Nu vill jag ha barn

6:07 13 Dec 2015

Hej blöggy. Klockan är 1241 i Filippinerna, ni har inte ens vaknat i Sverige. Hoppas jag. Ni är knäppa om ni frivilligt är uppe nu.

Idag fick vi sovmorgon! Sov till 0830. Det var magiskt. Speciellt med tanke på att vi tidigare lämnat hotellen vid 05 efter att ha kommit i säng 23, förutom i förrgår då vi lämnade hotellet 0230 för att ta oss till södra Filippinerna. Hej, jag är trött.

image

Kolla trädet. Vind i 315 km/h orsakar sånt där.

Hittills har vi filmat fem reportage. Vi har mött människor i slummen, en journalist som forsatte sända radio medan vatten forsade in i studion, en familj som förlorade tre barn och sett kvarlevorna av fyra lik efter tyfonen Yolanda 2013. Det är så omtumlande. Har så svårt att greppa allt.

I förrgår var vi på ön Tacloban. Träffade den här:

image

Vi besökte en by av temporära hus för överlevare som tvingats fly för två år sedan. Så fort vi kom in i byn sprang det fram säkert tio barn, där en av dem tog mig i handen direkt och följde med oss runt på inspelningen. Hon var det sötaste jag sett. Sved i hela livmodern av moderskänslor.

image

Hon ville inte svara på vad hon hette så vi kallade henne Dora. Jag blev kär. Hon fick plats i min resväska men det blev dessvärre lite dålig stämning.

Skoja. Jag försökte såklart inte få ner henne i resväskan. Vem är jag ens att skämta i den här situationen. Allt bara krockar i min hjärna. Ugh.

Vi fick åtminstone doppat fötterna i Stilla Havet.

image

Hoppar en i där och simmar fett långt så kommer en till slut till San Fransisco. Producent-Maria och jag var mycket nöjda. Och brända.

Idag börjar Musikhjälpen 2015!!! Jag är så omåttligt taggad. Ska lyssna i SR-appen när de släpps in i eftermiddag  (16 er tid, 23 min tid). Jag är med i programmet över Skype klockan 22.30 svensk tid, missa inte det!

Vi hörs ikväll. Puss från er tillfälligt väldigt emotionella mamma gummiplommon.

image

10 kommentarer | “Nu vill jag ha barn”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Douglas skriver:

  Glad eftermiddag på dig. Klockan är nu 10:40 på förmiddagen (alltså bör den vara 17:40 i Filippinerna nu). Glad Lucia på dig också.
  Förresten, även i de bistraste av tider, så är det alltid bättre att muntra upp sig själv, och andra, med ett skämt än att bara känna sorgsenhet över situationen man befinner sig i (speciellt om man som du faktiskt är rolig när man skämtar).

 2. Emelie skriver:

  Massor med kramar och glad lucia! Du kommer säkert behöva extra mycket pepp från oss när du är borta, så jag skickar det i förväg. Vi hejar och tycker du (och alla andra i teamet!) gör ett toppenjobb :) Lyssnar självklart ikväll, räknar ner till det börjar! Heja!

 3. John skriver:

  Jättebra skrivet. Jag tycker dock att Musikhjälpen riktar sin hjälp fel. Vi har 400 000 arbetslösa i vårt land, 225 000 fattigpensionärer, för inte tala om våra svenska hemlösa som lever här. Jag tycker vi skattebetalare har hjälpt tillräckligt. Vi betalar 38 miljarder i bistånd och ta emot 2000 pers om dagen. Det är bättre Musikhjälpen går till hjälpa de nödatällda som finns i vårt land

  1. Clara Henry skriver:

   Hej John! Tack för synpunkt! Själv tycker jag att det är ett fantastiskt initiativ som lyfter och lär om undangömda katastrofer runt om i världen. Engagemanget varje år är fantastiskt. Det är därför jag älskar musikhjälpen :)

   1. Johan skriver:

    Musikhjälpen har sedan den startade hjälpt folk i andra länder och det är det absolut inget fel på men min poäng var att vi borde även hjälpa våra egna också. Vi har fattigpensionärer, hemlösa och ensamstående mammor här också för inte tala om barnfattigdomen som finns i vårt land. För övrigt så kommer du bli en toppen bra mamma när den tiden kommer. Men i längden är det dock inte hållbart att staten lånar för kunna ta hand om alla som kommer hit som vi gör nu. Vi hjälper väldigt många fler i invandrarnas hemländer än här i Sverige. Tack för en bra blogg och jag önskar dig allt gott.

 4. Fredrik Hansson skriver:

  Då var jag fortfarande uppe, de hade jag varit sedan ca 08:00 dagen före, var på ett flyktingförläggning för att hjälpa till, ska göra de tre ggr till så ja jag var vaken.

  Var rädda om er och hade så trevligt, hoppas de blir spännande för dig :-)

  1. Johan skriver:

   Vi har Migrationsverket som tar hand om de som kommer hit. Om du vill hjälpa de som kommer hit så bör du söka jobb hos Migrationsverket. Lycka till

 5. Sara skriver:

  Jag önskar att jag kunde göra mer för världen. Jag kämpar så för de stackars barnen i Ungern men skulle vilja kunna göra mer, hade jag ekonomin så!
  Kämpa på :) fantastiskt att kunna göra den resa du gör!

  Hoppas du får en bra start på veckan!
  Ta gärna en titt hos mig :)
  http://hajnal.se

  1. Johan skriver:

   Klart vi ska hjälpa folk ute i världen men Sverige är ett litet land och vi kan inte hjälpa hela världen. Tyskland och Sverige är de länder som idag tar störst ansvar för de som kommer till Europa. Övriga 47 länder i Europa tar litet eller inget ansvar alls för alla som kommer vilket är fel. Om fler länder i Europa som Sverige och Tyskland så hade varit bättre

 6. Bitterpappa skriver:

  Nej det vill du inte. Du vill inte ha barn. Du TROR att du vill ha barn. Tills du får ett. Sen undrar du vad du höll på med innan du hade barn. haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst Stockholm

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg