PREMIÄR: Leslie Tay – Vems Fel (NU ÄVEN VIDEO!)

9:50 22 Okt 2014

UPPDATERING: Här är videon!

 

På Nöjesguidens dagsfest under Way Out West fick jag stifta bekantskap med Leslie Tay, och sedan dess har vi längtat efter ett släpp från honom. Vems fel är en mjuk och luftig R&B-låt, som berättar om en tillvaro präglad av våld och förlorade möjligheter. Istället för att komma med enkla förklaringar eller peka finger frågar Leslie rakt och öppet vem som bär skulden. Vi är överlyckliga att få höra R&B på svenska, och vi är överlyckliga att få höra Leslie dela sina erfarenheter på perfekt Malmö-dialekt.

Leslie, som tidigare rappat och redan har haft huvudrollen i en dokumentärfilm, ingjuter mycket framtidshopp för svensk R&B. Precis som vännen och kollegan Cherrie har han en oslagbar R&B-känsla i rösten, en känsla vi nästan aldrig tidigare hört på svenska. Jag är euforisk. Det är modern och fräsch R&B på svenska skånska och jag vill bara höra mer!!

Vems fel hade smygpremiär på Musikguiden i P3 redan i måndags. Vi är väldigt stolta över att få premiära debutsingeln idag när den släpps på Spotify. Lyssna på Leslie Tays Vems fel:

Låten finns på Spotify och video kommer inom kort!

/S

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG