H: Young L är i mid-season form

3:54 25 Aug 2014

ih2rizi-.jpeg

 

Young L är som exakt alla vet den kreativt ansvarige bakom de senaste årens största och mest framgångsrika sound inom rap. Tyvärr övergav han ju soundet nåt/några år innan gemene man fick nys om det och gav det namnet DJ Mustard-soundet. En del av er känner kanske till honom ändå pga mini-framgångarna med Loud Pockets för nåt år sen. Och alla de där konstiga skivorna som är de enda skivorna från genren annan musik (aka ej rap eller sång på beats) som jag lyssnat påde senaste åren, de var ändå rätt populära. 

När Young L skapade detta sound kanske han gjorde det för att dölja att ingen av medlemmarna i The Pack just då var så där enormt vassa röster, för med facit i hand känns det tydligt efter upprepad påpekan av The Martorialist: detta sound är en enda stor utjämnare av sångkvalitet. Det Martorialist menar är att typ alla låter bra på detta sound, det spelar ingen som helst roll om du som rappare faktiskt ÄR jättebra eller om du är bara typ en videokonstnär med lite hippa kläder, du kommer kunna göra en hit med ett ratchet-beat. Om det inte är en hit är det ändå en helt klart duglig sång. Jag hade ju aldrig lyssnat gång på gång på sånger av Lil Debbie om hon försökte låta som typ Gucci Mane.

För Young L är ju inte en enorm vokalist, men han kan fanimig ändå göra enorma låtar. Lyssna på helgens 100z:

 

 

/Hugo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg