H: Young L med cool-kille-röst

12:45 6 Feb 2014

 

Young L har lyssnat på Para finns och nån av 00-talets viskande rappare och gjort en egen blandning. Resultatet är alltså Wet som du hör i videon ovan. Nån som heter Boogz Boogetz rappar också men skit i det. Det här är första gången på skitlänge känns det som jag hör en ny Young L-låt. Sen soloalbumdebuten kanske 2008 har Young L regelbundet släppt nya tapes och typ alltid lyckats hålla sig i min ipod, nu var det ett litet tag sen dock så fy fan vad kul att Wet kom nu. Den här sången kvalar direkt in på typ topp 20 bästa Young L-låtar nånsin, och det säger extremt mycket hörni.

Förresten så kom Petter hem från USA för nån vecka sen kanske. Han gav mig ett par mjukisbyxor från Pink Dolphin (som jag ska ge han pengar för) och i present ett ex av The Packs debutskiva Skateboardz 2 Scrapers. Asså fy fan vad fet den är fortfarande. Den kom ändå 2006. Detta var ett drygt år efter att de släppte ut Vans på nätet och Too Short bestämde sig för att samla ihop gymnasie-eleverna Lil B, Stunnaman,  Lil Uno och Young L i en studio för att spela in en skiva. På denna tiden var det seriöst svårt att få tag på deras musik. Jag var tvungen till att lita på att nationofthizzlam la upp lite mp3s.

 

Från vänster till höger: Lil B, Stunnaman, Young L och Lil Uno. Tack Petter!

Vem visste då att två av de fyra grabbarna på framsidan åtta år senare skulle ha råkat influera extremt mycket rap. Utan Young Ls beatkatalog från 2005-2009 kanske skulle folk som DJ Mustard/Leauge of Starz/P-Lo göra g-funk eller nåt sånt antagligen, eller ha hittat på nåt eget sound vem vet. Tycka vad ni vill om Lil B, utan hans berättande, hans refränger, hans referensanvändande, hans förhållningssätt till skapande hade rappare låtit/sett ut/pratat och betett sig annorlunda idag. Skönt för alla som gillar allt som influerats av Lil B men inte gillar Lil B att Lil B influerade alla så pass mycket att det finns lite nya och häftiga saker att tycka om! 

Här kan ni höra några sånger från albumet. Här är en sång från mixtapet som inte är Vans:

 

 

Av: Hugo

En kommentar | “H: Young L med cool-kille-röst”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Northern Soul skriver:

    Hur har ni kunnat missat Norrlandsfavoriterna Trainspotters, Supersci och nykomlingen Gonza-ra? Låt oss höra detta i nästa avsnitt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg