H: Free Yae Yae Jordan?

9:26 5 Dec 2014

 

Jag har ingen aning om den 18-årige Detroit-rapparen Yae Yae Jordan är skyldig till det dödsfall han häktades för nyligen och jag känner mig lite kluven inför hur djupt jag vill gärva ner mig i hans musik. Å ena sidan är det här något av det bästa från 2014 jag upptäckt nu i december (när jag ger saker jag missat under året chansen). Å andra sidan kanske det här är det sista vi nånsin får höra från honom. Härifrån kan vi inte göra mer än att hoppas att han är oskyldig och att han släpps så att han kan släppa mer musik, hoppas på att hans karriär inte tagit slut innan den började. 

Just nu håller jag mig till att notera att låten Neigbhourhood Crook i videon här ovan är skitbra. Jag kanske kommer kolla på den där entimmes-dokumentären om honom som var relaterad till videon också vi får se. 

Anledning till att jag gillar denna låten är att den påminde väldigt mycket om hur Oakland-gänget Livewire lät för några år sen. Högt temp och gutter. Jag är mycket besviken men inte förvånad över att jag inte kommer på det perfekta exemplet (pga sämst minne för sånt), men med eller utan perfekt exempel är jag 100% säker på att Yae Yae hade passerat helt opasserat på en Philthy Rich eller J Stalin-skiva typ 2010. Kanske för att produktionen på Neighbourhood Crook låter som en upp-speedad DJ Fresh-produktion. Aja Dope Boy med Philthy Rich får funka som jämförelse:

 

 

Det är helt oklart hur det kommer sig att Yae Yae på denna sång låter som bukten för fem år sen, kankse för att midwest alltid haft en go relation till bukten. Kanske eftersom att Livewires sound också är exakt samma sound som många stora underground midwest-rappare har. Kanske är likheterna helt och hållet en slump denna gång, för det är ingen exakt kopia liksom.

Hursom, frias Yae Yae tror jag att han kan ha en åtminstone har en lika framgångsrik karriär som Livewire-gubbarna haft, dvs lång och varsam framgång lokalt. Kanske kan han till och med slå större, han är ändå signad till Chief KeefGLO Gang. Jag menar han kanske slipper betala typ 100 miljoner dollar för en Chief Keef-vers i alla fall (som messy marv påstår att philthy rich gjort).

Här nedan är en bild på Yae Yae tillsammans med Chief Keef, som signade Yae Yae i juli.

 

yaeyae-jordan-chief-keef.png

 

/Hugo

2 kommentarer | “H: Free Yae Yae Jordan?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. There are lots of online card game but hearts is most amazing one in this only 4 players can include and the plating rules is according to turn wise so follow this hearts card game online many people often hunt for this to play online.

  2. free robux generator skriver:

    Free Robux Roblox Hack Proof Game Creator free robux generator

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp