Anna Books hot mot SVT

10:22 11 Okt 2016

INGEN har väl glömt bort att Anna Book blev diskad från Melodifestivalen under dramatiska omständigheter tidigare i år. Det var det mest dramatiska som hänt i Göteborg sedan Göteborgskravallerna 2001. Upploppsstämning på gatorna och allmänt kaos.

Nu är Anna Book sugen på revansch. Expressen rapporterar från slagfältet:

– Ja jag väntar bara på den här låten, revanschen och möjligheten att komma tillbaka till Melodifestivalen som jag blivit lovad. Bollen ligger hos SVT och de som har lovat mig en ny låt, säger hon.

Vem har lovat dig en låt?

– Det har Fredrik Kempe gjort. Men jag väntar fortfarande.

Så du har inte fått någon officiell förfrågan än?

– Nej det har jag inte och det kan jag faktiskt ärligt säga att jag inte tycker att det är okej att de inte ens har velat ta diskussionen. Men jag är en stor flicka och jag kan gråta för mycket men jag tänker inte gråta för det här, säger hon och fortsätter:

– Det är väldigt lätt att säga saker och ting men att leva upp till det är tydligen svårare. Men jag har stora förhoppningar och förväntningar för jag tycker att jag förtjänar en ny chans. Det var inte mitt fel att låten blev diskvalificerad.

Det här är så spännande. Fredrik Kempe har LOVAT Anna en låt, men han har fortfarande inte ringt! Det enda rimliga att göra i en sån situation är givetvis att prata med Expressen och svartmåla honom och SVT. Då blir de säkert mer sugna på att ha med henne i tävlingen!

Anna Book anser att hon gjort uppoffringar och att det nu är SVT:s tur.

– Jag skickade ju faktiskt in ett helt annat bidrag och så fick jag veta att SVT ville ha mig men de ville inte ha den låten och då var jag ödmjuk och tog fajten med de låtskrivare som jag hade skickat in en låt tillsammans med, säger hon och fortsätter:

– Jag förklarade läget för låtskrivarna, ”så här är det jag måste tänka på mig själv och jag vill vara med i Melodifestivalen. Jag tycker att jag tog fajten och var väldigt rakryggad”.

Anna Book var alltså ”ödmjuk” och gick med på att ställa upp i Melodifestivalen, trots att det inte var låten hon ville ha med från början. Vilken storsint uppoffring! Om inte det där är civilkurage så vet jag inte vad som är det.

Hur kommer du reagera om det inte sker?

– Jag är alldeles för förståndig och stabil för att förbannad men jag kommer absolut bli besviken. Jag tycker inte att man gör så här, att man lovar en ny chans och sedan utsätter man en artist, och även Camilla Läckberg som skrev den svenska texten och alla andra i teamet som hjälpte till, för en sådan här sak.

– Att bara häva ur sig en sådan grej och sedan inte leva upp till det. Jag tycker att de ska visa att de har en ryggrad för annars så… jag har i alla fall en ryggrad.

Plötsligt flyttas fokus över till Camilla Läckberg! HUR kan de utsätta Camilla Läckberg för denna tortyr? Camilla Läckberg, bästsäljande författare i länder som man inte ens visste om fanns på riktigt. Hur ska hon kunna hämta sig från traumat att en låt hon skrev med tre andra blev diskad från en deltävling i Melodifestivalen? Hon har fortfarande inte kommit över det som skedde den där ödesdigra torsdagskvällen i februari. Anna Book reser sig alltid ur askan, men hur ska det gå för Camilla?

Anna Book säger att hennes förväntningar på SVT är stora.

– Så är det. Och om de inte ens vill ta en diskussion och ge mig chansen att åtminstone få prova med en ny låt, då tycker jag att de inte bara har svikit mig utan också sig själva och det som de påstår att de står för.

Får inte Anna Book ställa upp i Mello så har SVT svikit sig själva och allt som de står för. Först så bjöd man in Fria Tider till Aktuellt, och nu detta. Snart slutar jag betala tv-licens.

10 kommentarer | “Anna Books hot mot SVT”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Mija skriver:

  Haha, jag älskar din blogg! Du får en sten att skratta! ???

 2. Mia skriver:

  Många frågor väcks: På vilket sätt får Camilla Läckberg upprättelse för att Anna Book får en ny låt att sjunga när Läckbergs inte godkändes?

  På vilket sätt drabbas Läckberg om Anna Book inte får delta i år?

  Hur mår Läckberg i allt det här? Vad är hennes kommentar? Och har HON någon ryggrad?

 3. Miya skriver:

  Haha lol kolla mott namn

 4. Mya skriver:

  Och kolla mitt! omg.

 5. Meeyah skriver:

  ”Förståndig och stabil”. Exakt de ord jag skulle använda för att beskriva Anna Book! ?

 6. Emma skriver:

  Jag är lite ledsen för att du inte rapporterade om Annas uthägning av dom andra som är med i stjärnhoppningen, det va ett instagraminlägg av rang!! ?

  1. S skriver:

   Snälla, berätta!

  2. charken skriver:

   Ja Emma, berätta, snälla!!!!!

 7. Ämma skriver:

  älskar anna book

 8. Bertil skriver:

  Nya Tider, inte Fria Tider bäste Frans!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp