S: GANGSTA BOO + LA CHAT + MIA X

9:21 21 Mar 2014

253f27b70c71b45c25787968c069b880.jpeg

För en tid sedn dök det här omslaget upp på internet. Jag dog lite grann. Vilken jävla drömtrio, Gangsta Boo, La Chat och Mia X.  Vi snackar verkligen original queens of southern rap. Boo och Chat har ju jobbat på ett mixtape tillsammans ett bra tag nu. Tapet, som ska heta Witch, skulle egentligen släppts i mitten av februari, men lyser fortfarande med sin frånvaro.

Bitchy är något av en throwbackhistoria, men låter ändå hyfsat fräsch och modern. Det är verkligen Three 6-soundet fast i en version för 2014. Jag är helt okej med det. Min aversion mot retro och nostalgi gäller ju bara sån musik som jag inte gillar, till exempel boom bap.

Det som gör mig allra gladast med Bitchy är helt klart Mia X närvaro. Jag minns en tid då jag hyfsat nyligen upptäckt Three 6 och Gangsta Boo, jag lyssnade på Gangsta Boos Can I Get Paid cirka varje dag i kanske ett år. Jag skojar inte.

DJ play my song Where them dollar at by Gangsta Boo/ plus another southern diva Mia X is coming too

Det där var mitt första möte med Mia X, och ledde till att jag desperat sökte efter hennes musik på Napster/Kazaa/DC++ eller vad man nu använde sig av på den tiden. Det var fan inte så jävla lätt att hitta och i flera år kämpade jag mig igenom många konstiga delar av internet i jakt på Mia X kompletta diskografi. Nu känner jag mig mest glad över att Mia X faktiskt gör lite musik igen!!

Vi avrundar detta inlägg med en av mina favoriter bland Mias gästverser. Älskar den här låten, älskar budskapet (lol), älskar hur Mia X levererat grown woman rap i typ femhundra år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG