Linda Lindorff lägger upp instagrambild och meddelar att hon ska bära BRUDKLÄNNING på galan ”för att fira tio år av kärlek, bröllop och romantik”. Redan här kände jag att det höll på att spåra ur. Det är ungefär som när småbarn insisterar på att ha på sig prinsessklänning en grådassig tisdag i november när de ska till dagis, med skillnaden att Linda Lindorff är 40+.

Eftermiddag:Innan galan var Linda så ivrig på Instagram att hon inte ens kunde slutföra en mening på Instagram. Hon var bara tvungen att lägga upp selfien OMEDELBART!!!

Tidig kväll: Redan innan den tv-sända galan har börjat sändas så kommer det fram att Bonde söker fru INTE har vunnit pris för Årets Dokusåpa, och att det har skett någon sorts webbsänd prisutdelning för ett antal kategorier i det fördolda som ingen har kollat på. Eftersom jag är konspiratoriskt lagd så misstänker jag att Kanal5 valde det upplägget eftersom de inte ville riskera att Linda Lindorff skulle löpa amok i live-TV på bästa sändningstid.

Det är faktiskt JÄTTEKONSTIGT att Kanal5 inte valde att ha med Årets Dokusåpa i tv-sändningen. Det enda som tidningarna har skrivit om de senaste veckorna när det har handlat om Kristallen har ju varit Linda Lindorff. Det var ju därför folk kollade på Kristallen över huvud taget! Istället så valde Kanal5 att sända långa sketcher där bland annat Martin Melin tände eld på sig själv på låtsas.

Sen kväll: När galan är över och det ofattbara börjar sjunka in så går Linda från ord till handling. Aftonbladet rapporterar:

”Det blev ingen vinst för ”Bonde söker fru” i år heller. Precis som föregående år valde Linda Lindorff att lämna rummet när vinnaren för ”Årets dokusåpa” presenterats. Personer som befann sig utanför mässan reagerade när programledaren plötsligt rusade ut från byggnaden och gav i från sig ett skrik. Till Nöjesbladet berättar hon vad det var som hände:

– När jag förstod att vi återigen blir utan pris valde jag att lämna bordet och sedan sprang jag genom foajen och ut ur byggnaden. När jag kom ut gav jag ifrån mig ett riktigt Ronja Rövardotter-skrik och släppte ut alla känslor. Då försvann nervositeten och besvikelsen”

Alltså, Linda!!! Det måste verkligen vara söndagsångest i sin renaste form. Stå på en parkeringsplats i Älvsjö i BRUDKLÄNNING och ångestskrika ut sin besvikelse över att livet inte blev som man tänkt sig. Innan vi dömer Linda Lindorff så måste vi fråga oss själva om inte vi heller har stått och ångestskrikit på en parkeringsplats i Älvsjö en söndagskväll? Vem har inte gjort det någon gång?

Det är ännu oklart vilka konsekvenser detta kommer få för Sverige och omvärlden. Linda Lindorff har hållit låg profil på sociala medier, men risken för efterskalv är överhängande.

En snabb titt på världens börser visar att marknaden har tagit beskedet med ro, men jag följer utvecklingen löpande. ÚSA-börserna har ännu inte öppnat, och där kan mycket hända.

16 kommentarer | “Linda Lindorff och Kristallen – upplösningen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Ha ha, mästerlig avslutning på krönikan!

  2. Jonas skriver:

    Bara väntade på en artikel om detta. Hon går onekligen från klarhet till klarhet.

  3. Kattis skriver:

    Hahahah jag dör! Satt o väntade på d här.

  4. Mija skriver:

    Så roligt skrivet! ? Tycker förvisso att hon borde ha fått en Kristallen så hon fick chansen att koppla av!

  5. Fia skriver:

    Haha alltså du är bossarnas boss!!!!

  6. Lena skriver:

    Ha ha ha, du är bara helt BÄST !!!

  7. M skriver:

    Fast störande när folk metaforar helt fel (alltså Linda, inte du), Ronjas vårskrik är ju ett glädjerop, inte ångestskrik..

  8. Mizzi skriver:

    Det förvånar mig att media och skribenter tydligen älskar att göra ner Linda Lindorff. Varför? Den svenska avundsjukan? Är hon för snygg? Är hon för framgångsrik?

    Tjejen är duktig och framgångsrik. Accept it!

    Det känns verkligen tragiskt när den svenska avundsjukan visar sitt fula plyte om och om och om igen!

    Någon som ser parallellerna med dom ständiga nedskrivningarna av Anna Book? Något som f.ö. pågått sedan Anna Book var tonåring… Är det främst framgångsrika tjejer som anses vara lovliga som byte – att racka ner på och skriva ner?

    Skärpning!

    1. M skriver:

      Haha – avundsjukekortet!

      Är det någon som på allvar är avundsjuk på LL eller AB?
      Anses det som ‘framgångsrikt’ att ha varit med i Fröken Sverige(?) eller melodifestivalen på 80-talet och sedan dess varit med i Let’s Dance, och ha utbrott/sammanbrott på instagram med jämna mellanrum?

      Alltså inget ont om dessa ‘karriärvägar’ men de flesta har väl andra idéer om vad man önskar uppnå i livet?

    2. Anna skriver:

      Nej det är inte avundsjuka när man stör sig på medelålders kvinnliga OCH manliga kändisar med sjuka bekräftelsebehov!
      Men anklagelser om svartsjuka är ett bra argument eftersom det är mycket svårt att argumentera emot?!

      För övrigt noterar jag att Lindas inte alls bittra gratulationsvideo på instagram är borta nu.

  9. Anna skriver:

    Det är ju faktiskt en tragedi utan motstycke att orättvisor likt denna ska drabba en och samma människa år efter år, en människa som bara vill sprida kärlek. #prayforlinda

  10. Karin skriver:

    Heja Frans
    Jag har väntat på detta blogginlägg!!!
    Du är bara för tokig ……..

  11. M skriver:

    Nu kommenterar Linda det hela här:
    https://www.instagram.com/p/BJ9_Ae1gUYf/?taken-by=linda_lindorff

    och här:
    http://lindalindorff.blogg.tv4.se/2016/09/05/sanningen-bakom-den-galna-lopsedeln

    Linda var bara på toa, och har innan hon går sagt till alla ‘att de inte behöver oroa sig, jag ska bara till damrummet’.. (Jag säger också alltid ifrån om att folk inte behöver oroa sig när jag ska på toa..)

    Linda ‘blev lite ledsen för att vi inte fick pris’ MEN brasklappar med ett ‘jag bryr mig helt ärligt inte’.

  12. Marie skriver:

    USA-börsen lär inte alls öppna idag p g a Labor Day.

  13. Ingela skriver:

    Redan när jag läst halvvägs genom artikeln började jag längta efter ditt blogginlägg om det :)
    Är hon _sann_?! Herregud!

  14. K skriver:

    Ååh du missade hennes fantastiska video-IG som hon tog bort sen! Hon försökte berätta hur GLAD hon var för vinnarna men oh my god.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG