Carola klär av sig för världens barn

11:13 7 Okt 2016

Carola var med i P4 Extra igår! Det är drama som vanligt när hon är inblandad. Kläder kastades av och hon promenerade ut barfota från Radiohuset som en solidaritetshandling för världens barn! Ja ni hör ju själva.

Vänner, på väg i taxi nu och är extra pirrig o nervös d jag tänkt på att göra något drastiskt, viktigt och busigt i P4 intervjun nu med Lotta Brome' för VÄRLDENS BARN!!! ❤️??❤️??❤️??❤️ Har satt på mig en av mina finaste klänningar, skor och väska – som jag hade på POLARPRISET -16 och auktionera ut nu i radion för engagemanget i VÄRLDENS BARN arbete världen över. Men inte bara nog med det – här kommer busigheten..hi hi Jag tänkte ta av mig klänningen och skorna och åka hem i underkläderna… i taxin, för det är precis SÅ MÅNGA BARN HAR DET PÅ JORD: inga kläder eller ens hela skor. Jag går helt enkelt ut ur Radiohuset barfota och i min underklänning. ( Om inte Lotta fått av mig den också.. ha ha! ) Vi får se vad som händer. Men att vara beredd på att ge av något som vi också har kärt och gillar till någon som behöver det mer än oss just nu – är inte bara befriande för oss själva men ger ringar på vattnet i hundrafalt och ibland tusenfalt.. Osjälviska och kärleksfulla gärningar är något vi människor behöver öva oss dagligen på. Hålla upp dörren, upplåta vår ålats till en äldre person, ge vår jacka till någon som fryser på gatan och lita på att vi kommer finna något hemma som värmer el av någon annan som ger till oss i sin tur. Har varit med om det flera ggr då ingen vetat om mina handlingar. Att ge i det fördolda är bra och något att uppmuntra. Och MÅNGA gör det i Sverige!! ❤️ Med denna 'i ljuset' så att säga vill jag uppmuntra oss alla och fler i vårt land att bli generösa mot varandra, oavsett hur mkt el lite vi har. Gud ser till hjärtat!

A photo posted by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Innan hennes medverkan la Carola upp en bild på Instagram där hon förklarade att hon skulle auktionera ut en outfit hon burit på Polarpriset. För att toka till det lite mer skulle hon dessutom inte ha med sig något ombyte, och promenera ut från Radiohuset barfota och i underkläder! Allt detta som en solidaritetshandling för världens barn! De blir ju jättehjälpta av det!

Det är givetvis ett hjärtligt initiativ och jag känner mig lite dum som påpekar det uppenbara här, men jag förstår inte riktigt hur det hjälper världens barn att Carola promenerar barfota ut från Radiohuset till en väntande taxi. Det är ju bara löjligt. Så många barn runtom i världen som tvingas åka taxi utan skor! Verkligen starkt att Carola ringar in det problemet. Jag är säker på att barnen på Haiti mår lite bättre när de får veta att även Carola fick gå barfota 20 meter ut till den väntande taxin. Livet blir liksom lite lättare att hantera när man vet att även Carola har det tufft ibland.

Nu inväntar jag nästa medmänskliga handling från Carola. Stäng av värmen i villan i Bromma för att tänka på de som fryser på krigsdrabbade Krim-halvön! Sluta ge Zoe mat för att sympatisera med Somalia! Bli hemlös för att hedra Haiti! Varför inte!

6 kommentarer | “Carola klär av sig för världens barn”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. M skriver:

  Älskar också att hon uppmuntrar att ‘ge i det fördolda’ samtidigt som hon gör show och spektakel av sitt givande på sitt instagramkonto, med 70 000 följare..

  1. Johnny skriver:

   Men det pågår ju en kampanj just nu. Så som kändis är det väl bra att hon uppmärksammar kampanjen? Och är det nåt hon kan så är det att ordna uppmärksamhet. Här använder hon kändisskapet helt rätt. Varenda tidning skrev om Carolas taxitur i underkläderna. Och varenda tidning skrev om kampanjen. A job sell done i detta fall.

   1. Johnny skriver:

    *well done. :-)

   2. s skriver:

    Och du tror på riktigt att all denna uppmärksamhet genererade pengar som barnen har nytta av…?

 2. Emma skriver:

  Även en milstolpe när Carola räddade världen genom att köpa Hugo Boss-parfym (på tax-free) till en 15-åring på Haiti efter jordbävningen 2010.

  1. Vic skriver:

   Fast snälla! Hon gav ju en massa pengar och andra saker också! Sen att tidningarna valde att skriva om just parfymen är ju en sak. Kanske inte det viktigaste att få men den var ju ändå uppskattad!
   Är inget Carola-fan men blir så trött på att hon jämt ska smutskastas och hatas.
   Hon utnyttjar iallafall kändisskapet till bra saker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp