Recension: Fifty Shades of Grey

4:07 14 Feb 2015

Glad alla hjärtans dag, mina gummiplommon!

Tänkte bara skriva och önska er en fin dag och, dagen till ära, skriva lite om Fifty Shades of Grey som jag såg i torsdags på galapremiären. Japp. Den såg jag. That happened.

För det första tänker jag gå rakt på sak och säga att det var en värdelös film. Alltså på riktigt. Och då är jag inte ens jättepryd. För er som levt under en sten de senaste åren, kan jag berätta att Fifty Shades of Grey, kort sagt, är en porrfilm. Min mamma hade lämnat biosalongen i ren protest efter tio minuter om hon varit där. Hon är pryd.

Det hela börjar med att huvudpersonen Anastasia ska intervjua mångmiljardären Christian Grey som alla säger är assnygg men som egentligen inte alls är det. Hon är övernaturligt blyg och av någon jävla anledning blir Christian kåt som fan av detta, trots att han jobbar på en plats med cirka hundra supersexiga sekreterare. Hon får sin intervju och ringer sedan Christian på fyllan. Han ragear över att hon är lite ”på kanelen” – fullt befogat (nä) – och åker för att hämta henne – som en gör (speciellt när en träffat en människa en enda gång tidigare) (nä). Någon dag senare tar de en kaffe (eller om detta var innan Anas supercraycray fylla, jag minns inte, men det är inte relevant ändå), de har en konversation som är lika givande som att stirra på en hög av hundbajs, Christian lägger tre fingrar på Anas kind, hon upplever något som är misstänkt likt en vaginal orgasm och han skriker sen att hon ska stay away from me eftersom I don’t do romance.

Wow, Chrille. Chilla.

Sedan händer ungefär ingenting under filmens resterande två timmar, bortsett från extremt grafiska sexscener, Ana som biter sig i läppen och Christian som är en creepy stalker dude som jag personligen hade velat eskortera till yttre Mongoliet med första bästa godståg.

Å andra sidan fick vi goodiebags med godis, så jag ger filmen fem av fem nässprayar.

106 kommentarer | “Recension: Fifty Shades of Grey”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Johanna skriver:

    TACK! Blev halvt om halvt påtvingad böckerna av en nära vän, tog mig inte alls igenom halva första och var tvungen att lämna tillbaka dem… Så otroligt dåligt! Och porrigt! (Så nån film lär det inte bli!)

    1. Clara Henry skriver:

      Sjukt porrigt ja, i bemärkelsen att det enbart är snubben som ska njuta och tjejen bara blir ett sekundärt objekt. Bläää

  2. JuliaSL skriver:

    Hmm… Vad får man i en goodiebag vid en porrfilmspremiär?

    1. Clara Henry skriver:

      Mycket bra fråga! Vi fick en kvällstidning, nagellack, värmeskydds-hårspray, choklad, lakrits, chips och… lite reklam. Värt!

  3. Anonym skriver:

    Jag vet att alla får ha egna åsikter kring detta men ni borde verkligen läsa andra och tredje boken innan ni uttalar er då allt totalt förändras. Ana blir aldrig Christians sub efter att hon lämnar honom i första boken och han förändrar sin livsstil då han förstår att han älskar henne. Dem gifter sig i tredje boken också och är precis som vilket par som helst. Han lämnar allt det där konstiga bakom sig för Anas skull och för att han inte vill hålla på med sådant längre.

    1. Ellen skriver:

      varför bry sig om vad som händer i bok två och tre när man recenserar filmatiseringen av bok ett? Det är ju helt irrelevant.

    2. Clara Henry skriver:

      Kul, då ser jag fram emot de två kommande filmerna! Denna info gör dock inte ettan till en bättre film i mina ögon.

    3. Camilla skriver:

      Jamen tack då… jag har varken sett filmen eller läst böckerna. Men nu vet jag ju vad som händer… :S

    4. rob skriver:

      Spoiler alert. .nu vet jag nästan allt..
      Inte schysst

  4. Karolina skriver:

    Herregud, jag förstår inte ens varför folk ens skriver såna böcker, och att göra en film av av det…ugh

    1. Clara Henry skriver:

      Jag fattar engagemanget liksom, vem gillar inte att bli lite småupphetsad av en roman, speciellt när det är så himla tabubelagt att kvinnor har aktiva sexliv. Däremot hatar jag hur hela stalkerbeteendet avdramatiseras, och hur BDSM framstår som något som den ena parten kan kräva. Ugh.

  5. Erica skriver:

    Oj så bra att vi alla kan tycka olika :) själv älskar jag både böckerna och filmen.

    1. Clara Henry skriver:

      Jaa jag hörde från massa som var på samma visning att de tyckte den var jättebra, sjukt spännande!

  6. Elin skriver:

    Har flera kompisar som sett/vill se filmen och jag vill bara skrika hela den här listan i ansiktet på dem. Förstår inte hur denna bok/film framställs som ”romantisk” och att Grey ska vara ”den perfekta mannen”. UGH http://theramblingcurl.blogspot.se/2014/02/fifty-abusive-moments-in-fifty-shades.html?m=1

    1. Clara Henry skriver:

      Fattar inte heller. Jag hade gått in i Usain Bolt-mode och sprungit snabbast möjligt i motsatt riktning.

  7. Karin skriver:

    Har läst så många recensioner av denna film den senaste veckan utan att bli det minsta klokare (eller gladare), men du skriver med en sådan humor att man inte kan göra annat än dra på smilbanden och skratta högt. Tack för att du gjort min dag (och många andra) Clara, du är helt fantastisk! :)

    1. Clara Henry skriver:

      Åh, denna kommentaren gjorde lätt min dag. Tack!! <3

  8. Lars Ohlsson skriver:

    50 shades of abuse

    1. Clara Henry skriver:

      50 shades of nämen-usch-va-vad-säger-han-till-henne-vilket-rövhål.

  9. Josefine skriver:

    En fråga, har du läst böckerna?

    1. Clara Henry skriver:

      Nej. Tänkte skriva ”dessvärre”, menat som att det alltid är kul att jämföra böcker med filmatiseringar, men vet inte ens om jag tycker det är så dessvärrigt att inte ha läst dem.

  10. Luckieee skriver:

    Asså, jag har inte sett filmen än. Men folk har rekommenderat den till mig. Borde jag se den? Eller är den SÅ dålig? xd

    1. Clara Henry skriver:

      Om jag inte sett den på premiären hade jag nog gått och sett den ändå, bara för att kunna hänga med i vad alla snackar om och ha en åsikt osv. Men tro mig när jag säger att den var värdelös, efter tjugo minuter började jag bli rastlös och uttråkad, så ja, den ÄR dålig. Å andra sidan är den så dålig att jag skrattade högt flera gången, det kanske gör den mer sevärd?

    2. Luckieee skriver:

      Okej, får väll se hur det blir! Btw. Döööör för att du svarade!<3

  11. Marcus skriver:

    Jag tycker bara synd Mongolerna som får dras med Christian Grey om du skicka honom dit

  12. Lina skriver:

    TACK. Håller fullständigt med. Jag tänker bara på vad det här sänder ut för signaler.. Mannen som är den dominerande och kvinnan som inte har någon talan och som används för att mannen ska ställas till freds. Jag förstår inte hur folk kan tycka att filmen är ”den bästa de sett” utan att ens reflektera över detta? Jag förstår att det är en film och ”inte verklighet”, men snälla någon det här är extremt (fel)!

    1. Saga skriver:

      Läs boken…

    2. Mocka skriver:

      Håller med, läs boken… och det finns dessutom människor som tycker om den typen av förhållande, mig inkluderat! Så var så vänlig och haspla inte ur dig saker som kan vara kränkande, bland annat mot mig och min pojkvän!

    3. Sofie skriver:

      Ska vi läsa boken tillsammans? Då kör vi.

      ”No,” I protest, trying to kick him off. He stops. ”If you struggle, I’ll tie your feet too. If you make a noise, Anastasia, I will gag you.”

    4. Nell skriver:

      Till alla er som gillar den här typen av förhållanden lever nog inte riktigt i ett förhållande med en kränkande, kontrollerande stalker till kille. Det har jag gjort och även min vän. För min del gick det bra. Men min vän hade inte sådan tur utan hennes liv tog slut på Fårö i somras. Sorgligt men sant! Men är ni så dumma att ni glorifierar sådant här, och på fullt allvar tror att det är bdsm det handlar om och inte övergrepp, så önskar jag att ni verkligen får smaka på det på riktigt. Ska vi se hur mysigt ni tycker det är när era framtänder är plastproteser.

    5. Karin skriver:

      Sofie, ””No,” I protest, trying to kick him off. He stops. ”If you struggle, I’ll tie your feet too. If you make a noise, Anastasia, I will gag you.”

      Det där stycket handlar om att Christian ska ta av hennes skor när hon varit ute och joggat, men hon vill inte det för hon luktar illa/svettas. Hon skojar alltså med honom.
      Så snälla, innan du skriver en massa, läs hela stycken och läs ALLA böckerna för jag tröttnar på er som säger att det är våld, våldtäkt osv. ALLT i böckerna är från ANA’S synvinkel, det är HON som ber om saker, HON som ber honom ta henne till rummet, HON som vill testa det ”ondaste” HON som inte använder stopp ordet och när hon väl gör det så SLUTAR han. Läs böckerna :) Tack!

    6. Lina skriver:

      Vet inte om man kan svara på enstaka svar på sin egna kommentar, men här kommer väl mitt svar till alla i så fall.
      Jag bryr mig inte om boken i det här fallet. Jag har inte läst böckerna, nej, däremot kommer jag troligtvis att göra det och hoppas att böckerna är bättre :) Men det jag skriver handlar om FILMEN och inget annat. Böckerna har i det här sammanhanget ingenting med det att göra. Jag skriver vad jag tycker om filmen och att den på många sätt är fel och sänder ut fel signaler, enligt mig.

      Och till dig ”Mocka”: Jag har inte varit kränkande på något vis, mot dig och din pojkvän eller någon annan. (Och tar du illa vid dig är det inte meningen..) Att du anser er ha ”den typen av förhållande” känns mycket märkligt. Att din pojkvän skulle vara den enda dominerande och att du används för att din pojkvän ska ställas till freds, det tror jag inte riktigt på. Eller rättare sagt, jag hoppas (!) innerligen inte att det inte är så. Och om du syftar på BDSM (vilket jag för övrigt inte nämt i min kommentar) är inte det det som visas i filmen, vad jag vet.

  13. Jesper skriver:

    Då är det inte bara jag som skratta igenom filmen!

  14. clara skriver:

    vad härlig du är Clara :D haha bästa recensionen ;)

  15. Ulrika skriver:

    Men jamie är ju en pudding. gillade han när han var med i once upon a time

  16. jonathan skriver:

    så jävla härlig! din idon’tgiveashit-approach (om man får kalla den så) och sköna ironi är vad som har fått mig att följa dina vlogs alla dessa år :)
    5 av 5 mikrovågsugnar

  17. Tove skriver:

    Hahaha vad härlig du är, trots att jag ääälskade filmen!

  18. Mirre skriver:

    Wow vilket grymt språk du har! Jag tycker att det är alldeles för vanligt med bloggare som varken kan stava eller hopskriva… Bra inlägg också, underhållande!

  19. Bernhard skriver:

    Är det här en film som man kan kolla med sina homies för att ha en festlig tid? Eller duger den inte ens till det?

  20. Amanda skriver:

    Om man har läst boken så är filmen bra

  21. Ebba skriver:

    Man måste ha läst böckerna för att helt förstå filmen

    1. Saga skriver:

      Jag håller helt med!

    2. Elvira Sandh skriver:

      åh äntligen någon mer som säger det! läs böckerna först för filmen är bokbaserad!

  22. Rebecka skriver:

    haha, åh vad jag älskar din ärlighet Clara! Världens bästa blogg har du också!

  23. Helena skriver:

    Asså du och dina goodie bags

  24. Nathalie skriver:

    För det första, TACK för att du skriver din recension med lite humor och inte gör som vissa buttra människor som klankar ner på den totalt.

    För det andra, jag själv har inte sett filmen ännu (ska se den imorgon) men jag har läst alla 3 böcker så jag vet vad jag har att vänta mig.

    Det är sååå många som har sagt/skrivit att om man läst böckerna får man en mycket bättre känsla av filmen. I filmen vet man inte alls vad Ana tänker och känner osv. Sånt får man ju följa med i boken liksom, och det är så mycket bättre enligt mig.

    Ja, första filmen/boken är brutal men spännande ändå. De andra två är helt underbara, alltså man får reda på såå mycket och det hela övergår liksom till kärlek.

    Så snälla läs böckerna eller vänta till de andra två filmerna innan ni sågar hela fifty shades-serien totalt. :)
    Finns egentligen så mycket jag vill säga om detta men vill inte skriva någon novell här haha.

    1. Jenny skriver:

      Håller mig dig totalt! Visst 1an kan i sig vara brutal om man väljer att se det på det sättet, men för oss som läst alla tre böcker så vet vi allt fram a till ö. Bok 2 och 3 har så mycket mer känslor i sig och man får verkligen se en helt ny sida av båda två!

  25. Amanda skriver:

    Jag har läst boken men har inga direkta planer på att köpa resterande böcker, även fast jag läst att dom är bättre. Kan dock tänka mig att filmen inte var speciellt bra för hon är blyg och även introvert, alltså tänker jäkligt mycket mer än hon agerar och pratar – det ger inga bra filmer. Skulle heller aldrig gilla att se den på bio, det är lite too much att se på en så stor skärm…

  26. Amanda skriver:

    när man läst alla böcker förstår man varför han reagerar som han gör, innan du klangar på det kanske du ska läsa ALLT, det är oftast då man förstår.

  27. Jenny skriver:

    Jag ska inte säga att din recension inte är bra, utan att jag inte håller med dig. Jag tyckte filmen var riktigt bra och kanske är det för att jag vet vad som väntar, och ser romantiken och spänningen mellan dem. Det som stör mig är att om man nu vet vad som väntar varför då gå och se den och klanka ner på den? Jag kan förstå att man kan bli besviken om man gillade boken och läst den, och att den nådde ens förväntningar. Men om man är ”emot” de scener som är i den och uppbyggnaden av filmen, varför, och då menar jag verkligen, varför se den? Detta är alltså mina tankar kring detta hysteri som inte verkar få ett slut…

    1. Emelie skriver:

      Håller med dig!
      Om man läst böckerna vet man innebörden och självklar vet man vad som ska förväntas av filmen. Om man inte gillar historien ska man självklart inte gå och se filmen och tro att den ska bli annorlunda. Själv älskar jag böckerna och hoppas verkligen att filmen får med alla dessa kontrollerade scener och speglar mr grey som han ska speglas. (En kille med ett sjukligt kontrollbehov som både hatar och älskar kvinnor på samma gång. En kille som är speglad av sitt förflutna och själv bli utnyttjad innan han träffar Ana. Det är en historia om en mans rehabilitering och om hans skeva bild på romantik). Men detta vet man väl om man läst alla böckerna. Verkar inte vara många som gjort det.

  28. Anonym skriver:

    Hur många filmer visar speglar egentligen helt och hållet vad som sannolikt skulle kunna hända i verkligheten?

  29. Emelie skriver:

    Clara jag såg dig på rapport idag eller Sydnytt va en kanske

  30. Fan, vad du är bra. Grym recension, haha! <3

  31. Johanna skriver:

    Jag har löst första boken och tyckte den va väldigt bra, tills jag öppnade andra boken, snark! Jag försökte läsa den så många gånger men de va ju bara en repris på första boken och de gjorde första boken dålig. Har haft delade tankar om att se filmen men efter den här recensionen måste jag ju nästan gå och se den så jag får de bekräftat att den är dålig. Stör mig så mycket på reklamen på tv av den, kanske för att mr Grey är sjukt mycket snyggare i mitt huvud än den som spelar han!

  32. Jasmine skriver:

    ”You need to learn to manage my expectations. I am not a patient man.”

    He’d probably like to beat the seven shits out of me. The thought is depressing.

    Jaaa, vad kan man säga? Glad alla hjärtans dag! Jag hoppas att eran drömkille inte vill slå er gul och blå och gör er deprimerade till skillnad från Mr. Grey här!

  33. fanny darling skriver:

    rekommenderar alla att läsa det här blogginlägget, oavsett om ni tycker om 50 shades eller ej, det är långt men väldigt läsvärt, och viktigt: http://theramblingcurl.blogspot.co.uk/2014/02/fifty-abusive-moments-in-fifty-shades.html?m=1

    ps, tack för en underhållande skriven recension clara! x

  34. Elsa skriver:

    Har med sett filmen och den var jätte bra. Försår inte varför du skriver så, eller jo alla har rätt till att tycka vad man vill. Men du överdriver bara ”lite” . LOL

  35. Ida skriver:

    Har du läst boken? Det känns inte så..
    För hade du gjort det så hade du vetat vad som skulle komma. Det handlar ju om att han har undergivna, men alla tycker vi olika.
    Ska själv se filmen idag, har hört från folk att den är bra det ska bli intressant att få bedöma själv!

  36. anna skriver:

    Jag skulle vilja tipsa dig att läsa böckerna så att du förstår vad den här filmen egentligen handlar om. Det är så oändligt mycket mer än detaljerade sexscener.

    Jag tyckte filmen var riktigt bra, och rolig också. Anastasia var tuffare i filmen än i boken. Längtar tills nästa del, och även om jag vet vad som händer så ska det bli spännande att se :) 5 handfängsel av 5 ;)

  37. Linda skriver:

    Visst, dessa saker händer kanske inte i vanliga livet. Men hur många filmer finns det inte som inte överensstämmer med verkligheten?

  38. Lina skriver:

    Alltså blir så förbannad på alla som klagar på att det är kvinnokränkande osv! Det är en jäkla film! Det behöver väl inte betyda att alla som gillar filmen vill ha det så? För jag antar att ni andra nån gång sett fantasy, action och skräck osv. Vill bara upplysa er om att allt detta är film det är inte på riktigt… Det finns väl hur många filmer som helst som handlar om våld och så vidare. Varför tyckte folk att ”män som hatar kvinnor” va så bra då? Blev hon inte våldtagen i den filmen?

    Iaf så gör ju inte grey det för att han ska få njuta bara, utan för henne också! Och hon tycker ju för tusan om den! Förutom att bli slagen hårt då! Vilket ledde till att hon lämnade honom! Det är liksom meningen att man inte ska tycka om honom i början, han är knäpp och det är det allt handlar om. Ni får skylla er själva om ni förväntar er värsta romantiska filmen! För första är inte det.

    Har läst böckerna och tycker dock att de har missat så mycket viktiga händelser och typ bara tagit med sexscenerna! Vilket var ett stort minus. Kändes liksom som att de hade plockat bort handlingen en aning bara för att få med allt sånt. Men jag tyckte att den var okej iaf.

    1. Anna skriver:

      Jag tror själva grejen är att den klassas som en romantisk film, när den egentligen visar ett destruktivt förhållande och en man som psykiskt och till viss del fysiskt misshandlar en kvinna. Det är alldeles för många som tror att bdsm är fel, men det är det inte, utan det är sättet han gör det på. Han introducerar henne till en stil av sex (genom att ge henne ett fucking kontrakt!?) som hon inte är van vid och egentligen inte vill utöva, men får henne att gå med på det genom att ge henne skuldkänslor när han köper en massa dyra presenter till henne.
      Det är inte det att deras förhållande inte är perfekt, det är det att man säger att det var det som är problemet. Det är som att säga att män som hatar kvinnor var en fantastiskt romantisk film som speglar en drömvärld för kvinnor.

    2. Lina skriver:

      Har man läst på om vad filmen handlar om vet man att det inte är romantiskt, han är psykiskt sjuk och går hos en terapeut (eller vad det heter), detta visar de ju dock inte i filmen vilket är superdåligt.

      Det kanske är romantiskt från hennes håll då hon är kär i honom, men han har fått för sig att han inte kan känna sådana känslor. Det ÄR filmens handling och man får väl skylla sig själv om man går och tittar på filmen om man vill se en ”klassisk” romantisk film. Följande filmer kommer dock troligtvis vara mer romantiska.

    3. Josefin skriver:

      Amen! Bra där Lina!

  39. Aleks skriver:

    Med tanken på den recensionen du skrev visste jag direkt att du inte förstod filmen alls

    1. TomE skriver:

      Vad finns det att förstå? Porr är porr även om den är skriven för tanter med våldtäktsfetish.

  40. Ellen skriver:

    Jippie, ännu en som inte förstår ett skit av vad filmen egentligen handlar om.
    För det första så såg jag filmen igår, och jag tyckte den var väldigt bra.
    För det andra så de som antingen läst boken eller de som faktiskt visste vad filmen handlade om innan de såg den visste att det inte skulle vara en typisk romantisk rulle, utan att det skulle vara med en hel del bdsm, d.v.s piskor, handbojor, rep och allt vad det är. Mr Grey som utövar allt detta på Anastasia känner någon slags njutning av att ”straffa henne” och förmodligen har han själv varit med om något slags våld när han var liten. Nej, jag blir bara sur på personer som faktiskt inte vet vad filmens handling egentligen är…

    1. Sophia skriver:

      Tjenare.
      Tänkte bara påpeka det uppenbara klavertramp du gjort när du påstår att den här fiktionen har med bdsm att göra, enbart för att sexet involverar piskor, handklovar och rep. Bdsm handlar om respekt och tillit mellan involverade aktörer. Christian Gray demonstrerar vid flertalet tillfällen att han inte har någon som helst respekt för Ana. Han tvingar sig på henne när hon är berusad, ignorerar hennes säkerhetsord och mentalt förgriper sig på henne. Han är helt enkelt en våldtäktsman. Boken, och filmen agerar enbart för att försumma kvinnans rätt att styra över sin egen sexuella vilja. Det är det 50 shades handlar om.

    2. victoria skriver:

      till Sofia som svarat på denna komentar.

      Är su blåst? har du ens läst boken eller tittade du på filmen. Han GER SIG INTE PÅ HENNE när hon är full. Han tar hem henne och låter henne Sova av ruset. de Har de inte sex eller något vilket är väldigt tydligt i filmen då han svarar att han inte är nekrofil. Dessutom säger hon aldrig några säkerhetsord i boken eller filmen så där har du också fel.

      Jag förstår verkligen inte varför du dömer innan du sett ordenkligent. Och dessutom bara för att det är en man som gör detta mot en kvinna så är det fel? Men om du hade läst boken så var det en kvinna som isåfall våldtog Christian när han var 15 oskuld. Vänd saker och ting och se inte allt från ett enda perspektiv. Det är inte våldtäkt då ana är med på det. När ska folk fatta? Yttra dig inte innan du sett filmen/läst boken

  41. Sophie skriver:

    Håller inte med dig alls.
    Och jo, du låter ganska pryd om du reagerar över att det är mycket sexscener … eeh, hallå? Det är vad boken handar om! Sex! Med en spännande bakgrund.
    Tror som många andra att man är mer skeptisk om man inte har läst boken innan.
    Mer filmer riktade mot kvinnor, för kvinnor! Anser jag :)

    1. Nelly skriver:

      Jag har läst böckerna. Alla tre. Jag kämpade mig igenom alla tre. För att tänk, tänk om det vänder och inte trycker på vårt mansdominerade samhälle som skildras i varenda jäkla populärkultur. De var hur som haver lika dåliga som filmen. Även om boken vill framställa det som ”men han var egentligen mer sårbar än henne”. Och filmen tryckte mer på ”HETT SEX OCH NAKET-knaNAKET-knappen”. Nä, lika tokiga båda delarna.

  42. Elin skriver:

    det här var den bästa förklaringen jag hört! Så himla sant! Underbara Clara, du gjorde det igen!

  43. Tess skriver:

    Oerhört subjektiv recension. Liksom alla andra jag har läst om filmen/boken. Väntar fortfarande på att nån ska åtminstone försöka vara objektiv och kan se bortom all sex.

    1. Mattias skriver:

      Väntar även på en recension av sagan om ringen som är lite objektiv, och kan se bortom alla trollkarlar, ringar, hobbitar och det där. Jag menar en riktigt objektiv.

    2. Andreas skriver:

      Hur kan en recension vara något annat är subjektiv?

  44. Corinna skriver:

    det här är så sant! Exakt hur jag skulle beskrivit det…. Så himla besviken på filmen…

  45. rebecca skriver:

    Alltså fyfan vad du äger Clara, bästa recensionen hittils.

    1. Kim skriver:

      jag förstår inte hur alla kan ge så dålig kritik av någe så bra. Filmen var det bästa jag har sett. Klart att man kan klassa den som porr men har ni läst boken? Hur ska man kunna göra en film av en sån bok som handlar om såna saker och sen då ta bort all den viktigaste detaljen. Den får klart de bästa betyg den kan ha!

  46. Hanna skriver:

    Riktigt bra film! Många kanske kan se vad filmen kan ge men tydligen inte du och många andra bittra tanter. Som sagt en riktigt bra film !

  47. Sara skriver:

    Men om du läst boken visste du väl vad som komma skall?

  48. Teodor skriver:

    Kan väll inte säga så mycket mer än kreativ sågning då jag inte sett filmen.

  49. Anonym skriver:

    Alla som ser filmen för att de väntar sig att se sex kommer självklart bli besvikna. Man måste ha läst boken och förstå att det handlar om psykologi för att uppskatta filmen.

    1. AnoKul skriver:

      nä men den år bara rent och kärt dålig!

  50. Haha, fyfan vad surt! Jag trodde filmen skulle ge en djupare handling än så, liksom i det psykiska.. manuset verkar väldigt lamt, när man läser din recension. Blä x)

  51. Rex skriver:

    Jag tycker det är tråkigt att ni tycker så. Efter som att det finns en bok redan, så behöver du inte ge filmen allt skit.
    Jag såg filmen och tycket den gav mer än bara sex.
    Jag såg en tjej som var sig själv, som inte sökte att få ligga och det märkte Cristian och såg det lite som en utmaning och blev förtjust i. Ju mer han såg hur Ana betedde sig/var sig själv, ville han ha henne mer.
    Sen kom sexscener som alla tyckte var så jobbiga och se på.
    Men vill bara säga stt det finns värre ”porfilmer” än denna. Tänk på alla svenska filmer, där brukar dom visar alla könsorgan. Det kan man säga är allt och lite till…
    T.ex är det en tonårs pojke som ligger med sin lärare stup i kvarten. Och det är en svens film. (Mins inte just nu vad den heter).
    När kag såg Fifty Shades of Grey så såg jag romans, action och nått som finns i andra filmer tex sex. Den gav lite av en Twilghit känsla exempel: Jag kan inte motstå att vara ifrån dig, nej du måste gå, jag är inte rätta manen för dig, osv.
    Visst det finns olika sorters sex, men bara för att den här filmen hade lite mer brutalt sex så tycker dom flästa att det är en ”porrfilm”.

    Tänk inte bara så vad som finns i filmen. Försök få en känsla och se vad dom vill få fram i filmen.
    Varför ser ni på filmer överhuvud taget om ni inte kan känna spänningen, skräcken eller romansen och bara ser det ytliga?

    Jag såg mer än bara sex!

  52. Rex skriver:

    Ursäkta min stavning..

  53. Dojjan skriver:

    Hej alla ni som tjatar om att Clara inte har läst boken! Om en film kräver att man först läser en (eller tre!) böcker för att man till fullo ska kunna greppa hur bra FILMEN är så är det inte en bra film. Du som tittare ska inte behöva göra massa förarbete för att kunna uppskatta en film, filmen ska göra det jobbet åt dig.
    Och fantastiskt märkligt av dig, Hanna, att titulera Clara som en ”bitter tant” för att hon inte delar din filmsmak. Vad är det du inte fattar med recensioner? Hon skriver ju vad HON tyckte om filmen, inte vad DU tyckte. Sluta vara så offended för att någon inte delar din smak.

    Jag har läst boken (fy fan) men inte sett filmen, men eftersom jag tyckte boken var så oerhört dåligt skriven blir jag inte så sugen. Man kan liksom inte göra guld av bajs.

    1. Hejsan skriver:

      Bästa kommentaren här. Jag förstår verkligen inte att folk blir så jävla butthurt för att hon skriver att filmen suger.
      Har själv läst boken och tycker att det är något av det sämsta ja läst och då är jag en bokälskare som faktiskt läser allt möjligt. Hur som helst så håller jag med om att man inte ska behöva läsa en bok för att förstå filmerna, visst, böcker kommer alltid ha fler detaljer men en film suger verkligen om den inte lyckas ta med det där viktiga från boken för att man ska förstå filmversionen.
      (Jag läste för övrigt bara första boken, det räckte)
      Sen kan man bara leta upp seriösa filmrecensioner från djupt filminsatta människor för att se att deras recension liknar denna.:)

  54. Isabelle skriver:

    Jag hade inte tänkt se filmen för det inte är min genre (fantasynörd) men blir väldigt nyfiken när jag ser alla blandade kommentarer!

  55. Jonna skriver:

    Jag hade inte läst böckerna innan – men majoriteten i min omgivning hade. I looooooved the movie.
    Jag tycker personligen det är lite löjligt att påstå att filmen/boken gör en normalisering av våld mot kvinnor. Det är skillnad mellan ett våldsamt förhållande (psykiskt eller fysiskt) och sexuella preferenser…

  56. håller med skriver:

    Filmen var en besvikelse. Filmen är en ren förolämpning mot boken, som verkligen är bra och har en rörande handling. Skådisarna var usla, de gick inte in i rollen och levde inte upp till karraktärerna.

    Filmen handlade bara om sexet, antagligen för att sälja. Skit.

  57. Katja skriver:

    Du verkar inte förstått så mycket av filmen. Kanske du ska recensera barnfilmer istället?

  58. Rolf skriver:

    Patetisk recension… Kolla in i djupet av filmen så förstår man att det handlar om att han har blivit förtryckt av sin mamma som dog i tidig ålder, och haft en svår uppväxt. Om du ser filmen som en porrfilm tycker jag du borde sluta göra recensioner på filmer och tänka över lite

    1. Sandra skriver:

      Håller med dig!

  59. Anna skriver:

    Här är en längre recension på samma tema som jag tror du kanske uppskattar (säger ungefär samma sak, men i mer detalj)
    http://theramblingcurl.blogspot.se/2014/02/fifty-abusive-moments-in-fifty-shades.html

  60. Bill Sjögren skriver:

    Till er som säger att Clara är dum/kass/omogen för att hon tycker att filmen suger kuk, så kan jag säga att hon inte är ensam. FIlmen är patetiskt dålig, och så är även boken. Ni som säger annat, kan absolut ingenting, och kan t.ex läsa andra recensioner och kolla betyget på Imdb.
    SHAAAAME!

  61. Anna skriver:

    Filmen verkar zinnesdålig. Tycker dock det är härligt att power-Christian faller för en blyg och introvert tjej, vissa tycker faktiskt att dessa egenskaper är attraktiva, alternativt kan se personen bakom ett eventuellt okarismatisk första intryck, även om vi lever i ett den-som-skriker-högst-är-värd-att-lyssna-på-samhälle. Det hade ju varit waaay more förutsägbart om det var en av (enligt din personliga åsikt) de supersexiga sekreterarna, right?

  62. Amanda skriver:

    Så. klockren. recension. 50 shades är tantsnusk i sin renaste form för de som ännu inte vågar sig in på Redtube för ”the real deal”.

  63. Ellie skriver:

    Hahahaha, satt och garvade under hela inlägget, godis är helt klart värt 5/5!

  64. Amanda skriver:

    Filmen var helt klart värd 10/10! Den var så bra!

  65. malin skriver:

    Du kanske skulle ta och läsa boken så du fattar varför karaktärerna spelar som de gör för du verkar inte ha den minsta aningen om ngt som hade med filmen att göra.. tråkigt

    1. Dojjan skriver:

      Är det fel i huvudet på dig, Malin? Sedan när ska man behöva läsa boken innan man ser filmatiseringen för att få ha en åsikt om FILMEN? I’ll tell you when, när filmen är sånt jävla patetiskt skräp att den inte klarar förmedla innehållet på egen hand, kanske pga att skådespelarna är såpopera-rejects som inte kan spela teater to save their lives.

  66. Linnea skriver:

    Alltså ursäkta, men alla som säger ”Läs boken först”?
    GÖR INTE DET CLARA, boken är nog en av de sämst skrivna böckerna som publicerats på 2000talet. Språket och formuleringarna ( för att inte tala om sexbiten som är så lustigt skriven att man dör av skratt/vånda/kvävning medelst skämskudde) är inte till någon fördel till den redan usla kvinnobild som finns i boken.
    Så eeeh nej. Filmen kan omöjligen vinna på att man ska ha läst boken.

  67. Mikael sääv skriver:

    Hej kul att läsa att det finns kvinnor som inte dras med i något så urbota fånigt .mvh Micke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg