Jag och SVT är sams igen

5:54 28 Jan 2016

Wazzaaa! Resumé plockade idag upp att jag, + samtliga andra youtubers som både var och inte var med i SVT’s reportage om dold reklam, var ganska irriterade över hela grejen. Ifall ni råkat scrolla för snabbt genom den lelle bloggy och råkat missa, kan ni läsa mitt tidgare inlägg om saken här.

resume

Det hela började igår när SVT’s reporter Mikael ”Grill” Pettersson twittrade om att SVT skrivit ett förtydligande inlägg om saken. Vilket gjorde mig glad – för att de tar vår ilska på allvar – och sur på nytt – för att de skrivit att ”Naturligtvis har vi också sökt ett antal profiler med intervjuförfrågningar, och publicerat flera intervjuer där de får ge sin syn på dessa frågor. Bland dem som avböjt medverkan finns Clara Henry”.

Det roliga här är att jag fick förfrågan i september. För fyra månader sedan. Jag avböjde, men om jag vetat att min video skulle användas som exempel på dold reklam så hade jag tackat ja ögonaböj.

resume2

Anyway. Nu fick jag gråta ut i Resumé i alla fall. Och Mikael Pettersson har fått svara. Skönt! Utrett! Vi är vänner igen! Vill ni läsa artikeln (vilket ni borde, för den är bra, jag är personligen mycket nöjd med mina uttalanden) så hittar ni den HÄR.

5 kommentarer | “Jag och SVT är sams igen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sara skriver:

  Du: Vill ni läsa artikeln
  Jag: Näähe…
  Du: (vilket ni borde, för den är bra, jag är personligen mycket nöjd med mina uttalanden)
  Jag: Ehh, aja. Jag läser väl den då.

 2. Fredrik Hansson skriver:

  De kan inte vara lätt när man inte talar om vad de ska användas till, men jag tycker du och dom andra har gjort helt rätt och talat om er sida och de syntes så tydligt att de var klippt, så ville man se hela inlägget så var de bara att kolla in din vlogg.

 3. AleWi skriver:

  Jag gillar dig, men den här historien har inte varit positiv för dig. Du ger ju intrycket att ingen får granska dig och dina kollegor. Du har ju ägnat dig åt dold reklam (minns du ”Eftersom vi jobbat med Pepsi i sommar erbjöd sig Carlsberg (som äger Pepsi) att…”). Du hade blivit kontaktad för att vara med, men tackade nej. Sen skyller du på att det var längesen, men du måste väl förstå att ett reportage i Aktuellt är inget man slänger ihop på en dag. Även Splay tacked nej till att vara med. Så frågan är ju, vem var det egentligen som var ”butthurt”?

  1. Clara Henry skriver:

   Haha, vad är detta för kommentar?? Klart det får granskas, men gör det på rätt sätt. Vinklade program gillar ingen, allra minst oss som får ta smällen av det. Vad gäller Carlsberg fick jag inte betalt för att visa deras produkter och hade inget krav om att visa upp det i bloggen, därav inget lagkrav på att märka inlägget som en annons/reklam/sponsring, men utöver detta är jag nyfiken på var någonstans i meningen om ”erbjöd sig Carlsberg att” du tycker att jag döljer vem som gett mig produkterna? Jag tackade nej att medverka i vad jag trodde var en intervju, men mitt klipp användes som exempel på dold reklam och fick vidare ingen inbjudan att debattera saken i SVT’s reportage, utan fick istället gå via min blogg för att få ge svar på tal. Så nej, frågan är inte vem som är butthurt, frågan är vad du gör här över huvud taget om du inte pallar debatter.

   1. AleWi skriver:

    Du fick inte betalt av Carlsberg, menar du allvar? Bara där visar du varför Aktuellts inslag var viktigt. Du fick ju produkterna av Carlsberg. Varför skulle inte jag palla debatter? Är detta ditt sätt att lägga en dimridå över ditt egna agerande? Du skriver på ett sarkastiskt sätt ”Det kanske är dags att vi youtubers börjar jobba 40 timmar i veckan helt gratis istället”, du är medveten om att man inte får tjäna pengar hur som helst. Det var just det intervjun du tackade nej till skulle handla om. Och ”Vinklade program gillar ingen”, kom igen! Det är sådana saker skribenterna på Avpixlat brukar skriva när deras hemsida granskas. Du försöker framställa dig som ett offer, och jag förstår inte varför.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst Stockholm

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg