Semesterunderifrånselfie

6:14 18 Jul 2015

JAG HAR SEMESTER!!!

*joddlar*

Igår var min sista arbetsdag innan min semestervecka. Min första äkta semestervecka. Detta är stort. Är påväg till Kungsträdgården för att hälsa på min syster som står där och säljer churros i helgen och känner nästan för att göra några hoppsasteg.

Okej. I did it. Snubblade nästan. Aldrig mer.

image

Idag har jag varit produktiv. Jag har: tvättat. (Allt. Aldrig varit så trött på doften av sköljmedel i hela mitt liv.) Förberett måndagens video. Förberett hemlis som kommer ut på torsdag. Dammsugit. Packat.

Packat?

Packat. För imorgon åker jag till Berlin. Tjohej!!! Så kan det gå när ens impulsådra är större än typ Themsen.

Har ni akuta tips på vad jag bör se, göra, äta och dricka så kan ni skriva en kommentar. Aldrig varit där innan. Detta blir kul.

image

21 kommentarer | “Semesterunderifrånselfie”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emilie skriver:

    Du kan besöka Zoo Berlin! Vet inte riktigt vad det heter men söker du på Google så kommer deras hemsida upp c:

  2. lina skriver:

    Bästa secondhandshopping NÅGONSIN (eller ää största i alla fall. och byggnaden/interiören väldigt estetiskt tilltalande) Humana kaufhaus vid Frankfurter Tor.
    Typ godaste fikat: ”Aunt Benny” ligger nära ovanstående i Friedrichshain, exakt adress är bara en googling bort. Frukost där = DET DRÖMMIGASTE. Tror att det är bar och kanske restaurang på kvällarna också.
    Flohmarkt i mauerpark på söndagar är också nice, lite överturistigt men ganska mysigt ändå. Tröttnar du på folk finns en ascool park som är ett gammalt tågspårsområde lite utanför stan, Natur-Park Südgelände eller botaniska trädgården, också utanför stan åt nåt annat håll. Tomt och grönt och fint.
    Hoppas du får det fint :+)

  3. Veronica skriver:

    Hej Clara! Berlin är en underbar stad med mycket att se, var där förra veckan and I loved it!
    Jag skulle tipsa om zooet i Berlin, där det finns en massa coola djur som lamor, flodhästar m.m.
    Sedan museer generellt, t.ex. dinosaurie museet (vet inte vad det egentligen heter hahah),
    Det tyska tekniska museet och det historiska museet. Även judiska museet, väldigt speciellt och intressant byggnad där man typ går ner i jorden. Hoppas du har det bäst i Berlin! ;)

  4. Ivar skriver:

    Kan tipsa om den helt enorma loppmarknaden i Mauerpark, varje söndag kl 9-18. En upplevelse i sig! Full med hantverk och alla möjliga gamla prylar.

  5. L skriver:

    Åh ska dit för första gången om drygt en vecka! Snor med alla tips som folk skriver

  6. Sigrid skriver:

    Hej Clara! Jag kom hem från Berlin igår, det var en jättefin stad! Du måste gå på Kurfürstendamm, det är typ som Berlins Oxfordstreet. Där finns Zara, Forever 21 och de affärerna och lite gallerior mm, men om du inte vill shoppa så kan du ju åka sightseeingbuss om du vill se mer av staden och lite olika sevärdheter, det gjorde jag och det var kul, man kunde gå av när man ville och sedan hoppa på igen när man kände för det. Du kan också ta tunnelbanan (man kan köpa biljetter för en dag om man vill) och kolla på Berlinmuren, det gjorde jag också och det kan jag rekommendera. Det var det jag hade att rekommendera, hoppas att det hjälpte!
    Måste också bara skriva att ditt sommarprat var så sjukt bra, du är grym Clara!

  7. Elin skriver:

    Har varit där på några gånger, kan verkligen tipsa om att gå in i den ”blå kyrkan” den ligger nästan mitt i berlin, vid huvudgatan. Även om man inte är så intresserad av gud och sånt så är den verkligen häftig. Annars tipsar jag om att åka upp i Tv-tornet vid alexander-platz, också superhäftigt att se allt från så hög höjd!

  8. Fredrik Hansson skriver:

    Du bör besöka DDR museet när du är där bla, glöm inte kameran, besök Sony centre
    Ha de så trevligt

  9. Felisia skriver:

    Älskaaar dig o din blogg! Du inspirerar mig :)
    Jag föreslår nattklubb i Berlin, gör det! :D

  10. Hedda skriver:

    Alternativ till DDR museet är Hohenschönhausen, ett gammalt fängelse i Östberlin. Möjligtvis inte lika hemtrevligt men trevliga guider och lite mindre turistigt. http://en.stiftung-hsh.de/
    Tips på super bra bokhandel: Dussmans mitt i centrum typ, längst in har de en avdelning med böcker på engelska.
    Även i http://haus-schwarzenberg.org/finns det en rolig och lite mer originell bokhandel. Den är BÄST! Ligger en liten bit från Hackescher Markt.
    För mysig bar på innergård: Revaler Str. 99. Ha det fint!

  11. matilda skriver:

    Åhh, Berlin är en sån himla häftig stad! Jag tror verkligen att du kommer gilla den! Om du är ute efter shopping ska du absolut besöka Kurfürstendamm, där det finns affärer som t.ex. Forever 21 och H&M. På samma ”gata” finns även Gedächtniskirche som är en kyrka som bombades under andra världskriget som inte riktigt byggts om efteråt. Jag tycker även att du ska besöka TV-tornet på Alexanderplatz! Det är riktigt häftigt att se. Hoppas du får det bra i Berlin! :)

  12. Hedds skriver:

    Berlinmuren är absolut värd en besök! Konstnärer har gjort en massa konstverk och sånt på den västra sidan av muren. Sen finns det någon slags ”natur historiska” museum som också är värd en besök. Om du är intresserad av historia, natur och kultur vill säga ;)

    Ha det bra i Berlin!

  13. Frida skriver:

    Halloj! Hade noll koll på Berlin innan, men efter 5 dagar där har jag några heta tips:
    – East Side Gallery, kända målningar på muren
    – Brandenburger Tor, Förintelsemonumentet, Homosexuellas monument och Checkpoint Charlie (i den ordningen, de ligger nära varandra och är en najs promenad!), massa historia som är supersuperviktig
    – Mauerpark på en söndag (om du stannar så länge), loppis, skönt folk och karaoke i en amfiteater, MISSA INTE
    – Warschauer strasse, följ den ner mot vattnet och så hamnar en i ett nedklottrat kvarter som är jättehippt, med najsiga barer och klubbar
    – Free walking tour, gå en guidad tur och betala så mycket eller lite du vill. Grymma guider, spelar ingen roll vilket företag det är.
    Hare bra!

  14. Frida skriver:

    Ps. DDR-museet är inte värt. Tyckte det som är under Förintelsemonumentet (en trappa ner i marken) och Berlin Mauer Documentation Center var mycket bättre och båda var dessutom helt gratis!

  15. Elin skriver:

    Du måste äta en gemüse kebab på Musafa’s! SÅ HIMLA GOTT!!!

  16. Sofie skriver:

    Åh du kommer älska Berlin! Du ska hänga i gamla Östberlin tycker jag, strosa omkring och orientera dig med hjälp av tv-tornet vid Alexanderplatz. Här kommer tips på bra ställen!
    – Finns ett vegetariskt/veganskt ställe i Prenzlauer Berg som heter Napoljonska, Kastanienallee 43 (när du ändå är där så kolla in alla mysiga affärer och second handställen)
    – när ni ändå är där, häng lite i mauerpark (en park gjord där muren var)
    – Distrikt Coffee på Bergstrasse 68, också grymt bra café/frukost/lunchställe, ligger i Mitte
    – tacheles (det ockuperade konsthuset) är tyvärr stängt men gå ändå förbi när ni är i krokarna! Ligger på orianenburger strasse, måste att se :)
    – muren finns på flera ställen i stan, finns vid checkpoint Charlie en utställning (så turistigt men kul att se)
    – häng i en park eller vid kanalen
    – på orianenburger strasse ligger synagogan, häftigt att kolla på efter tacheles
    – Ni måste så klart gå ut! I Berlin så går de flesta ut sent och att gå hem vid 6 är normalt, så därför kan det vara bra att åka runt och testa olika klubbar/barer. När en går ut i Berlin så är det skönt för man behöver varken ha högklackat eller vara uppklädd. Är snarare så att du inte kommer in om du är för uppklädd. Så converse, jeans och en cool tischa :) Och just det, de röker inomhus och du lär se en mer liberal drogkultur… Kan tipsa om watergate, white trash var en bra klubb men de flyttade till neukölln och sen flytten har jag inte varit där. Finns många bra klubbar och barer runt om i Kreuzberg, neukölln och fredrichshain. Googla bar map Berlin för mer inspo (barer utifrån tunnelbanam), Berghain är ju en klassisk kö, vi testade det när jag var där i april i år, kom inte in men stod i kö från 4-6 på morgonen och hade ändå kul. Sånt som man typ bara gör i Berlin :) finns en bar i mitte som heter fire bar med drinkar för 30 spänn, billigt! Massa mysiga affärer/second hand där med, runt Hackescher Markt, finns en bra tapas restaurang.
    – kolla in Yelp för aktuella tips! Skrivs massa där och så hittade vi alla bra ställen
    – om ni hittar nån tysk eller nån som bor där är det ju bäst för att få komma till de ställen som de hänger på
    – i övrigt, häng och drick öl, gör det ni känner för, testa er fram
    Primark ligger vid Alexanderplatz, billigt om ni behöver shoppa (k.damm i all ära men det kan en se rätt snabbt)
    – men om du är där vid Kurfürstendamm så kolla in den gamla kyrkan där som de har byggt in och som blev bombad under kriget, kaiser-Wilhelm gedächtniskirche
    Ha det bara underbart!

  17. Maja skriver:

    Vill du dricka goda, välgjorda (o billiga, 6-7 euro) drinkar såå måste du till scotch & sofa! Jätte jättemysigt och fint ställe med vintage inredning som ligger i ett lugnare område.
    Vill du in på någon second hand så finns ett gäng butiker på bergmannstrasse i Kreuzberg

  18. Julia skriver:

    Lek kurragömma i holocaust monumentet, aka de stora stenblocken (detta är kanske eller kanske inte förbjudet, men rätt kul att låtsas att man springer runt i labyrinten från Harry Potter och den flammande bägaren……). Dock kan det hända att du isåfall senare måste jobba lite för att tjäna ihop vuxenpoängen du tappade i jakt på Viktor Krum, och då är koncentrationslägret Sachsenhausen ett bra alternativ (ligger visserligen en stunds tågresa utanför Berlin, men helt klart värt ett besök. Mauermuseet kan du hoppa över)!

  19. Elin skriver:

    Nämen Clara inte använda sköljmedel! Aja baja hahah så himla omiljövänligt (tyvärr!) :(

  20. Sandra skriver:

    I Tyskland har de körsbär i typ allt, bakelser drycker sylter you name it ;).

    Tycker att du kan åka och kolla in Park Grober Tiergarten, en väldigt fin (väldigt stor) park.

    Något du måste göra som även är mycket självklart är att dricka öl, ölen är oftast billigare än läsken.

  21. Malin skriver:

    Om du ska till Tyskland så bara måste du dricka Mezzo Mix om du inte testat det innan! :D <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp